واحدهایی که در نهضت ساخت داخل و صرفه جوئی ارزی تلاش کنند در اولویت تامین مواد اولیه‌اند
واحدهایی که در نهضت ساخت داخل و صرفه جوئی ارزی تلاش کنند در اولویت تامین مواد اولیه‌اند
محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: واحدهایی که در جهت نهضت ساخت داخل و خنثی سازی تحریم و صرفه جوئی ارزی تلاش کنند در اولویت تامین مواد اولیه‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، محمود سیجانی در حاشیه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در جمع خبرنگاران در تشریح برنامه‌های سه‌شنبه‌های اقتصادی اظهار داشت: جلسه کارگروه رفع موانع تولید استان در قالب بازدید و افتتاح چند واحد صنعتی انجام شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم افزود: در قالب این کارگروه دو واحد واحد صنایع کوچک و کارگاهی از جمله قطعه سازی و مونتاژ موتورسیکلت مورد بازدید قرار گرفت و دو واحد نیز که به صورت راکد و غیرفعال بود نیز با سرمایه‌گذاری جدید افتتاح شد.
وی تصریح کرد: در این بازدید واحدها به صورت میدانی مورد بررسی و نگاه کارشناسی قرار می‌گیرند و مشکلات تولید احصاء می‌شود، در این ارتباط بخشی از مشکلات مربوط به زمین در جهت توسعه است که به دلیل محدودیت در شهرک‌های صنعتی با موانعی روبروست که از سوی مسئولان، قول‌های مساعدی ارائه شد.
سیجانی بیان کرد: در تامین نقدینگی ویژه طرح توسعه و تامین مواد اولیه و سرمایه در گردش نیز مشکلاتی وجود دارد که برهمراهی بانک‌های عامل تاکید شد تا بتوانیم بخش زیادی از مطالبات تولید را مورد توجه قرار دهیم.
وی در خصوص وجود مشکلات در مسیر تامین مواد اولیه عنوان کرد: به ویژه در جهت تامین موادی همانند پتروشیمی و فولادی که از طریق بورس عرضه می‌شود موانعی وجود دارد که در این زمینه واحدهایی که در جهت نهضت ساخت داخل و خنثی سازی تحریم و صرفه جوئی ارزی تلاش کنند در اولویت تامین مواد اولیه‌اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم خاطرنشان کرد: در واقع تامین مواد اولیه تابع فرمول و چارچوبی است که با توجه به نوع محصول و میزان تولید و سال بهره برداری تعیین می‌شود، در این راستا اگر واحدهایی دارای شاخصه‌های خاصی در صرفه جوئی ارزی باشند در تامین مواد اولیه به آنها نگاه ویژه‌ای وجود دارد.
وی پیرامون پرداخت تسهیلات نیز گفت:در سال جاری پرداخت ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در سه بخش صنعت و کشارزی و گردشگری قم پیش بینی شده است که ۱۱۰۰ میلیار تومان آن در حوزه تولید و صنعت پرداخت می‌شود.
سیجانی افزود:در مدت ۵ ماه نیز حدود ۵۵۰ میلیار تومان تسهیلات برای واحدهای تولیدی از طریق بانک‌های عامل پرداخت شده است، البته پیش بینی می‌شود بیش از هف گذاری برای صنعت تسهیلات پرداخت شود و بتوانیم ۱۵۰۰ میلیارد تومان را تامین کنیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه هزینه‌های تولید بالا رفته و واحدهای جدیدی به ظرفیت استان اضافه شده باید تسهیلات در بخش تولید افزایش یابد، در این باره از دیگر منابع استان و صندوق توسعه ملی و تبصره‌های قانون بودجه و تبصره ۱۸ در تامین نقدینگی واحدها استفاده می‌کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم عنوان کرد: در مورد تامین مواد اولیه ویژه تولید کالاهای ضروری در تامین نیاز داخل و صرفه جوئی ارزی، تولیدکنندگان می‌توانند از طریق ثبت سفارش و صدور مجوز به واردات به تامین مواد اولیه بپردازند تا تا در تامین قطعات و محصول نهایی مورد نیاز جامعه مصرف کننده دچار وقفه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: براساس پیش‌بینی در سال جاری ۱۵۰ پروژه نیمه تمام باید راه اندازی شود که در این ۵ ماه ۵۴ واحد جدید با سرمایه گذاری حدود ۷۴۲ میلیارد تومان و اشتغال بیش از ۱۳۰۰نفر به طور مستقیم راه اندازی شده است.
سیجانی تصریح کرد: همچنین در سال جاری باید ۹۰ واحد توسعه داشته باشند که تاکنون ۳۸ واحد آن توسعه یافته است و طبق پیش بینی نیز ۳۸ واحد راکد باید احیا شود که ۱۵ واحد در این مدت با اعتبار ۱۱۳ میلیارد تومان عملیاتی شده است.
وی گفت: تمامی برنامه‌ها در حوزه کارگروه تسیهل براساس شعار سال رصد می‌شود و به صورت هفتگی و میدانی به ارزیابی پیگیری‌ دستگاههای جرایی می‌پردازیم، با توجه به اهمیت تولید در اشتغال زایی و مقابله با جنگ اقتصادی و تحریم، به طور ویژه صنعت و تولید در قم مورد حمایت قرار می‌گیرد.