سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند. *********** کیهان آقای مشاور! هر نظرسنجی دولتی را که قبول دارید منتشر کنید بالا رفتن محبوبیت رئیس جدید قوه قضائیه در اثر خدمت […]
سرویس سیاست مشرق- روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
کیهان آقای مشاور! هر نظرسنجی دولتی را که قبول دارید منتشر کنید
بالا رفتن محبوبیت رئیس جدید قوه قضائیه در اثر خدمت بیشائبه به مردم و همت برای مبارزه با مفاسد کلان، با ناراحتی و تشکیک مشاور رئیسجمهور مواجه شد و حال آنکه یکی از نظرسنجیهایی که افزایش محبوبیت آیتالله رئیسی را نشان میدهد، نظرسنجی وزارت اطلاعات است.
حسامالدین آشنا اخیرا در توییتر نوشت «برای دولت و دیگران؛ اگر میخواهید مردم ادعاها را باور کنند؛ نام و سابقه مؤسسات نظرسنجی، جامعه نمونه، مدل نمونهگیری، حجم و پراکنش نمونه، سؤالات، و دادههای خام نظرسنجیها را در دسترس عموم قرار دهید و نتایج را به صورت کامل منتشر کنید. نظرسنجی، دماسنج و فشارسنج اجتماعی است آن را بیاعتبار نکنید.»
در واکنش به این موضعگیری، امیرآبادی فراهانی نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: آقای آشنا گفته منبع آمار استقبال ۷۶ درصدی مردم از رویکرد جدید قوه قضائیه کجاست؟ شما از وزیر اطلاعات بپرسید به شما خواهند گفت. البته این روزها نظرسنجیها به روش بسیار علمی و پیشرفته جدید!! که اخیرا توسط رئیس دولت مطرح شده و آن هم نظرسنجی از داخل ماشین و با دیدن چهره مردم هستش نمیرسد.
امیر حسین قاضیزاده نماینده مردم مشهد نیز در این زمینه تصریح کرد: وزارت اطلاعات دولت آقای روحانی آماری از موفقیت و امیدآفرینی قوه قضائیه داده است. سرشاخه عملیات روانی دولت در آمار تشکیک کرده. آقای آشنا که روزگاری معاون وزارت اطلاعات بوده، آمارهای وزارت را قبول ندارد؟
وی اضافه کرد: آقایان! یک نفر دارد کار میکند، به جای تلاش برای متوقف کردن او، شما هم کار بکنید.
عصبانیت و ترشرویی آقای آشنا در حالی است که چند ماه قبل علی صوفی (وزیر دولت خاتمی و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان) هم تصریح کرد: «محبوبیت روحانی در نظرسنجیها به زیر ۱۰ درصد رسیده است.»
اخیرا هم نظرسنجی دانشگاه مریلند منتشر شد که نشان میدهد: «بیشتر ایرانیها خواستار مقابله به مثل و خروج از برجام هستند. ۵۹ درصد مردم معتقدند ایران باید از برجام خارج شود. ۷۵ درصد معتقدند حتی اگر آمریکا قول دهد تحریمها را تسهیل میکند، باز هم ایران نباید غنیسازی را متوقف کند. برای اولین بار، حمایت از برجام به ۴۲ درصد کاهش یافته است. ۶۹ درصد به اینکه سایر اعضای برجام به تعهدات خود عمل کنند، اعتمادی ندارند که نسبت به نظرسنجی ۱۰ ماه قبل، ۳۳ درصد افزایش را نشان میدهد. نگرش منفی به آمریکا، به ۸۶ درصد رسیده است.»
طبق این نظرسنجی، محبوبیت روحانی شدیدا کاهش یافته و او بعد از سلیمانی، ظریف، رئیسی، قالیباف و احمدینژاد، در جایگاه ششم قرار گرفته است.
آقای آشنا به انواع نظرسنجیهای دولتی دسترسی دارد. ضرورت دارد او، نتایج و مستندات هر کدام از این نظرسنجیها را که کمتر به ضرر آقای روحانی و کارنامهاش مییابد، عینا منتشر کند. در واقع عموم نظرسنجیها همچنان که از افزایش محبوبیت چهرههای خدمتگزاری مانند سردار سلیمانی و آیتالله رئیسی حکایت میکنند، ضمنا حاکی از ناخرسندی مردم نسبت به معطلی دولتمردان و امید بستن خسارتبار به غرب هستند.
بنابراین نمیتوان با زیر سؤال بردن همه نظرسنجیها، صورتمسئله را پاک کرد. اتفاقا اگر دولتمردان نیز پس از تجربه ۶ ساله، به شکل عزتمندانه با دولتهای بدعهد غربی روبهرو شوند و اولویت همت خود را برای اقتدار درونزا و رفع گرههای افتاده در کار تولید و رونق اقتصادی و مبارزه با فساد بگذارند، نزد مردم محبوب میشوند.
اقدامات تدریجی دولت متناسب عهدشکنی آمریکا و اروپا نیست
گامهای دولت بهعنوان اقدام متقابل در برابر عهدشکنی آمریکا و اروپا، راهبردی نیست.
روزنامه فرهیختگان با اشاره به اعلام گام چهارم اقدام متقابل از سوی دولت مینویسد: دولت در شرایطی نظارهگری یکساله خود از اردیبهشت ۹۷ تا اردیبهشت ۹۸ را کنار گذاشت که آمریکا یک سال تمام در مسیر فشار حداکثری حرکت کرد و اروپا هم چراغخاموش متربهمتر آمریکا را در این مسیر همراهی کرد، مسیری که دقیقاً عکس برجام بود و اگر بخواهیم بهصورت دقیق آن را توصیف کنیم باید بگوییم نهتنها آمریکا که ایالات متحده بهاضافه سه کشور اروپایی در اردیبهشت ۹۷ از برجام خارج شدند.
دقیقاً ۶ ماه از آن روزی که ایران فاز جدید اقدامات خود را اعلام کرد، میگذرد. در این ۶ ماه اروپاییها نهتنها به برجام کمکی نکردهاند که برعکس با شوآفهایی ازجمله آنچه رئیسجمهور فرانسه انجام داد تنها وقت ایران را تلف کردهاند و مابهازای آن عملی از خود ارائه ندادهاند.
البته آنها عقبگرد هم داشتهاند چراکه کشورهای اروپایی اجرای تحریمهای آمریکا را در این مدت شدت بخشیدهاند و خلل و فرج کمربند تحریمی را برای آمریکا پر کردهاند. همچنین فشارهای حقوقی را در حوزههای دیگر گسترش دادهاند.
در این مدت هم متأسفانه دولت همان سیاست کلی یعنی معطل نگهداشتن کشور و منتظر اروپا ماندن را تا حدود زیادی تداوم بخشیده است و اگر ترتیبات مقتضی منتقل شده به بانک مرکزی نبود، وضعیت به مراتب دشوارتر از قبل میبود.
چنانکه از اظهارنظرهای مداوم رئیسجمهور درباره سیاست خارجی چنین برمیآید که «در» دولت دوازدهم بر همان پاشنه تجربهشده قبلی میچرخد. خب همینجا باید چند سؤال مهم مطرح کرد.
آیا مجموعه اقدامات دولت به اندازهای هست که بیش از گذشته اروپا و آمریکا را متوجه هزینههای سیاست نادرستشان کند؟ یا برعکس رفتارها بهگونهای است که آنها مطمئن میشوند ایران تا مدتهای مدیدی در چارچوب برجام باقی خواهد ماند و بهاصطلاح خدشه جدی به آن وارد نمیکند؟
در مسیر مبارزه با تحریمها، دولت از خود اقداماتی نشان داده که آمریکا و اروپا مطمئن شوند تحریمها رو به زوال است؟
با نهایت تأسف باید گفت اگر بخواهیم بهصورت جدی به مدیریت دولت در شرایط امروز نگاه کنیم باید جواب منفی به هر دو سؤال بالا دهیم و بگوییم اقدامات دولت در هیچ کدام متناسب با فشارهای خارجی و اقدامات طرف مقابل نیست.
درخصوص سؤال اول باید گفت امروز دیگر برجامی باقی نمانده که ایران به آن متعهد باشد، تحریمها به شدیدترین حالت ممکن برگشته و اگر روسیه، چین و هند هم با ایران مبادلاتی دارند از همان مسیرهای پیشین و دوران قبلی تحریم است. از این رو بهنظر میرسد که با روند کنونی شاید تا دهها مرحله دیگر هم دولت اقدامی انجام ندهد که بهقول معروف نقض فاحش برجام باشد.
