نیازمند داد و ستد علمی با جهان عرب هستیم
نیازمند داد و ستد علمی با جهان عرب هستیم
حجت الاسلام‌والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: به شدت نیازمندیم با جهان عرب و تسنن داد و ستد علمی داشته باشیم، بسیاری از کارهایی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تولید شده مورد علاقه و توجه اهل تسنن و نهادهای علمی جهان عرب قرار خواهد گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجت الاسلام‌والمسلمین احمد واعظی روز شنبه در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و گشایش هفتمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اظهار داشت: اگر چه انتشار مکتوب و نسخ قابل توزیع خود گامی مهمی است امّا بیش از این می‌توان از پژوهش‌ها فرآوری کرد و آنچه در فرآوری پژوهش باید نصب العین قرار بگیرد، فرآوری محتوایی و فرآوری در زمینه عرضه است.

وی ادامه داد: فرآوری محتوایی یا راهبردی به این معناست که از این پژوهش انجام شده یک نتیجه بگیریم که بتواند در حل مسائل کلان کشور مددکار باشد و اگر چه مجاری حل یک مساله مجاری تقنینی است اما قانون گذاران باید با توجه به یافته‌های علمی قانون‌گذاری کنند، از این رو خروجی پژوهش باید به قانون گذاری کمک کند همچنین گاهی وقت‌ها یک پژوهش می‌تواند در حوزه آسیب‌های اجتماعی مددکار باشد یعنی به فعالان آسیب‌های اجتماعی مدد علمی برساند و این فرآوری محتوایی یا راهبردی پژوهش‌ها می‌شود.

وی افزود: بسیاری از فرآورده‌های پژوهش در دفتر تبلیغات قابلیت این را دارد که مورد استفاده راهبردی قرار بگیرد و بتواند در عینیت جامعه و در مسائل مربوط به حوزه نظام و اجتماع کاربست داشته باشد.

واعظی، شرط خروجی راهبردی از یک پژوهش را ارتباط با نهادهای مصرف کننده آن پژوهش‌ها و اشراف و آگاهی به معضل‌ها و مسائل آن حوزه پژوهش بیان کرد و گفت: اگر پژوهشگاه‌ دفتر تبلیغات با مراکزی چون مرکز پژوهش‌های مجلس و دیگر مراکز مطالعاتی مربوط به سیاست‌گذاری کلان کشور مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام ارتباط منطقی داشته باشد این تعامل‌ها منجر به آگاهی پژوهشگر در جهت‌دهی به موضوع پژوهش می‌شود که توانایی گره‌گشایی راهبردی داشته باشد.

وی همچنین ضلع دیگر پژوهش را فرآوری در عرضه دانست و گفت: امروزه به واسطه انقلاب تکنولوژی و رسانه‌ای زمینه‌های عرضه بسیار متنوع شده، از طرفی ذائقه‌ها تغییر کرده و از این تغییر باید استفاده و پژوهش را به نحوی فرآوری کنیم که گروه‌های متعدد مخاطب هم بتوانند بهره‌مند شود.

وی اظهار داشت: باید سعی کنیم فرآورده های پژوهش را در قالب‌های جدید فرآوری کنیم و مخاطب خودمان را منحصر نکنیم به عده‌ای محدودی که توانایی مطالعه کارهای چندین جلدی و حجیم را دارند.

نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از ۲۰ تا ۲۵ آذر ماه به مدت یک هفته از ساعت ۸ الی ۲۰ در مرکز همایش‌های غدیر دایر است.

در حاشیه این آیین ضمن قدردانی از برگزیدگان پژوهش، از ۲۶۵ اثر چاپ اول از آثار پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی رونمایی شد.

  • منبع خبر : مرکزخبرحوزه