خطر سویه اومیکرون کمتر از دلتا نیست
خطر سویه اومیکرون کمتر از دلتا نیست
مهدی مصری ، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه اینکه خطر اومیکرون کمتر از دلتا نیست، گفت: هر گونه عادی‌انگاری می تواند تعداد افراد مبتلا به این سویه جدید کرونا را افزایش دهد که در ادامه تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، مهدی مصری در جلسه  اضطراری کمیته بهداشت و درمان با ابراز نگرانی از افزایش موارد ابتلا به اومیکرون در قم بیان کرد: هرگونه عادی انگاری می تواند تعداد افراد مبتلا به این سویه جدید کرونا را افزایش دهد.

وی با بیان اینکه حساسیت جامعه نباید نسبت به کرونا کم شود، ادامه داد: ما باید به یافته های علمی در مورد این سویه جدید کرونا با هوشیاری اظهار نظر کنیم.

مصری با اشاره به اینکه مناطقی مانند پردیسان از تراکم جمعیت بالایی برخوردار است، خاطر نشان کرد: آموزش و اطلاع رسانی به ساکنان می تواند درصد رعایت پروتکل ها را در این مناطق به حد مطلوبی برساند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قم اظهار داشت: با تصور آنکه اومیکرون درگیری کمتری نسبت به دلتا دارد، نباید این سویه از کرونا را دست کم گرفت، پروتکل های بهداشتی از قبیل تزریق واکسن، حفظ فاصله اجتماعی و زدن ماسک توصیه می شود.

در پی شناسایی و گسترش سویه جدید ویروس کرونا (اومیکرون) در استان قم، عصر امروز جلسه اضطراری کمیته بهداشت و درمان در حوادث غیر مترقبه و پدافند غیر عامل دانشگاه علوم پزشکی با ریاست سرپرست این دانشگاه در ساختمان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد.

وضعیت کرونایی استان قم از روز پنجم آذرماه جاری «آبی» شده است.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌ صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک»، «فاصله‌گذاری اجتماعی» و «پرهیز از مسافرت‌های غیرضروری» و همچنین «تزریق واکسن» توصیه شده است.

شهروندان برای طرح هر گونه پرسش درباره ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین خبرهای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید-۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

  • منبع خبر : دانشگاه علوم پزشکی قم