درمورد سؤال دوم هم برداشت قریب به اتفاق کارشناسان این است که مجموعه اقدامات دولت به هیچ عنوان متناسب با شرایط تحریم و فشار نیست و اگر دستاوردهای محور مقاومت در هموار کردن مسیر تجارت با همسایگان نبود شاید همین حداقل ارتباطات با کشورهای مثل عراق هم حاصل نمیشد.
تصمیم نظام، اجرای مشروط بود نه اجرای برجام به هر قیمت
مشاور سابق رئیسجمهور میگوید برجام، تصمیم نظام بود.
اکبر ترکان در روزنامه آرمان نوشت: «امروز برخی سیاسیون که میگویند برجام شکست خورده و در برداشتن گام چهارم تعجیل دارند، همانهایی هستند که از ابتدای تصویب برجام با این توافق مشکل داشتند و در فضای مناسب برای استفاده از ثمرات این توافق نیز به تخریب برجام پرداختند. در حالی که توافق برجام، تصمیم نظام بود و دولت مجری انجام این توافق و اگر هم شرایط برجام به گونهای شد که امروز شاهد آن هستیم، این به دلیل بدعهدی آمریکا، پشت کردن به برجام و خروج یکجانبه از این توافق بود.
این در حالی است که امروز برخی برجام را از مسئلهای ملی که تصمیم نظام بوده، صرفا دولتی تلقی میکنند و برمبنای آن دولت را هدف قرار می دهند و آن را به سوژهای برای تاثیرگذاری بر انتخابات تبدیل کردهاند. در حالی که این توافق جنبه ملی دارد و نباید آن را تنها از ناحیه دولت تلقی کرد. کما اینکه برداشتن گام چهارم نیز با اراده مجموعه نظام صورت میگیرد و اراده نهادها و هریک از قوا به تنهایی موثر نیست.
گرچه طرح چنین مسائلی در داخل هیچ کمکی به حل مسائل نمیکند چرا که باید به رقبای دولت بپردازیم و این نتیجهای ندارد. مسئله اصلی کشور ایالات متحده و تحریمهای ظالمانهای است که علیه ملت ایران اعمال میشود. لذا اینکه جریانات سیاسی در داخل به هم بپردازند و علیه یکدیگر موضعگیری کنند فایدهای ندارد.
هر چند که برخی مخالفان دولت معتقدند که عملکردهای دولت باعث شده که آمریکاییها به تحریم ایران بپردازند، اما اساس تحریمهای آمریکا کاملا روشن است و با روی کار آمدن رئیسجمهور جدید آمریکا آنها بهصورت یکجانبه توافق برجام را زیر پا گذاشتند، از این توافق خارج و تحریمهای ظالمانهای را علیه ما اعمال کرد.
درباره استدلالهای آقای ترکان گفتنی است:
۱- نظام، برجام را به شکل مشروط تأیید کرد و نه بلاشرط دولت نیز با همان شروط پذیرفت که برجام را به اجرا بگذارد. در واقع این مجوز مشروط، ۲۸ شرط مجلس، شورای عالی امنیت ملی و رهبری را شامل میشود. در واقع مجموعه این شروط میگفت اگر طرف مقابل بدعهدی کرد، دولت نیز باید اجرای برجام را متوقف کند.
برجام از همان شروع، اجرا، توسط دولت اوباما نقض شد و سپس در دولت ترامپ، ابطال گردید. با این وجود، دولت که عملاً اقتصاد کشور را تبدیل به گروگان برجام کرده، تن به اجرای قانون مصوب مجلس (اقدام متقابل) نمیدهد و در واقع، همچنان تعهدات برجام را یکطرفه و بدون حداقل مراعات آن از سوی طرف غرب به اجرا میگذارد. چگونه میتوان این انفعال و خودرأیی را به نظام نسبت داد؟!
۲- بدعهدی آمریکا از همان ابتدا قابل پیشبینی و پیشگیری بود اما منطق توافق به هر قیمت و سپس اجرای آن به هر قیمت- ولو یکطرفه و بدهکارانه- موجب شد دولتمردان نه به هشدارها و تذکرات صاحبنظران در قبل از انعقاد برجام اهتمام کنند و نه پس از اثبات حرف منتقدان، مسیر غلط و بنبست خود را تغییر دهند.
