نقش هواشناسی در پدافند غیرعامل تا چه حد اهمیت دارد؟
نقش هواشناسی در پدافند غیرعامل تا چه حد اهمیت دارد؟

مهران حیدری بنی در گفت‌وگو با ایسنا به تبیین نقش هواشناسی در پدافند غیرعامل پرداخت و در تعریف پدافند غیر عامل گفت: در مجموع هر اقدام غیر مسلحانه‌‏ای که موجب کاهش آسیب‌پذیری نیروی انسانی، ساختمان‏ ها، تأسیسات، تجهیزات، اسناد و شهرهای کشور در مقابل بحران‏‌هایی با عامل طبیعی مانند خشکسالی، سیل، زلزله، رانش، لغزش، طوفان […]

مهران حیدری بنی در گفت‌وگو با ایسنا به تبیین نقش هواشناسی در پدافند غیرعامل پرداخت و در تعریف پدافند غیر عامل گفت: در مجموع هر اقدام غیر مسلحانه‌‏ای که موجب کاهش آسیب‌پذیری نیروی انسانی، ساختمان‏ ها، تأسیسات، تجهیزات، اسناد و شهرهای کشور در مقابل بحران‏‌هایی با عامل طبیعی مانند خشکسالی، سیل، زلزله، رانش، لغزش، طوفان و عامل انسانی مانند جنگ، شورش‏‌های داخلی و تحریم شود، پدافند غیرعامل خوانده می‏ شود.

وی ادامه داد:در همه تعاریف از پدافند غیر عامل، کاهش آسیب پذیری از مخاطرات طبیعی نیز وجود دارد و این موضوع اهمیت نقش هواشناسی و جدّی بودن این نقش را خاطرنشان می‌کند.

مدیر کل هواشناسی استان قم به اهمیت خدمات هواشناسی اشاره کرد و افزود: پیش بینی کوتاه مدت، میان مدت و فصلی در کنار پیش آگاهی‌های اقلیمی و رصد لحظه‌ای شرایط جوی از خدماتی است که هواشناسی با ارائه آنها کمک موثری به اهداف پدافند غیر عامل می‌کند که شرط لازم برای تحقق این هدف، توجه بیش از پیش به این اطلاعات و استفاده از این آمار در برنامه‌ریزی‌های اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی است.

وی افزود: آمار و اطلاعات هواشناسی در آمایش سرزمین  به عنوان یکی از ارکان پدافند غیر عامل نقش بی بدیلی دارد چرا که در آمایش سرزمین با تحلیل نقاط ضعف و قوت، فرصت‌های یک منطقه مورد تحلیل قرار می‌گیرد و بر این اساس چشم انداز مطلوبی برای منطقه ترسیم می‌شود.

حیدری تصریح کرد: تحلیل دقیق و درست از فرصت‌ها و تهدیدهای یک منطقه، بدون آمار و اطلاعات هواشناسی، کامل نخواهد بود و چشم انداز مبهمی ارائه خواهد کرد.

وی افزود: هرگز نمی‌توان برای ایجاد یک موقعیت و مکان تفریحی، اقتصادی و … در یک منطقه بدون اطلاع از وضعیت اقلیمی منطقه، بدون اگاهی از میزان تابش خورشید در فصل‌های مختلف، بدون دانستن چگونگی وزش باد و رطوبت خاک و … سرمایه‌گذاری بی‌خطری انجام داد چرا که نبود هر یک از این پیوست‌ها، توجیه طرح را خدشه‌دار و چشم‌انداز پروژه را با ابهامات اساسی مواجه می‌کند.

 وی ادامه داد: امیدواریم صاحب‌نظران و مدیران در عرصه‌های کلان، بیش از پیش نقش هواشناسی در توسعه کشور را لحاظ کنند.

 مدیر کل هواشناسی استان قم همچنین گفت: کاربرد اطلاعات هواشناسی در بعضی عرصه‌ها، اهمیت اطلاعات هواشناسی را ثابت کرده است و نمونه موفق آن تهک کشاورزی است که با ترکیب اطلاعات هواشناسی و دانش کشاورزی، کشاورزان توانسته‌اند موفقیت بیشتری در کاشت و برداشت محصولات سازگار با منطقه خود داشته باشند .

حیدری بنی خاطر نشان کرد: حدود ۲۷ میلیارد تومان ارزش افزوده ، دستاورد اجرای طرح تهک در هواشناسی استان قم  در سال زراعی ۹۷-۹۸ است.

لازم به ذکر است که اداره کل هواشناسی استان قم در قالب طرح تهک هر سه روز یکبار طی جلساتی با دعوت از کارشناسان خبره جهاد کشاورزی، با بررسی نقشه‌های هواشناسی، لحاظ کردن پارامترهای اقلیمی و بر اساس پیش بینی وضعیت جوی، توصیه‌های هواشناسی کشاورزی و اطلاع رسانی به کشاورزان گندم، جو، کلزا و باغداران گردو، انار و پسته را ارائه می‌کند.

انتهای پیام