بودجه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شهرداری قم امسال تحقق یافت
بودجه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شهرداری قم امسال تحقق یافت
شهردار قم با اشاره به تحقق کامل بودجه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی شهرداری قم در سال جاری به تشریح اقدامات و برنامه های انجام شده یکساله اخیر و سال آینده پرداخت.

به گزارش نسیم قم، دکتر سید مرتضی سقائیان‌نژاد، شهردار قم در نشست صمیمی با اصحاب رسانه با اشاره به تحقق بودجه سه هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی در سال جاری برای شهرداری قم گفت: شهرداری قم در حال آماده کردن تفریغ بودجه امسال است و نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که بودجه سال ۱۴۰۰ شهرداری قم بیش از ۹۰ درصد محقق شده است.
وی با اشاره به برگزاری چند مرحله افتتاح پروژه‌های شهرداری قم گفت: آخرین مرحله افتتاح ۱۰۰ پروژه به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال بود که در روزهای پایانی امسال در اختیار مردم شریف قم قرار گرفت.

شهردار قم با اشاره به اینکه آخرین پروژه که به نتیجه رسید بوستان زائر است که در اختیار مردم قم قرار خواهد گرفت اظهار داشت: فاز سوم خیابان روحانی یا خیابان سردار شهید صادقی و پروژه بلوار شهیدان برقعی که در آخرین مرحله افتتاح پروژه‌ها در اختیار مردم قرار گرفت از شاخص ترین پروژه‌های ۱۴۰۰ بود.
وی افزود: ناوگان اتوبوسرانی شهرداری قم در سال ۱۴۰۰ نو شد و در آخرین روزهای امسال قرارداد ۵۰ دستگاه اتوبوس دیگر با سازمان شهرداری ها امضا شد و امروز بودجه‌اش واریز می‌شود تا در ارتباط با حمل و نقل عمومی دیگر دغدغه نداشته باشیم.

دکتر سید مرتضی سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه امسال اولین سال اجرای برنامه قم ۱۴۰۴ شهرداری قم بود گفت: در برنامه نخست که اجرای آن به اتمام رسید بیشتر به مسائل زیربنایی شهر توجه داشتیم چرا که باید مسائل زیربنایی شهر را سر و سامان می‌دادیم. البته تمام مسائل زیربنایی به عهده شهرداری نیست و بخشی از آن به عهده دیگر ارگان‌ها است. به عنوان مثال هنوز در برخی از کوچه پس کوچه‌های شهر قم فاضلاب جاری است.
وی با اشاره به اینکه هنوز مشکلاتی در حوزه بافت فرسوده داریم افزود: در این زمینه هم بازیگران مختلفی وجود دارند و شهرداری یک عنصر ضعیف این عرصه است.
دکتر سقائیان‌نژاد به شروع فصل جدید همکاری‌های مدیریت شهری و دولت ابراز داشت: در دولت جدید و در سفری که ریاست محترم جمهور به قم داشتند، بنا شد ۴۸ هکتاری و ۳۲ هکتاری به قم بازگشته و قرار شد ستاد بازآفرینی استان قم دوباره تشکیل شده و این تفویض اختیار دوباره به استان داده شود.
وی افزود: چند مصوبه خوب در این سفر برای مدیریت شهری قم اتفاق افتاد که از جمله می‌توان به اختصاص زمین برای بافت حاشیه‌ای بوستان جوان اشاره کرد. همچنین اختصاص ۸۰ هکتار از پردیسان برای جمع آوری ریل های متروکه از شهر و اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه های شرق حرم مطهر.
شهردار قم گفت: اینها تصمیمات نوید بخشی است که نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ به صورت جدی می‌توانیم مشکلات بافت فرسوده را حل کنیم.
سید مرتضی سقائیان‌نژاد بزرگترین مشکل بافت فرسوده را نبود مدیریت واحد دانست و افزود: این پراکندگی مدیریتی ایجاد مشکل می‌کند. در سال‌های گذشته مجلس تصویب کرده بود که هر سال ۱۰ درصد بافت‌های فرسوده با بودجه دولتی احیا شود که به خاطر گرفتاری‌های دولت‌ها این کار نشد.
وی با اشاره به اینکه باید برای سرمایه‌گذاران جذابیت در بافت فرسوده ایجاد شود خاطرنشان کرد: قرار بود تسهیلات بانکی ۴ درصد در بافت‌های فرسوده فراهم شود. همچنین نیمی از هزینه‌های پروانه ساختمانی تخفیف داده شود اما این اقدامات صورت نگرفت.
شهردار قم با اشاره به اینکه سال آینده دومین سال برنامه قم ۱۴۰۴ است گفت: اهداف این برنامه بیشتر مربوط به مسائل نرم‌افزاری مانند مسئله اعتمادسازی است که این موضوع به تکریم ارباب رجوع و شفاف‌سازی و مسائلی مانند این نیاز دارد که در دستور کار ما هست.
وی افزود: نظم و ساماندهی شهری از موضوعات مهم دیگر در برنامه دوم شهرداری قم است که در این زمینه هم باید به مسائل فرهنگ‌سازی و برخورد با عوامل نامطلوب به طور همزمان توجه کرد.
دکتر سقائیان‌نژاد اظهار داشت: مسئله ایمن‌سازی شهری از دیگر اهداف مهم برنامه قم ۱۴۰۴ است. در مسائل حمل و نقل ترافیک هم مسائلی مانند ساماندهی علائم راهنمایی و رانندگی مورد توجه است. رعایت مسائل زیست محیطی هم از دیگر اهداف مهم برنامه قم ۱۴۰۴ است که در واقع تقویت حرکت‌های انجام شده در برنامه اول است.
شهردار قم با اشاره به اینکه تقاطع غیر همسطح شهید کیوانفر در سال ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد اظهار داشت: تقاطع فردوسی و صدوق از دیگر پروژه‌های بسیار مهم سال آینده برای شهرداری قم است.
وی افزود: همچنین برای سال آینده ۶۷ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه نماز اختصاص داده شده است که روگذر آن نیمه اردیبهشت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
دکتر سقائیان‌نژاد گفت: ادامه تونل بلوار جمهوری هم از دیگر پروژه‌های بزرگ شهری با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان است. بتن ریزی مدول هشت پروژه انجام و تکمیل شده است. این پروژه نیز تا اواسط اردیبهشت تکمیل خواهد شد.
سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه بودجه سال آینده شهرداری قم و سازمان‌های تابعه نزدیک به ۴ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان خواهد بود گفت: شاهد رشد ۱۷ درصدی بودجه و سهم ۲۷ درصدی بودجه جاری برای سال آینده هستیم که این سهم بودجه جاری و عمرانی در هیچ یک از شهرداری های کشور سابقه ندارد.
شهردار قم با اشاره به مصوبه مجلس برای افزایش ۵۷ درصدی حقوق و دستمزد برای سال آینده اضافه کرد: با این مصوبه هزینه حقوق و دستمزد برای ما به ماهی ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید. تبعا بودجه جاری ما افزایش و بودجه عمرانی ما کاهش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: با همه این اوصاف متخصصان معتقدند حتی ۵۰ درصد بودجه عمرانی در شرایط کنونی اقتصادی هم خیلی مطلوب است.

دکتر سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه مطالعات پروژه بسیار مهم تونل امام موسی صدر در سال آینده انجام خواهد شد گفت: برای نهضت آسفالت معابر ۱۱۵ میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است.

وی پارکینگ شرقی حرم مطهر از پروژه‌های بسیار مهم است اضافه کرد: اینکه پروژه را به دست سرمایه‌گذار بدهیم یا خودمان انجام دهیم دو گزینه‌ای است که روی آن کار می‌کنیم و هنوز جمع‌بندی انجام نشده است.

شهردار قم گفت: نظرات مختلفی در این زمینه وجود دارد. سرمایه گذار دنبال سود خودش است و طرح با ورود سرمایه گذار متفاوت خواهد بود. اگر شهرداری وارد شود ۱۶۰۰ پارکینگ و اگر سرمایه گذار سه هزار پارکینگ ایجاد خواهد شد و نتایج کار متفاوت خواهد بود.

شهردار قم با اشاره به اینکه پروژه‌های مهمی برای اطراف حرم مطهر در دستور کار شهرداری قم قرار دارند، گفت: یکی از مهم‌ترین آن‌ها تعیین تکلیف تجاری‌های متصل به حرم مطهر از جمله مجموعه شیخان است که نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد.
وی افزود : تملک مغازه‌های خیابان اراک و ساماندهی آرامستان این محدوده از موضوعات بسیار مهمی است که در دستور کار داریم.
دکتر سقائیان‌نژاد خاطرنشان کرد: تملک و ساماندهی محیط پیرامون حرم امام‌زاده چهل‌اختران که دو طرح دارد. تلفیقی از دو طرح را دنبال می‌کنیم و شرکت بازآفرینی شهری هم بودجه‌ای برای آن گذاشته است.
وی افزود: پروژه ساماندهی محله دروازه ری از دیگر موضوعات مهمی است که به میلیاردها تومان بودجه نیاز دارد و محل تامین آن باید تعیین تکلیف شود.