۱۵۶ طرح با ۱۵ هزار و ۲۲۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سفر هیأت دولت به قم تصویب شد/اعتبارت استان قم در سفر هیأت دولت، ۹ برابر اعتبارات سالهای گذشته است
۱۵۶ طرح با ۱۵ هزار و ۲۲۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سفر هیأت دولت به قم تصویب شد/اعتبارت استان قم در سفر هیأت دولت، ۹ برابر اعتبارات سالهای گذشته است
معاون استاندار قم گفت: در مجموع 156 طرح با 15 هزار و 229 میلیارد و 200 میلیون تومان در سفر هیأت دولت به قم تصویب شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، ابراهیم معتمدی در جمع خبرنگاران با تشریح مصوبات سفر هیأت دولت مورخ نهم دی ماه سال گذشته اظهار داشت: در طول ۶۹ روز ۴۳۸ جلسه در حوزه عمرانی برگزار شد تا بتوان عقب‌افتادگی‌ها و مشکلات قم را ارزیابی کنیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم افزود: در مجموع ۱۵۶ طرح با ۱۵ هزار و ۲۲۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سفر هیأت دولت به قم تصویب شد که به ۶ طریق قابل پیگیری است.
وی تصریح کرد: ۱۸ مصوبه در مسکن، ۱۳ مورد در خصوص جاده، ۱۰ مصوبه پیرامون سلامت، ۱۰ مصوبه در مورد آموزش عالی، ۱۴مصوبه در حوزه نیرو، ۷ مصوبه در مورد اشتغال، ۸ مصوبه در رابطه با آسیب‌های اجتماعی و ۲ مصوبه در مورد شرکت های دانش بنیان بخشی از این مصوبات بود.
معتمدی بیان کرد: اعتبارت استان قم در سفر هیأت دولت، ۹ برابر اعتبارات سالهای گذشته از جمله سالهای ۹۸ و ۹۹ است.
وی عنوان کرد: از میان مصوبات، ۷۷ طرح شامل ۴۸ درصد با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان تعریف شده که باید تا پایان تیرماه سال جاری اجرایی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم خاطرنشان کرد: همچنین مصوبات در حوزه‌های ریالی، سرمایه گذاری و تسهیلات در حدود ۱۶ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته است.
وی گفت: طبق مصوبات، کنترل ریزگرد‌ها با اعتبار ۶۰ میلیارد تومان، اتصال طرح عمار و یاسر از منابع وزارت نفت با اجرای قرارگاه خاتم از جمله طرح‌هایی است که تا دو سال دیگر عملیاتی می‌شود.
معتمدی افزود: یکی از مصوبات مهم، توسعه شبکه فاضلاب شهر قم است که در جهت تکمیل شبکه فاضلاب شهری ۱۰۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل پروژه مورد نیاز است، متاسفانه شبکه فاضلاب کنونی را بسیار نامطلوب است و میانگین شبکه فاضلاب در قم ۴۶ درصداست، در حالی که در برخی از کلانشهرها بیش از ۹۸ است.
وی در مورد فرودگاه نیز عنوان کرد: تعیین تکلیف فرودگاه از وظایف حوزه عمرانی استانداری است و در این باره در استعلامی از شرکت‌های فرودگاهی کشور مقدار زمین مورد نیاز سرمایه گذار بر اساس طرح‌های ارائه شده مورد ارزیابی قرار گرفته است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم تصریح کرد: در جهت ایجاد فرودگاه باید انعقاد قرارداری میان سرمایه گذار و امور اراضی براساس استعلامات انجام شود، هر چند سرمایه گذار باید عملیات اجرایی را آغاز کند.
وی گفت: تامین تاسیسات، آب، برق، گاز، و جاده بخشی از مطالبات سرمایه گذار است که بخش عمده‌ای در حال پیگیری است و بخش دیگر به تامین اعتبار نیاز دارد و دستگاههای اجرایی نیز باید به ارائه خدمت بپردازند.