۳- انتخاباتی کردن مذاکرات و توافق، اتفاقاً اراده برخی دولتمردان بود که به خاطر آن حاضر شدند چوب حراج به منافع ملی بزنند، متن توافق را سرهمبندی کنند، افکار عمومی را دنبال نخود سیاه بفرستند، عهدشکنیهای طرف مقابل را مالهکشی و توجیه کنند و به ویژه در ۱۸ ماه اخیر، معطل اروپاییهای عهدشکن بمانند و تورم ۴۳ درصدی و رکود را به اقتصاد تحمیل کنند.
۴- چاره تحریمهای ظالمانه، شوک و ضربت متقابل از یکطرف و اهتمام به برداشتن موانع رونق تولید در داخل است و اگر دولت نصف فرصتی که برای به دست آوردن دل غربیها کرد و ناکام ماند، برای این اولویت میگذاشت، حتماً امروز از برجام و عواید خیالی آن بینیازتر بود.
روزنامه حامی دولت: صد رحمت به مسکن مهر
یک روزنامه حامی دولت معتقد است دولت فاقد برنامه مفید مؤثر در حوزه مسکن است و برنامه مسکن مهر در دولت قبل از روحانی، به مراتب مفیدتر از برنامههای دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.
روزنامه دنیای اقتصاد با اشاره به فاز اول ثبتنام مسکن دولتی نوشت: در این سامانه، امکان ثبت نام فاقدین مسکن ساکن در ۱۷ کلانشهر یا شهرهای بزرگ وجود ندارد و فقط متقاضیان ساکن در شهرهای کوچک میتوانند با ترتیبی که طی دو هفته پیش رو اعلام میشود، اسمنویسی کنند. دریافت این خانهها ۱۰ شرط کلیدی نیاز دارد که مهمترین آن «داشتن ۳۰ میلیون تومان پول نقد برای سپردهگذاری در بانک» و همچنین «توانایی پرداخت ۱/۵ میلیون تومان قسط ماهانه» است. اشکالات طرح جدید، از مسکن مهر هم بیشتر است.
فاز اول ثبتنام متقاضیان برای قرار گرفتن در فهرست مشمولان طرح خانهسازی دولت در حالی با اجرای پایلوت این طرح از استان کرمان آغاز شده است که برآیند شروط و مختصات اعلام شده برای ثبتنام در این طرح، نشان میدهد دستکم بهعلت شناسایی ۱۰ ایراد عمده، این طرح، به مراتب با شرایطی بدتر از مسکن مهر برنامهریزی شده است.
بررسیهای «دنیای اقتصاد» درباره جزئیات مربوط به شرایط ثبتنام متقاضیان برای ساخت و واگذاری ۱۰۰ هزار واحد مسکونی از مجموع ۴۰۰ هزار واحد برنامهریزی شده در دولت دوازدهم با عنوان طرح اقدام ملی ساخت وعرضه مسکن نشان میدهد فاز اول ثبتنام برای دریافت خانههای دولتی که سرانجام پس از ۶ سال از عمر دولت تدبیر و امید، بهعنوان طرح جایگزین مسکن مهر، آغاز شده است نشاندهنده نوعی غفلت – احتمالا ناشی از بیاطلاعی سیاستگذار- نسبت به کانون التهاب مسکن در کشور است؛ در حالی که کانون التهاب بازار کشوری مسکن دستکم در یک سال گذشته و حتی در همه سالهای قبل ابتدا تهران، سپس سایر کلان شهرها و در مرحله بعد شهرهای بزرگ بوده است.
اولین اشکال وارد به این طرح از دیدگاه کارشناسی به این نکته مربوط میشود که این طرح در بدترین زمان ممکن در حال اجراست. دولت احمدی نژاد برای اجرای طرح مسکن مهر دو دوره ریاست جمهوری را در اختیار داشت؛ طرح مسکن مهر از سال ۹۶ کلید خورد و بهرغم آنکه در طول دوره دو دولت فرصت اجرای این طرح وجود داشت دامنه ساخت و تکمیل واحدها به دو دولت بعدی یعنی دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز کشیده شد و هنوز هم پرونده این طرح بسته نشده است.
