تشکل‌های مردم نهاد قم از فعالیت سیاسی پرهیز کنند
تشکل‌های مردم نهاد قم از فعالیت سیاسی پرهیز کنند
حسین غریب،مدیرکل دفتر اجتماعی فرهنگی استانداری قم با تاکید بر پرهیز سازمان‌ها و تشکل‌های مردم نهاد این استان از فعالیت‌های سیاسی گفت: به هیچ وجه از تشکل‌های مردم نهاد فعالیت سیاسی پذیرفته نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حسین غریب روز پنجشنبه در نشست صمیمی با تشکل‌های مردم نهاد قم در تالار کرامت استانداری طی سخنانی اظهار داشت: تشکل‌های مردم نهاد استان باید تا قبل از پایان سال جاری گزارش عملکرد مالی و اجرایی خود را به دفتر اجتماعی استانداری ارسال کنند.

وی با بیان اینکه دفتر اجتماعی استانداری به صورت دوره‌ای از تشکل‌های مردم نهاد استان بازرسی به عمل می‌آورد گفت: در حال حاضر منتظر گزارش‌های مربوط به این بازرسی‌ها و جمع‌بندی نهایی آن به منظور ارزیابی عملکرد تشکل‌ها هستیم.

غریب با تاکید بر اینکه تشکل‌های مردم نهاد استان فعالیت‌های تخصصی خود را مطابق اساس‌نامه، نیازها و مشکل‌های بومی تنظیم کنند خاطرنشان کرد: تشکل‌ها به کارهای جانبی کمتر بپردازند و به اصل کار اساس‌نامه توجه داشته باشند.

مدیرکل اجتماعی استانداری قم همچنین ضرورت همکاری تشکل‌های استان با شورای آموزش و پرورش و شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: تشکل‌ها اگر نیازمند برگزاری کارگاه آموزشی با موضوع خاصی هستند، تحت هر شرایط و برنامه‌ای با دفتر اجتماعی استانداری هماهنگ کنند.

غریب در ادامه با اشاره به نقش محوری مساجد در پیشبرد اهداف تشکل‌های مردم نهاد بیان داشت: حضور تشکل‌ها در نمازهای جماعت و برنامه‌های مسجدِ محله‌ای که تشکل در آن حضور دارد را ضروری می‌دانیم، چرا که آسیب‌ شناسی محله و پی‌بردن به اوضاع و شرایط آن از طریق مسجد امکان پذیر می‌باشد.

مدیرکل اجتماعی استانداری قم در ادامه خطاب به تشکل‌های مردم نهاد این استان گفت: اگر طرح و پروژه‌ای با موضوع اجتماعی دارید، آن را تا قبل از ۲۰ اسفندماه به دفتر اجتماعی استانداری ارسال نمایید.

وی اضافه کرد: هنوز اعتباری برای طرح‌های مشارکتی مشخص نشده، اما یک هیات داوری را برای بررسی طرح‌ها در نظر گرفتیم.

غریب با تاکید بر پرهیز تشکل‌های مردم نهاد این استان از فعالیت‌های سیاسی گفت: به هیچ وجه از تشکل‌های مردم نهاد فعالیت سیاسی پذیرفته نیست، و اگر اتفاقی را گزارش کنند، پیگیری خواهیم داشت.

وی گفت: تلاش داریم تا در سال ۱۴۰۱ در هر فصل حداقل یک نشست را با تشکل‌های مردم نهاد استان داشته باشیم.

مدیرتشکل‌های مردمی استانداری قم نیز در این نشست با اشاره به وجود ۲۹۹ تشکل مردم نهاد در استان گفت: این تشکل‌ها از استانداری، اداره‌کل ورزش و جوانان و اداره‌کل بهزیستی مجوز دارند.

لیلا امیریان ادامه داد: ۱۶۷ مورد از این تشکل‌ها برای شهر قم است.

وی افزود: از مجموع کل تشکل‌های مردم نهاد قم، ۱۶ تشکل ثبت کشوری شدند و در استان نمایندگی دارند.

معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم نیز در این نشست در سخنانی اظهار داشت: حوزه اجتماعی استانداری، برگزاری جلسه مشترکی را با حضور تشکل‌های مردم نهاد و همچنین مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط در دستور کار قرار دهد.

احمد حاجی زاده با بیان اینکه معاونت سیاسی استانداری نیز در این جلسه‌ها حضور پیدا خواهد کرد گفت: در خصوص فعالیت تشکل‌ها،‌ کار جزیره‌ای تاثیری ندارد، ولی اگر همه تشکل‌ها جبهه واحدی را تشکیل داده و هم‌افزایی و تقسیم کار کنند و سپس بازخورد آن مورد تحلیل قرار گرفته و از ظرفیت دستگاه‌های مرتبط استفاده شود، بسیار تاثیرگذار است.

مدیر بنیاد فرزانگان قم نیز دراین نشست با اشاره به فعالیت تشکل مذکور در زمینه توانبخشی سالمندان گفت: هدف تشکیلاتی ما نزدیک به شورای ملی سالمندان تحت نظر سازمان بهزیستی کشور است، ولی اتاق فکر اصلی این تشکل در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با محوریت حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا آشتیانی می‌باشد.

جلال بایرامی همچنین ارتباط منسجم تشکل‌های مردمی استان با یکدیگر را ضروری دانست و گفت: موضوع سالمندان حوزه‌های متعددی مانند روان‌شناسی، جسمی، روحی و معنوی، معیشتی، کارکردی و توانمندی را در بر می‌گیرد، که در این خصوص نیازمند تعامل با سایر تشکل‌ها هستیم.

دراین نشست موضوع‌های مختلف راجع به حوزه‌های آموزش‌وپرورش، محیط زیست و منابع طبیعی، اشتغال و کارآفرینی، گردشگری، آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی تبلیغی، مدیریت شهری، بهداشت و بانوان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت‌.

  • منبع خبر : خبرگزاری ایرنا