معتمدی ادامه داد: راه‌اندازی فرودگاه جزء مصوبات هیأت دولت و مورد درخواست عموم مردم، مراجع، علما و مدیران و دستگاه‌های متولی است و تا چند ماه دیگر وضعیت حضور سرمایه گذار در پروژه مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد: ۲ درصد از مصوبات در حوزه سرمایه‌گذاری به ارزش یک‌هزار و ۱۵ میلیارد تومان و ۲۰ درصد به صورت مجوزی و ۶۰ درصد تسهیلات به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم بیان کرد: همچنین ۵۵ میلیارد تومان تعهد وزارت نفت صورتجلسه شده که پیگیر آن هستند، ما نیز در تلاش هستیم با تعامل با وزارت نفت از ظرفیت نفت سه طرح دیگر از جمله تقاطع غیرهمسطح پردیسان کهک با اعتبار ۴۰۰ میلیون تومان و ادامه خیابان عماریاسر به محور کاشان و منوریل را اجرایی کنیم.
وی در مورد مسکن ملی و وضعیت واگذاری زمین عنوان کرد: در حدود ۱۳۰ هزار نفر در طرح ملی مسکن ثبت نام کرده اند که بخشی از زمین برای احداث واحدهای طرح ملی مسکن در شهرک پردیسان و ۵۶۰ هکتاری تامین شده که برای ۵۰ هزار نفر ظرفیت دارد.
معتمدی گفت: در مجموع ۹۲۴ هکتار زمین به قم واگذار شده که ۳۰ هکتار در جهت ساماندهی اراضی حاشیه شهر با اولویت بوستان جوان و ۲۰ هکتار ویژه مددجویان کمیته امداد و ۲۰ هکتار برای مددجویان بهزیستی و ۵۰ هکتار نیز برای ایثارگران است.
وی افزود: همچنین ۸۰ هکتار از اراضی برای معارضان ریل های متروکه حاشیه شهر اختصاص یافته است، در این میان ۵ هکتار نیز برای توسعه ایستگاه راه‌آهن جمکران و ۳۲ و ۴۸ هکتاری مربوط به پروژه‌های اطراف حرم ساماندهی خانه های زیر دکل است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم عنوان کرد: از طرفی برای بازآفرینی و ساماندهی منطقه چهل اختران نیز ۲۰ میلیارد تومان به حساب راه شهرسازی واریز شده است.
وی تصریح کرد: در این سفر ۹ هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال برای ازدواج جوانان اختصاص پیدا کرد، همچنین ۶۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ۶۰۰ میلیارد ریال هم برای تامین زیرساخت شهرک‌های صنعتی و اختصاص هزار و ۵۰۰میلیارد ریال برای حدود چهار هزار طرح اشتغال‌زای کمیته امداد و بهزیستی نیز از مصوبات سفر است.
معتمدی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی نمایشگاه دائمی فرش و جاده دسترسی به این طرح و ۱۱ طرح دیگر در کنار آن، و تشکیل کارگروه زیارت با هدف توسعه گردشگری را نیز از جمله آثار این سفر پربرکت است.
وی بیان کرد: ستاد اجرایی فرمان امام و بنیاد مسکن نیز در حال احداث واحدهای مسکونی در ورودی شهرک پردیسان هستند که پیش‌بینی می‌شود هر ۶ ماه بیش از سه هزار واحد تحویل متقاضیان شود؛ تا پایان شهریورماه امسال نیز پنج هزار واحد در پردیسان تحویل خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم در مورد منویل اظهار داشت: در جلسه‌های متعدد مشاوران حوزه حمل و نقل ضرورت وجود منوریل مورد تاکید قرار گرفت و منوریل به‌عنوان نقطه استراتژیک در حل و فصل ترافیک شهری و به‌عنوان یکی از خطوط دسترسی به حرم حضرت معصومه(س) با نگاه گردشگری باید در شهر قم بماند.