به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، عطاء الله رفیعی آتانی در اولین جلسه شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بتواند در کنار بررسی طرح ها و لوایح، در زمینه طرح ها و یا با رایزنی با دولت در مورد لوایح پیش نویس تقنینی را در دستور کار قرار دهد، بسیار راهگشا خواهد بود.
وی بیان داشت: در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، تدوین گزارش باید اصل باشد و چون گزارش ها خروجی کار جمعی و ایده مشترک افراد است، کارشناسانی که در کمیسیون ها حاضر می شوند باید همین گزارش ها را ارائه دهند، هیچ فردی بدون تهیه گزارش نباید به مجلس اعزام شود، چون حضور فی البداهه افراد در مجلس بدون گزارش، آسیب زا خواهد بود.
رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: انجام پژوهش های نظارتی متناسب با وظایف مجلس شورای اسلامی، استفاده حداکثری از ظرفیت اساتید و فضلای جوان حوزوی و برگزاری کارگاه های آموزشی جهت آموزش فرهنگ قانونگذاری و قانون نویسی از دیگر مواردی است که مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بویژه گروه حقوق باید روی آنها تمرکز کند.
وی همچنین پیشنهاد داد: گروه های علمی مرکز باید با استفاده از فضای مجازی، از ظرفیت پژوهشگران و فضلای حوزوی در کارگروه های مرکز استفاده کنند، از سوی دیگر شایسته است، دوره های آموزشی طراحی شود تا افراد باسابقه و مجرب، اصول و قواعد قانون نویسی را به فضلای حوزوی منتقل کنند.
محمود حکمت نیا رییس شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز با اشاره به اینکه باید طرحها و لوایح، پیوست نظری و شرح مواد داشته باشد، گفت: مواد هر طرح باید به خوبی توضیح داده شود تا اگر کسی می خواهد به آن اشراف داشته باشد بداند که مبنای این طرح چه چیزی بوده است؛ لذا قانون باید پیوست نظری داشته باشد و همراه با توصیه و تبیین باشد.
وی حضور در کمیسیون را به دو شیوه” تبیین و ارائه نظر” و “دفاع از متن” عنوان کرد و گفت: در عرصه دفاع از متن، باید کارشناسان علمی فاضل به کمیسیون های تخصصی اعزام شوند، قانونگذاری یک امر فرایندی است، زمانی که در امر قانونگذاری میگوییم قانون باید موجه باشد یعنی سوالات اصلی داشته باشد، تبیین مناسب و مبنای مناسب داشته باشد، هدف درست داشته باشد، در این صورت قانون موجه میشود.
رییس شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکید کرد: باید در حوزههای اولویتدار از چهره های شاخص استفاده کنیم، اینکه یک استاد حقوق که سال ها در حقوق جزا یا سایر رشته های مرتبط به صورت تخصصی کار کرده، به کمیسیون اعزام شود و نظرات فنی ارائه دهد، برای مجلس و مرکز بسیار حائز اهمیت است.
حکمت نیا برخی برنامه های گروه حقوق مرکز را تشریح کرد و بیان داشت: تلاش خواهد شد در انجام امور گروه، به صورت حلقه های تخصصیِ سیّالِ مسئله محورِ ناظر به طرح و لوایح کار را پیش ببریم.
غلام رضا پیوندی از اساتید حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز اعزام اساتید برجسته قم به کمیسیون های تخصصی، ایجاد ظرفیتی برای حضور هیات علمی ثابت در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و دغدغه مندی مرکز پیرامون همه طرح ها و لوایح در دستور کار مجلس را خواستار شد.
محمدی جورکوی از دیگر مدرسان حقوق مرکز نیز بیان داشت: باید شروع و پایان کار روی موضوعات مختلف در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، مشخص شود و تغییر نماینده مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در یک طرح یا لایحه مضر است یعنی اگر برای یک طرح و موضوعی یک نماینده به تهران اعزام می شود باید همان شخص تا پایان حضور داشته باشد.
نخستین جلسه شورای علمی گروه حقوق مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور عطاء الله رفیعی آتانی رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، محمود حکمت نیا رییس شورای علمی گروه حقوق و برخی دیگر از اساتید رشته حقوق برگزار شد.
در این نشست رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس حکم محمود حکمت نیا رییس شورای علمی گروه حقوق را به ایشان اعطاء و برای ایشان آرزوی توفیق کرد و تشکیل مستمر جلسات شورا و برنامه ر یزی جهت ارتباط موثر و حضور در جلسات مهم و راهبردی در حوزه های علمیه، نهادهای علمی و دینی، مرکز پژوهش های مجلس و کمیسیون های تخصصی مجلس را خواستار شد.
” تدوین پیش نویس تشکیل شورای علمی گروه حقوق مرکز”، شناسایی بایسته های پژوهشی ناظر به طرح ها و لوایح”، “شناسایی استادان برجسته حقوق برای حضور در شورای علمی گروه و کارگروههای شناور” و استخراج و تدوین ماموریت های مرکز و مجلس از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
- منبع خبر : مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی قم