این در حالی است که با گذشت ۶ سال از عمر دولت حسن روحانی و در حالی که تنها حدود دو سال از عمر دولت دوازدهم باقی مانده است و گرفتاریهای مسکن مهر همچنان بخش قابل توجهی از توان سیاستگذار بخش مسکن را به خود اختصاص داده است، هماکنون فاز اول ثبتنام برای اجرای طرح اقدام ملی استارت خورده است.
دومین ایراد این طرح حذف ۱۷ شهر بزرگ کشور از فاز اول ثبتنام برای طرح اقدام ملی است؛ به ویژه آنکه این شهرها دقیقا کانون التهاب بازار کشوری مسکن هستند.
سومین اشکال به نبود انسجام و آمادگی در دولت برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن مربوط میشود. همچنین دولت در فاز اول اجرای این طرح، از ظرفیت بنیاد مسکن به عنوان نهادی که مسئول تامین مسکن اقشار ضعیف، نیازمند و محروم است در نقش مجری ساخت خانه برای دهکهای متوسط رو به بالا استفاده میکند.
پنجمین اشکال این طرح، تغییر برنامه دولت از خانهسازی برای اقشار کمدرآمد در قالب مسکن حمایتی به ساخت مسکن برای اقشار متوسط رو به بالا، مربوط میشود؛ فعلا در فاز اول ثبتنام متقاضیان این طرح در شرایط دهگانه طرح جایگزین مسکن مهر، علائم و شواهدی از ساخت مسکن حمایتی برای اقشار کم درآمد دیده نمیشود؛ این در حالی است که در قالب ششمین اشکال وارد به این طرح، مشخص و اعلام نشده است که متراژ واحدهایی که قرار است ساخته شود و از هم اکنون متقاضیان برای دریافت آنها اقدام به ثبتنام می کنند چقدر است؛ مشخص نبودن زمان ساخت این واحدها هفتمین اشکال وارد به آن محسوب میشود.
در قالب هشتمین ایراد وارد بر این طرح، مشخص نشده که آیا سود بانکی در ازای سپردهگذاری ۳۰ میلیون تومانی متقاضیان در بانک در طول دوره سپردهگذاری به آنها پرداخت خواهد شد یا خیر! نهمین اشکال به مشخص نبودن نحوه پرداخت بهای زمین در شرایط اعلام شده در فاز اول ثبت نام این طرح برمی گردد؛ دهمین اشکال هم به اعلام توانایی پرداخت حداقل اقساط ماهانه یک میلیون و۵۰۰ هزار تومانی در ماه برای متقاضیان این واحدها مربوط میشود.
ایران
شکایت دادستانی قم از ابراهیم فیاض
خبر اول اینکه، معاون دادستان قم اعلام کرد که پرونده قضایی نسبت به اظهارات حاشیهساز یک جامعهشناس، در دادستانی این استان تشکیل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از «ایران»، روابط عمومی دادستانی قم گزارش داد: علی اصغر سلطانی با اشاره به اظهارات حاشیهساز یک جامعهشناس نسبت به شهر قم گفت: پیرو گزارشات و شکایات واصله پرونده قضایی برای این فرد تشکیل شده است. این جامعهشناس اخیراً در گفتوگویی که در برخی سایتها منتشر کردند، نسبتهایی را به قم داده است.
گفته شده جمعی از مردم قم نیز در نامهای به حجتالاسلام والمسلمین غریب دادستان این استان، خواستار پیگیری قضایی اظهارات این جامعهشناس به دلیل توهین، افترا و نشر اکاذیب نسبت به قم شدند. جامعهشناس یادشده ابراهیم فیاض است که اخیراً در گفتوگویی با وبسایت «آزادی» در مخالفت با چندهمسری و تبلیغ آن درباره افزایش فحشا در سطح شهر قم گفته بود.
علم الهدی موافق پخش اعترافات تلویزیونی
خبر دیگر اینکه، خطیب نماز جمعه مشهد با انتقاد از طرح تعدادی از نمایندگان مجلس برای منع پخش اعترافات متهمان از رسانه ملی، آن را طرحی ضد شفافسازی خواند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از ایسنا، آیتالله علمالهدی با اشاره به اینکه امتیاز کشور ما در تمام کشورهای دنیا دو چیز است، تصریح کرد: اول اینکه مردم ما مردمی بیدار و در سایه رهنمودهای حجت امام زمان(ع) مردمی هشیار هستند.
دوم اینکه تنها کشوری هستیم که امروز روی کره زمین مردم برای خودشان تصمیم میگیرند، هیچ مملکتی در دنیا نیست که مردم آن مملکت برای خودشان تصمیم بگیرند، فقط ایران است. امام جمعه مشهد افزود: حتی در امریکا با این قدرت نیز مردم برای خودشان تصمیم نمیگیرند، بلکه لابی صهیونیستی تصمیم میگیرد، هستی ملت را زیر پای یهود صهیونیست اسرائیل میریزند و همه را از بین میبرند. ۴۵ میلیون نفر در امریکا نان شب ندارند و به سختی زندگی میکنند و هستی و ثروتشان زیر پای صهیونسیتهای اسرائیل است. آنچه باعث میشود این دو امتیاز بماند، شفافسازی است.
دولت به فکر استقلال از صدا و سیما باشد
دست آخر اینکه، سایت عصر ایران در یادداشتی، با اشاره به برنامه زنده وزیر ارتباطات در شبکه اینستاگرام و پاسخهای او به برخی شبهات و انتقادات نوشت: چندین هزار نفر هم در این «لایو» حضور پیدا کردند و به حرفهای وزیر گوش دادند و نظرات خود را بیان کردند.
لایو جهرمی، میتواند مقدمه مهمی برای استقلال دولت از تلویزیون باشد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «صدا و سیما رسماً به عنوان رسانه رسمی مخالفان دولت روحانی فعالیت میکند. همه آنهایی که روحانی و دولتش را دوست ندارند، راحت در شبکههای مختلف علیه روحانی حرف میزنند.
اخبار رسمی، حرفهای رئیس جمهور در هیأت دولت را آنگونه که خود دوست دارند، پخش میکنند. وقتی صدا و سیما این گونه رفتار میکند، چه احتیاجی است که برای حرف زدن مستقیم با مردم از تلویزیون استفاده کرد؟ دولت اجازه بدهد تلویزیون کار خود را کند و اعضای دولت هم کار خود را انجام دهند.»
نویسنده افزوده است: «گسترش اینترنت در ایران باعث شده است دیگر اخبار از انحصار صدا و سیما خارج شود و مردم براحتی در جریان اخبار دست اول و بدون اعمال نظر مدیران قرار گیرند. باید از این فرصت استفاده کرد و به مدیران تلویزیون نشان داد که راههای مختلفی برای رساندن نظرات مختلف به مردم وجود دارد.» عصر ایران به دیگر اعضای کابینه هم پیشنهاد داده تا از تجربه موفق آذری جهرمی در ارتباطگیری با مردم بهره ببرند.
آرمان
کتاب زیست ۲۰۰ هزار تومانی
عضو کمیسیون آموزش مجلس گفت: قوه قضائیه و سازمان بازرسی باید علت گرانی کتب درسی را بررسی کرده و با متخلفان برخورد کنند چرا که قیمت برخی از کتابها به ۲۰۰ هزار تومن رسید. علیرضا سلیمی درباره علت گرانی کتب درسی و ورود این کتابها به بازار سیاه، افزود: باید وزارت آموزش و پرورش درباره علت گرانی کتب درسی و ورود کتابهای درسی به بازار سیاه توضیح دهد چرا که این شرایط قابل قبول نیست.
نماینده محلات در مجلس افزود: جای تأسف دارد که کتاب «زیست» تا یک ماه پیش در برخی از دبیرستانها در اختیار دانشآموزان نبود و در بازار آزاد تا ۲۰۰ هزار تومان به مردم فروخته شد و مشکلات زیادی برای آنان به وجود آورد. وی ادامه داد: متأسفانه برخی از سودجویان از این فضا سوءاستفاده کردند و از مردم مبالغ هنگفتی را دریافت کردند که باید قوه قضائیه و سازمان بازرسی به این مساله ورود کرده و با متخلفان برخورد کند.
۳ بازیکن با یک نام در تیم ملی مالی
کشور آفریقایی مالی از این پس با دردسری جالب در رقابتهای ملی شرکت خواهد کرد! با تصمیم جدید آداما ترائوره، بازیکن باشگاه ولورهمپتون برای بازی در تیم ملی مالی، تعداد «آداما ترائوره»های مالی به سه نفر افزایش یافت! ستاره محصول آکادمی فوتبال بارسلونا در نهایت تصمیم گرفت در رده بزرگسالان برای تیم ملی مالی به میدان برود. ترائوره که متولد هوسپیتالت در ایالت کاتالونیاست، فوتبالش را از آکادمی لاماسیای بارسلونا آغاز کرد و برای تمام ردههای پایه اسپانیا به میدان رفت. او که نتوانست به تیم اول بارسلونا راه یابد، سال ۲۰۱۵ به استونویلا پیوست و سپس راهی میدلزبرو و ولورهمپتون شد. آداما بیش از ۶۰ بازی برای تیم دوم بارسلونا انجام داد و یک بازی رسمی با پیراهن بارسا را نیز در کارنامه دارد.
۸ خانواده اسیر منافقین!
رئیس انجمن نجات استان یزد با بیان این که شناساندن ماهیت واقعی سازمان مجاهدین خلق و جلوگیری از فریب جوانان ایرانی در پیوستن به این فرقه باطل است، گفت: در استان یزد هشت خانواده اسیر گروهک منافقین هستند که تاکنون هیچ کدام موفق به آزادی نشدند. ابوالقاسم یغمایی در نشست خبری اعضای سابق گروهک تروریستی منافقین، با بیان این که انجمن نجات یک سازمان غیردولتی است که عمدتاً توسط جمعی از اعضای سابق سازمان مجاهدین خلق ایران تشکیل شده، اظهار کرد: هدف ایجاد و فعالیت انجمن نجات شناساندن ماهیت واقعی سازمان مجاهدین خلق و برقراری ارتباط میان اعضا این سازمان و خانوادههای آنها و کمک به جدایی این اعضا از سازمان است.
یک ایرانی سرمربی تیم ملی روسیه
مربی تیم ملی کاراته کشورمان برای هدایت تیم ملی روسیه راهی مسکو شد. حسین روحانی عضو کادر فنی تیم ملی کاراته کشورمان پس از مذاکره طولانی با مسئولان فدراسیون کاراته روسیه با آنها برای هدایت تیم ملی این کشور به توافق رسید. وی امشب راهی مسکو میشود تا پس از عقد قرارداد، کار خود را با کاراته کاهای روسیه آغاز کند. روحانی یکی از بهترین کاراته کاهای تاریخ ورزش ایران است که چهار مدال طلا، نقره و برنز جهان، طلا و نقره بازیهای آسیایی، دو نقره قهرمانی آسیا را در کارنامه دارد. وی در چند سال اخیر نیز در کنار شهرام هروی در کادر فنی تیم ملی کشورمان حضور داشته است. قرارداد اولیه روحانی تا پایان المپیک ۲۰۲۰ خواهد بود و در صورت رضایت روسها تمدید خواهد شد.
اتهام به انتقال اسرار تجاری آمریکا
امین حسنزاده، مهندس برق و دارای اقامت دائم در آمریکا، که از سال ۲۰۱۰ در این کشور زندگی میکند متهم است که اسرار تجاری حساسی را برای برادر خود در ایران فرستاده است. آمریکاییها مدعی هستند که وی پیشتر در هوا و فضای ایران فعالیت داشته و از سال ۲۰۱۱ نیز در برخی شرکتهای پیمانکاری نظامی در آمریکا مشغول به کار شده است. وی از سال ۲۰۱۵ نیز در یک شرکت که نامش ذکر نشده فعالیت داشته و اطلاعات حساس پروژههای این شرکت را به ایران فرستاده است.
شوخی سردار جلالی با احمدینژاد
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در برنامه تهران ۲۰ شوخی جالب با رئیسجمهور سابق کشورمان کرد. سردار غلامرضا جلالی در برنامه تهران ۲۰ شبکه پنج سیما در زمانی که از معایب استفاده از نرم افزار ویز و مزایای نرم افزار نشان صحبت میکرد، با واکنش محمد دلاوری مجری این برنامه مواجه شد. مجری برنامه خطاب به سردار جلالی گفت: من میخواستم نشان را روی موبایلم نصب کنم، اما نشد. سردار جلالی خطاب به دلاوری گفت: اگر گوشیات را از محل آقای احمدینژاد بخری، مشکلش حل میشود.
