واکسیناسیون مادران باردار در قم رضایت‌بخش نیست
واکسیناسیون مادران باردار در قم رضایت‌بخش نیست
معصومه فرشید مقدم مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان این‌که آمار واکسیناسیون مادران باردار در این استان رضایت‌بخش نیست، گفت: در قم تاکنون ۶ هزار و ۷۰۰ دُز واکسن به مادران باردار و تازه زایمان کرده تزریق شده‌است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، معصومه فرشید مقدم با بیان این‌که شیوع بیماری کرونا در مادران باردار و تازه زایمان کرده مانند بقیه افراد است، افزود: مادران باردار باید این موضوع را بدانند که در صورت ابتلا امکان بستری شدن و نیاز به خدمات ویژه در این جامعه هدف افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: در بررسی به‌عمل‌آمده از پرونده مادران باردار مبتلا به کرونا در آبان ماه مشخص شد ۸۸ درصد مادران بیمار سابقه هیچ‌گونه واکسیناسیون علیه کرونا نداشتند، ۱۰ درصد فقط یک دُز واکسن دریافت نموده‌اند و تنها ۲ درصد ۲ نوبت واکسن را آن هم ۶ ماه قبل از بارداری دریافت کرده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که اهمیت سلامت مادران باردار و کاهش شاخص‌های مرگ‌ومیر در این گروه هدف در بحران کووید ۱۹ از اهمیت بسزایی برخوردار است، تصریح کرد: اقدامات پیشگیرانه از جمله واکسیناسیون علیه کرونا در مادران باید با تاکید بیشتر پیگیری شود که این امر نقش مهمی در حفظ سلامت مادر و جنین دارد.

فرشیدمقدم به مادران باردار توصیه کرد: تمام مادران بالای ۱۸ سال که ۱۲ هفته از زمان بارداری آنان می‌گذرد، در اولین فرصت با مراجعه به یکی از مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود واکسن کرونا را تزریق نمایند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگ‌بندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌ است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.

  • منبع خبر : دانشگاه علوم پزشکی قم