به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، نشست مجازی راهیاران منطقهای و استانی بنیاد هدایت با حضور حجت الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت برگزار شد.
در این نشست مدیرعامل بنیاد هدایت، دستور عینی و فوری رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد تبیین را یادآور شد و گفت: این دستور نشان میدهد که در موقعیت خاصی هستیم و برای این منظور علاوه بر جنبه مدیریتی، جنبه محتوایی خود را باید ارتقا دهیم و مطالعات گستردهتری داشته باشیم. باید طوری عمل کنیم که قبل از دستور رهبر انقلاب مسائل را بشناسیم.
وی افزود: رهبری با بیانهای مختلف نظیر جنگ روایتها موضوع جهاد تبیین را مورد تأکید قرار داده اند. امروز رسانه نفوذ زیادی بر روی اذهان مردم دارد و این نفوذ را در مقایسه ماجرای انفجار پیشاور و جنگ اوکراین و عکس العمل متفاوت مردم به این دو اتفاق میبینیم.
حجت الاسلام میرمحمدیان عنوان کرد: چند اتفاق باید در جهاد تببین اتفاق بیفتد. اول اینکه باید داشتههای خود را بشناسیم و برخی از این داشتهها با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست مانند داشتههای ایمانی که همین دین ما است که برای دنیا و آخرت ما برنامه دارد و داشتههای انسانی مانند خانواده. هرچه دنیای ما مدرن تر میشود این داشتههای انسانی نیز کمرنگتر میشود.
مدیرعامل بنیاد هدایت خاطرنشان کرد: ارتباطات اجتماعی یکی دیگر از این داشتهها است. یکی دیگر از این داشتهها امام است و نمود این امامت را در همین سالهای گذشته دیدیم. در شرایطی که اوضاع کشورهایی نظیر سوریه و تونس و دیگر کشورها با بحران روبرو شدند؛ امام ما کشور را به سلامت از طوفان گذراند.
وی ادامه داد: کار دیگری که باید انجام دهیم این است که افق زیبای پیش روی خود را ببینیم چراکه در شرایطی هستیم که تمدنهای دیگر به پایان خود رسیده اند و الگوی امامت همچون عصای موسی همه اینها را خواهد بلعید. باید شرایط خود را بسنجیم و ببینیم چه دشمنانی و با چه ادبیاتی روبروی ما ایستاده اند و شرایط پیش رو و ظرفیتهای خود را بدانیم.
امامان محله؛ رسولان جهاد تبیین
حجت الاسلام میرمحمدیان با اشاره به آیه ۲۵ سوره مبارکه حدید بیان کرد: جهاد تبیین قیام به قسط است و خداوند در این آیه چهار ویژگی را برای قیام بیان میکند. اول اینکه جهاد تبیین نیاز به رسول دارد که مصداق آن امامان محله هستند.
مدیرعامل بنیاد هدایت افزود: دومین ویژگی این است که نیاز به بینات دارد. باید رسول برای اثبات پیام خود بینه بیاورد. معجزه و بینه امام محله اخلاق خوب، دلسوزی، حل مسئله، وقت گذاشتن ایثارگری و پرتلاش بودن است با این است که میتواند جهاد تبیین انجام دهد.
وی اضافه کرد: حرف قوی ویژگی دیگری است که امام باید برای جهاد تبیین داشته باشد که خود قرآن و روایات است. و میزان که همان ابزارها و روشها و استدلالهایی است که امام برای تبیین استفاده میکند. اگر بیان با قول حسن همراه باشد مردم میپذیرند در غیر این صورت مورد اقبال نخواهد بود.
برنامه ویژه بنیاد هدایت برای ۵۰۰ امام روستای شاخص
در ادامه این نشست حجت الاسلام امید محلاتی معاون راهبری بنیاد هدایت با اشاره به موضوع توانمندسازی راهیاران گفت: به دنبال این بودیم که راهیاران به مدل مسئله، موضوع گعده و نظایر آن تسلط پیدا کنند تا بتوانند آن را به امامان منتقل کنند تا پای کار آوردن مردم محقق شود. همه این کارها با هدف فعال شدن مسجد صورت گرفته و اگر این اتفاق نیفتد در واقع کاری صورت نگرفته است.
معاون راهبری بنیاد هدایت بیان کرد: در حال حاضر که همه مدیران سازمان تبلیغات اسلامی نسبت به مأموریت بنیاد هدایت توجیه شده اند و شرایط مهیا شده است. باید کار حقیقی راهیاری در میدان اتفاق بیفتد.
وی افزود: فصل جدیدی که در امر راهیاری آغاز شده کار جدی میدانی است. سفرهای راهیاران منطقهای آغاز شده است و راهیاران استانی باید برنامههای این عزیزان را تنظیم کنند و زمینه سرکشی از امامان محله روستا و امامان پایگاه فرهنگی اجتماعی و مدیران شهرستانی سازمان را فراهم کنند.
حجت الاسلام محلاتی عنوان کرد: برنامه خاصی را برای امامان روستا داریم که در آن ۵۰۰ امام روستا را که ارتباط خوبی را با بنیاد هدایت دارند و برای آنها آموزشهای ویژه ای در نظر گرفته ایم و حمایت ویژهتری از خودشان و خانوادههای آنها خواهیم داشت و یکی از کارهای جدی بنیاد هدایت در سال جدید همین کار خواهد بود. بنابراین لازم است راهیاران استانی امامان شاخص و فعال استان خود را شناسایی و معرفی کنند.
شبکه راهیاری باید عکسالعمل بههنگام داشته باشد
در ادامه این نشست حجت الاسلام رضا غلامی اتفاقات خوب سال ۱۴۰۰ را یادآور شد و گفت: امیدواریم که زحمات صورت گرفته به ثمر بنشیند و به تعالی شبکه امامت و شکل گیری تمدن اسلامی منتهی شود.
قائم مقام بنیاد هدایت اظهار کرد: شبکه راهیاری باید پویا باشد و اگر این پویایی از دست برود بی ارزش خواهد بود. این شبکه باید عکس العمل بههنگام نسبت به چالشها و رویدادهای مختلف داشته باشد.
وی با اشاره به ضرورت تمرکز بر روی کار راهیاری و عدم پذیرش دیگر مسئولیتها خاطرنشان کرد: اگر راهیار در استان بخشی از وقت خود را صرف مأموریتهای دیگری غیر از راهیاری کند خسارت است و باید این وقت و انرژی صرف تعالی شبکه امامت شود.
حجت الاسلام غلامی نگاه اداری داشتن را آفت کار راهیاری دانست و گفت: هم مردم و هم نهادها و سازمانها از این شکل کار اداری ناراضی هستند و راهیار باید فارغ از این نگاه، دغدغههای خود معطوف به رفع مسائل شبکه امامت کند.
در این نشست تعدادی از راهیارن نیز به ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در استانها و مناطق فعالیت خود پرداختند و نقطه نظرات خود را در موضوع جهاد تبیین بیان کردند.
- منبع خبر : خبرگزاری مهر