انتقاد فعال اصلاحطلب از رائفیپور
فرید مدرسی در توئیتی با استفاده از هشتگ «علی اکبر رائفیپور و امام زمان» نوشت: «جناب علیاکبر رائفیپور با چراغ خاموش در حال عرض اندام برای انتخابات مجلس است و شبکهسازی کرده. او به اصولگرایان گفته من خودم تشکیلات دارم و نیازی به شما ندارم. امروز که این اجتماع سراسری را دیدم، متوجه شدم که میتوان جسارت کرد و به نام امام زمان هم نمایش قدرت داد.»
بازداشت یک جامعهشناس در قم
روابط عمومی دادستانی قم گزارش داد: علی اصغر سلطانی با اشاره به اظهارات حاشیهساز یک جامعهشناس نسبت به شهر قم گفت: پیرو گزارشات و شکایات واصله تشکیل پرونده قضائی برای این فرد تشکیل شدهاست. این جامعهشناس اخیرا درگفتوگویی که دربرخی سایتها منتشر کردند، نسبتهایی را به قم دادهاست. گفتهشده، جمعی از مردم قم نیز درنامهای به حجتالاسلام غریب دادستان این استان، خواستار پیگیری قضائی اظهارات این جامعهشناس به دلیل توهین، افترا و نشراکاذیب نسبت به قم شدند.
سوءاستفاده عدهای در قم و مشهد
محسن غرویان، استاد حوزه علمیه در پاسخ به این که چرا اعتراضات از قم و مشهد صورت میگیرد، گفت: عدهای دو شهر قم و مشهد را پایگاه خود قرار دادهاند تا نشان دهند ما از موضع علما، مرجعیت و حوزه صحبت میکنیم، در حالی که مراجع نیز این افراد را محکوم کردهاند. شعارهایی که در فیضیه داده شد شبیه پلاکاردهای این افراد در ۱۳ آبان بود. این افراد از خارج حوزه مدیریت میشوند و حرکتهای آنها خارج از حوزه است، اما طلبهها از لباس روحانیت به عنوان ابزار، برای اعتراضات خود استفاده میکنند.
شکایت ۱۰۰ دانشجو از علی مطهری
حدود ۱۰۰ نفر از دانشجویان و فعالان دانشجویی دانشگاههای مختلف کشور با انتشار نامهای به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس از علی مطهری نماینده تهران در مجلس به دلیل توهین به یکی از دانشجویان در دانشگاه بهشتی شکایت کرده وخواستار برخورد قانونی با این نماینده مجلس شدند. دانشجویان همچنین از علی مطهری خواستند به جای شکایت از رسانهها و گستاخ دانستن دانشجوی منتقد از جامعه دانشگاهی و مردم عذرخواهی کند.
کشتههای مشروب در خراسان شمالی
فرمانده انتظامی استان خراسان شمالی به مسموم شدن ۳۲ تن به علت مصرف مشروبات الکلی مرگبار در ماه جاری اشاره کرد و گفت: متأسفانه تعداد کشتهها از ۳ تن به ۵ تن افزایش یافته است. پلیس در این رابطه عامل اصلی و ۴ تن از توزیع کنندگان مشروبات مرگبار را دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی کرده است.
آزادی ۵ زندانی ایرانی در تاجیکستان
پنج تن از ایرانیان زندانی در تاجیکستان طی روزهای اخیر عفو شده و به کشور بازگشتند. بر اساس اعلام وزارت خارجه کشورمان، با رایزنیها و پیگیریهای سفارت جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان ظرف روزهای اخیر، ۵ تن از ایرانیان زندانی در آن کشور عفو و آزاد شدند و به ایران بازگشتند.
تصادف معاون وزیر صمت در کاشان
معاون وزیر صمت در کاشان بر اثر سانحه تصادف دچار سانحه شد. محسن صالحینیا، معاون وزیر صمت در سفری غیر رسمی به کاشان سفر کرده بود. وی در یکی از مناطق شهرستان کاشان دچار سانحه تصادف شده و تحت عمل جراحی قرار گرفت.