لزوم جبران خسارت‌های سرمازدگی به کشاورزان قم
لزوم جبران خسارت‌های سرمازدگی به کشاورزان قم
محمدعلی سلامی معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قم، بر لزوم جبران خسارت کشاروزان آسیب دیده از سرمازدگی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمدعلی سلامی، معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قم در برنامه گفت‌وگوی ویژه درباره خسارت‌های وارد شده به محصولات کشاورزان استان، گفت: از چند روز قبل از شروع سال جدید تا اواخر تعطیلات نوروز هوا مقداری رو به سرما رفت و این موضوع باعث شد آسیبی به محصولات کشاورزی استان وارد شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی استان قم، با بیان اینکه گیاهانی که زود رس بودند مثل بادام و زردآلو بیشتر خسارت دیدند، گفت: در گیاهان زودرس وقتی هوا به زیر صفر درجه می‌رسد، سرمازدگی باعث می‌شود که گل‌های این گیاهان از بین بروند، حدود ۶۰ درصد از محصولاتی اعم از زردآلو و بادام در استان قم باعث آسیب دیدگی شد و خسارت زیادی را به باغ داران وارد کرد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در محصولات کشاورزی هم میزان آسیب دیدگی بین ۵ الی ۱۰ درصد بود، البته در بحث سرمازدگی باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی اقلیم تاثیر بسیاری در این موضوع دارد، علاوه بر سرمازدگی موارد بسیاری مانند آفت زدگی هم در میزان خسارت وارده تاثیر گذار هستند.

سلامی در خصوص اقداماتی که برای جبران خسارت‌های وارد شده توسط سازمان جهاد کشاورزی صورت گرفته، گفت: خسارت باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی که بیمه شده بودند بر اساس قرارداد پرداخت شده است.

پیمان عالمی، رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در رابطه با بحث سرما زدگی باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی استان قم گفت: متاسفانه شاهد این بودیم که باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی که در مناطق ارتفاع پایین واقع شده بودند به دلیل کاهش دمای هوا آسیب و خسارت بسیاری دیدند، اما مناطق از نظر میزان آسیب دیدگی یکسان نبودند و آمار مختلفی از این خسارت‌ها به ما گزارش داده شد.

او گفت: کشاورزان در بحث امرار معاش و بازپرداخت وام‌هایی که دریافت کردند به دلیل اینکه خسارت زیادی به آن‌ها وارد شد قطعا در این موضوعات با مشکلات و چالش‌های عمیقی رو به رو خواهند شد.

عالمی گفت: ما از دوستانمان در مجموعه جهاد کشاورزی استان تقاضا داریم با وزارت جهاد کشاورزی و دولت مکاتبه‌ای را در این خصوص داشته باشند تا باری از رو دوش کشاورزان خسارت دیده برداریم و بخشی از مشکلات ان‌ها را حل کنیم.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزان استان قم گفت: متاسفانه پیش بینی در این موضوع در سال قبل صورت نگرفت، البته تکلیف باغ‌هایی که بیمه شده بودند مشخص است و طرف حساب آن‌ها شرکت‌های بیمه‌ای هستند که طبق قرارداد موظف اند که خسارات وارد شده را جبران کنند.

رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزان استان قم در پایان صحبت‌های خود گفت: از مجموع کشاورزان و باغ داران ما حدود ۵۰ درصد از آن‌ها بیمه بودند و طبق سنوات گذشته شرکت‌های بیمه بعد از بازرسی توسط کارشناسان مربوطه میزان خسارت را تایید و در مدت معینی مبلغ مشخص شده را پرداخت می‌کنند.

صنعتگر، معاون صندوق بیمه کشاورزی استان قم گفت: در بخش بیمه زراعت نفوذ بیشتری نسب به باغ‌ها دارد؛ بیمه در بحث آسیب دیدگی زمین‌های زراعی بالای ۶۵ درصد از خسارت را جبران می‌کند، اما در بحث باغ‌داری موضوع به این گونه نیست.

او گفت: در بخش باغ‌ها به دلایل مختلفی اعم از مالکیت، پراکندگی و دلایل دیگر بیمه بر اساس قراردادی که میان دو طرف امضا شده بعد از طی شدن مراحل قانونی میزان خسارت وارد شده را به باغداران پرداخت می‌کند.

معاون صندوق بیمه کشاورزی در پایان برنامه گفت‌وگوی ویژه گفت: از سال گذشته باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی که بیمه بودند و بر اساس اتفاقات مختلف آسیبی به آن‌ها وارد شده تمامی خسارت‌های مشخص شده را دریافت کردند و هیچ بدهکاری صندوق در این موضوع ندارد.

معاون صندوق بیمه کشاورزی گفت: در سال جدید هم طبق قانون بعد از تائید خسارت توسط کارشناس‌های ما خسارت‌های وارد شده به کشاورزان و باغداران استان پرداخت می‌شود.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا