کتاب «درآمدی بر هویت بصری در عصر پساکرونا» منتشر شد
کتاب «درآمدی بر هویت بصری در عصر پساکرونا» منتشر شد
کتاب «درآمدی بر هویت بصری در عصر پساکرونا» نوشته پرویز جمشیدی مهر و نصیبه عبدی پور در ۲۰۰ صفحه توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد استان قم منتشر شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، پرویز جمشیدی نویسنده این اثر در گفت‌وگویی اظهار داشت: هدف اصلی این کتاب بررسی یکی از ابعاد هویت‌یابی افراد تحت عنوان هویت بصری است که در عصر پساکرونا افزایش بی‌سابقه‌ای یافته است.

وی ادامه داد: شیوع غیرمنتظره ویروس کرونا باعث تغییرهای اساسی در روند آموزش شد که به‌تبع آن دسترسی به گوشی‌های اندروید باقابلیت‌های فراوان به‌منظور آموزش مجازی فضای جامعه را هرچه بیشتر مستعد دسترسی به شبکه‌های اجتماعی فراهم نمود.

وی با بیان این که الزام‌های آموزش مجازی باعث شده تا خیل عظیمی از افراد به‌ویژه نوجوانان و جوانان با شبکه‌های اجتماعی آشنا شوند افزود: عدم برنامه ریزی توسط مسئولان ذی‌ربط در حوزه استفاده از این فضا، نداشتن سواد رسانه‌ای توسط افراد و خانواده‌ها، پنهان بودن هویت فرد، آزادی نسبی موجود در شبکه‌های اجتماعی و جذاب بودن آن از مهم‌ترین مولفه‌هایی است که موجب شده تا لزوم بررسی ابعاد این فضا محسوس شود.

وی اضافه کرد: از پیامدهای استفاده از شبکه‌های اجتماعی تقویت بعد بصری هویت می‌باشد که سعی شده تا در این پژوهش به آن پرداخته شود، همچنین تلاش شده تا به بررسی آموزش مجازی و تاثیرهای هویتی تربیتی آن نیز اشاره شود.

جمشیدی به محتوای کتاب اشاره کرد و گفت: در فصل نخست به مفهوم هویت و نظریه‌پردازان آن پرداخته و تلاش شده، متفکران حوزه روان‌شناسی و جامعه‌شناسی که در مورد هویت‌یابی به پژوهش پرداخته‌اند، مورد توجه قرار گیرند.

وی بیان داشت: در فصل دوم به قدرت نرم و نظریه‌پرداز معروف آن جوزف نای اشاره شده است؛ در قدرت نرم مولفه‌های فرهنگی مورد تاکید می‌باشند.

وی ادامه داد: در این روند باورهای افراد مدنظر و هدف بوده که با ظهور شبکه‌های اجتماعی بسترهای امر مذکور تسهیل شده است.

جمشیدی گفت: فصل سوم به مولفه‌های عصر مدرن اختصاص‌یافته و جنبه‌های آن مورد واکاوی قرار گرفته است، در کنار جنبه‌های مثبت و منفی مدرنیته، به تاثیرگذاری آن بر سبک زندگی افراد جامعه اشاره خواهد شد.

نویسنده کتاب درآمدی بر هویت بصری در دوران پسا کرونا بیان کرد: فصل چهارم به فضای مجازی و آموزش به معنای عام کلمه اختصاص دارد، در این فصل ضمن بررسی تغییرهای آموزش مجازی در حوزه تعلیم‌وتربیت و اثرهای آن، به شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز پرداخته شده است.

  • منبع خبر : روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحدقم