به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، در جلسه ستاد آنفولانزای فوق حاد پرندگان استان که به ریاست استاندار و برای تقویت هماهنگی بین بخشی در اقدامات پیشگیرانه برگزار شد، گزارش کمیتههای پنج گانه و دستگاههای عضو ستاد در یک سال گذشته ارائه و شرح وظایف دستگاههای […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، در جلسه ستاد آنفولانزای فوق حاد پرندگان استان که به ریاست استاندار و برای تقویت هماهنگی بین بخشی در اقدامات پیشگیرانه برگزار شد، گزارش کمیتههای پنج گانه و دستگاههای عضو ستاد در یک سال گذشته ارائه و شرح وظایف دستگاههای مسئول برای پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان بررسی و تصویب شد.
رفیعی مدیرکل دامپزشکی استان در این جلسه با بیان اینکه تا به حال هیچ گزارشی از ابتلا به آنفولانزای فوق حاد پرندگان دراستان نداشته ایم گفت: با توجه به فصل مهاجرت پرندگان، اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است.
او از بهره برداران به ویژه روستائیان خواست ضمن رعایت کامل اصول بهداشتی هرگونه موارد مشکوک، تلفات طیور روستایی و واحدهای غیر مجاز را به سرعت به دامپزشکی اطلاع دهند.
قم عاری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان استاندار قم هم بر اجرای کامل و به موقع مصوبات این جلسه درباره اقدامات پیشگیرانه دستگاههای مسئول تاکید کرد.
آقای سرمست از معاونت سیاسی و امنیتی استانداری و پدافند غیر عامل خواست بر نحوه اجرای این مصوبات نظارت مستمر کنند.
در سال ۹۶ بیماری انفولانزای فوق حاد پرندگان در کشور و قم خسارات جدی به صنعت مرغداری وارد کرد.
با تشدید اقدامات پیشگیرانه در سال ۹۷ از جمله واکسیناسیون کامل طیور، ممیزی مرغداری ها، آموزش مرغداران، سترون سازی و ساماندهی کود مرغداریها و مدیریت آمایش آنها و تقویت نظارت در کشتارگاهها صنعت مرغداری، استان از این تهدید رهایی یافت.
امسال تراکم جمعیت طیور در مرغداریها با بیش از ۵/۲ برابر افزایش به حدود ۱۰ میلیون قطعه رسیده است.