به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سید محمدتقی شاهچراغی در این پیام تاکید کرده است: نامگذاری دوم فروردین به عنوان روز جهانی آب از سوی سازمان ملل، نشان دهنده ارزش و اهمیت آب در زندگی بشر در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.
پیام میافزاید: شعار امسال با تمرکز بر منابع آب زیرزمینی، این موهبت الهی غیرقابل رویت با عنوان «آب زیرزمینی، مرئی شدن نامرئی» انتخاب گردیده، در واقع انتخاب شعار سال برای مناسبتهای جهانی با هدف تمرکز بر ضرورت اهمیت دادن بیش از پیش به آن موضوع برای جامعه بشری و در آن مقطع زمانی است.
پیام حاکی است: اهمیت و جایگاه این مایه حیاتی در آیهها و روایتهای متعدد نیز به صراحت بیان شده، به طوری که خداوند متعال در سوره مبارک هود و مومنون بر قرارگیری عرش با عظمت خداوند بر آب و نزول آب به اندازه معین و اسکان آن در زمین اشاره فرموده است.
پیام ادامه یافته است: همه ما واقفیم که استان قم در مناطق کویری کشور واقع شده و از جهت بارش نزولات آسمانی، در ردیف استانهای کم بارش قرار دارد، متاسفانه میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی استان فراتر از استانداردهای تعیین شده و به مراتب بیش از میزان آب تجدیدشونده است که بیشک مخاطرههایی از قبیل فرونشست زمین و کاهش کیفیت آبهای استحصالی را موجب می گردد.
پیام حاکیست: لازمه مقابله با این مخاطرات و برون رفت از بحرانهای غیرقابل پیشبینی، ضرورت اندیشیدن و برنامهریزی دقیق و اجرای راهکارهای متفاوت از جمله صرفه جویی در مصارف مختلف و بهره وری بیشتر را می طلبد.
استاندار ادامه داده است: براساس آمارهای رسمی دستگاههای اجرایی مرتبط با موضوع آب، بخش کشاورزی با مصرف بیش از ۸۰ درصد بیشترین سهم را در استحصال آبهای زیرزمینی دارد. عدم تناسب برداشت آب زیرزمینی با بهرهوری حاصل از آن نیاز استان را به داشتن برنامه کارآمد در زمینه تغییر و اصلاح الگوی کِشت و استفاده از تکنولوژیهای نوین آبیاری و کاهش کشت محصولهای پُرآب بر را بیش از پیش ضروری میسازد که امید داریم این مهم با مشارکت و همراهی کشاورزان تلاشگر استان جامه عمل بپوشد.
در بخش پایانی پیام آمده است: اینجانب ضمن گرامیداشت دوم فروردین روز جهانی آب و تبریک مجدد آغاز سال نو و آرزوی سالی مملو از رحمت الهی برای همه هموطنان بهویژه مردم شریف استان قم، امیدوارم با مشارکت و همراهی مردم و مسئولان استان و با استفاده از فناوریهای نوین و همچنین ظرفیت شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه بهینهسازی مصرف آب علاوه بر غلبه بر مشکلات کنونی، در حفاظت و صیانت از منابع آب، این میراث الهی را به آیندگان منتقل کنیم.
۷۸ درصد آب مورد نیاز قم از خارج این استان تامین میشود، سرشاخههای دِز با ظرفیت ۶ هزار متر مکعب بر ثانیه، سد ۱۵ خرداد با ظرفیت ۲ هزار متر مکعب بر ثانیه، ۱۵۷ حلقه چاه، ۱۹ چشمه و ۲۰ قنات از مهمترین منابع تامین آبی قم به شمار میرود.
- منبع خبر : روابط عمومی استانداری قم