به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیتالله علیرضا اعرافی در خطبه اول نخستین نماز جمعه ۱۴۰۱ قم که در مصلی قدس برگزار شد، با اشاره به اینکه همه انسانها در این دنیا مسافرانی هستند که به جهان آخرت باید کوچ کنند، اظهار کرد: تقوی موتور محرک و پیشرفتی بزرگ برای سعادت بشر بوده و گناه پرهیزی رکن اصلی آن است.
وی با اشاره به تاکیدات دین مبین اسلام در احترام و اکرام به همنوعان خود، عنوان کرد: احترام نگه داشتن و حرمت قائل بودن در روابط اجتماعی، مبتنی بر سه فلسفه توجه به قدر و منزلت افراد، حقوق دیگران و حفظ و صیانت از انسجام و همبستگی آحاد مردم است.
امام جمعه قم، با بیان اینکه فاصله و جدایی میان علماء و صاحبان علم و دانش با عموم جامعه امری خطرناک است، تصریح کرد: این فاصله میتواند جامعه را دوقطبی و بحران زده کند؛ علما و دانشمندان باید با علم خویش در خدمت مردم و جامعه باشند و مردم نیز متقابلاً احترام آنها را حفظ و صیانت کنند.
وی ادامه داد: وجود فاصله بین دولت و ملت، بسیار زیانبار است؛ سعادت، پیشرفت و عدالت جامعه در گرو دوستی، محبت، نقد درست و احترام بین مسئولان و مردم است.
مدیر حوزههای علمیه در خطبه دوم ضمن تسلیت ارتحال آیتالله محمد محمدی ریشهری، بیان کرد: آیتالله ریشهری دانشمند پارسا و پرهیزکاری بود که در منصبهای سیاسی، قضائی و امنیتی و در جایگاههای علمی و حدیثی از خود آثار ماندگاری به جای گذاشت؛ او در اطاعت از امامین انقلاب همیشه پیشگام بود.
وی با اشاره به شعار سال جدید، گفت: در میان همه مفاهیمی که در شعار امسال مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته، دانش بنیان از اهمیت بالایی برخوردار است؛ فعالیت مؤسسات دانش بنیان، مراکز علم و فناوری و رشد قابل تقدیر بوده اما کافی نیست. با تکیه بر توان داخلی گامهای اساسی باید در این زمینه برداشته شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اضافه کرد: فناوریها و برنامههایی برای حفظ استعدادهای برتر و نخبگان در کشور باید پایهریزی شود؛ تحصیل در کشورهای دیگر برای انتقال علم و دانش هیچ مانعی ندارد اما دانشمندان، فرهیختگان و جوانان خوش استعداد ما باید در ایران بمانند و این کشور را به اوج اقتدار و عظمت برسانند.
وی گفت: از مجلس، دولت، استانداریها و دستگاههای اداری انتظار میرود، این مفاهیم شعار سال جدید را تحلیل دقیق و سریع انجام دهند و برنامهریزیهای شایستهای را طبق آن تنظیم کنند.
آیتالله اعرافی در رابطه با اتفاقات و چالشهای قرن گذشته اظهار کرد: جنگ و خونریزی در طول قرن اخیر پیوسته ادامه داشت و مستکبران و زورگویان عالم خونخواری را ادامه دادند؛ در این یکصد سال بیش از صد جنگ در دنیا رقم خورد که در بخش بزرگی از آن کشور آمریکا سهیم و دخیل بود.
وی تصریح کرد: در این قرن ارزشهای عفاف و حجاب، سبک زندگی درست و سالم و بسیاری از ارزشهای معنوی و الهی فرو ریخت.
عضو مجلس خبرگان رهبری از کامیابیهای ایران در قرن گذشته گفت و خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی و استمرار آن بزرگترین ودیعه الهی بود که به دست خود ملت ایران رقم خورد؛ پیروزی در دفاع مقدس به برکت خون پاک شهدا، نفوذ گفتمان انقلاب اسلامی در منطقه و جهان و شکلگیری محور و ادبیات مقاومت از جمله موفقیتهای بزرگ ایران اسلامی بود.
وی در پایان اعلام کرد: در همه این موفقیتها، «قم» جایگاه مهمی داشت؛ برادران و خواهران همچنان قم را عزیز و مقتنم بشمارید و از هر پلیدی و فساد صیانت کنید چراکه شهر مقدس قم پرچمدار آرمانهای بزرگ در طول قرن چهاردهم بود؛ قم پرچم علم، معنویت و سلامت است.
- منبع خبر : خبرگزاری فارس