به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ بخشی از اتفاقات به شرح زیر است: شخصیت هفته؛ حسن روحانی روابط ایران با برخی از کشورهای منطقه و فرازونشیبهای آن از اتفاقات مهم برای خاورمیانه است. همین چالشها بود که رئیسجمهور ایران را بر آن داشت که در سخنرانی خود […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از گروه سیاسی خبرگزاری برنا؛ بخشی از اتفاقات به شرح زیر است:
شخصیت هفته؛ حسن روحانی
روابط ایران با برخی از کشورهای منطقه و فرازونشیبهای آن از اتفاقات مهم برای خاورمیانه است. همین چالشها بود که رئیسجمهور ایران را بر آن داشت که در سخنرانی خود در سازمان ملل از «ائتلاف صلح هرمز» بگوید و کشورهای منطقه را به آن دعوت کند.
مهر امسال حسن روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «بنا بر مسئولیت تاریخی کشورم در حفظ امنیت، صلح، ثبات و پیشرفت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز، همه کشورهایی را که از تحولات خلیج فارس و تنگه هرمز متأثر میشوند، به «ائتلاف امید» دعوت میکنم. هدف «ائتلاف امید» ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه همه ساکنان حوزه تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلحآمیز و دوستانه میان ایشان است.»
اخیرا روزنامه الجریده که در کویت منتشر میشود، مدعی شد ایران در اقدامی بیسابقه و برای نخستین بار از طریق کویت یک پیام رسمی مکتوب به عربستان و بحرین ارسال کرده و در آن ابتکارش در زمینه برقراری صلح در خلیج فارس و « ائتلاف صلح هرمز» را تشریح کرده و پاسخ مثبتی دریافت کرده است.
روزنامه الجریده در گزارشی اختصاصی ادعا کرده است؛ «پیام ایران که از سوی حسن روحانی امضا شده، به معاون وزیر خارجه کویت تحویل داده شده است، چون میان ایران و این دو کشور روابط رسمیای وجود ندارد. بر اساس پیشنهاد ایران، اختلافات موجود میان ایران و کشورهای عربی، از طریق برگزاری نشست سران، احتمالا در کویت، حلوفصل میشود. ایران، عربستان، بحرین و کویت تاکنون هیچکدام این خبر را تأیید یا تکذیب نکردهاند اما نخستوزیر سابق قطر، در توییتی، پیامها از جانب ایران به کشورهای عربی را تأیید کرد.»
خبری که در نهایت از سوی «سید عباس موسوی»، سخنگوی وزارت امور خارجه، نیز تایید شد.
موسوی در این باره گفت: «س از ارائه « پویش صلح هرمز» توسط ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ایشان متن کامل آن را برای سران کشورهای یاد شده ارسال کرد و در آن خواستار تشریک مساعی همه آنها در پردازش و اجرای آن شدند.»
«خالد جارالله»، معاون وزیر خارجه کویت، روز سه شنبه تاکید کرد که کشورش پیام جمهوری اسلامی ایران درباره صلح در منطقه خلیج فارس را به عربستان سعودی و بحرین منتقل کرده است.
خبرگزارى رسمى کویت گزارش داد: «کویت این پیام ها را به برادران سعودی و بحرینی فرستاده اما تاکنون پاسخی در خصوص این موضوع دریافت نکرده است.»
***
ای که برجامت شده در گور و گیر/ کار پاکان را قیاس از خود مگیر»، «این که میگه رفراندوم، دروغ میگه به مردم»، «ای مدعیِ بهشتِ برجام، استخر فرح تو را سرانجام» اینها شعارهای متفاوتی است که گروهی از راه پیمایان ۱۳ آبان در قم در دست داشتند.
مخاطب «اِی» ها هم مشخص است، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران که مطابق اصل ۱۱۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «عالی ترین مقام رسمی کشور پس از مقام رهبری» است.
همچنین مردادماه سال گذشته بود که عدهای از طلاب حوزه علمیه قم، در تجمعی شعارهایی تهدیدآمیز علیه دولت و رئیس جمهور سر دادند و مدعی شدند، همانطور که آیتالله هاشمی در استخر خفه شد، سرنوشتی مشابه در انتظار حسن روحانی خواهد بود.
البته علیرغم سوء استفاده عده ای برای اهداف سیاسی و جناحی از هر موقعیتی، مراسم ۱۳ آبان امسال مثل سالهای گذشته به ویژه در قم، باشکوه برگزار شد.
چهره هفته؛ حجت الاسلام رئیسی
«حجت الاسلام رئیسی»، رئیس دستگاه قضا، در نشستی با صنعتگران، تولیدکنندگان و نمایندگان اتحادیههای کارگری استان آذربایجان شرقی تاکید کرد که با اقدامات قضایی قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری یا تلاش شده است تا مشکلات حل شود.
این اظهارات رئیس قوه قضاییه با واکنش «حسام الدین آشنا»، مشاور رئیس جمهور، مواجه شد.
آشنا در توییتر خود نوشت: « لطفا؛ نام، مکان، علت در معرض تعطیل بودن، اقدامات مشخص دستگاه قضایی در هر مورد و وضعیت فعلی تولید هر مرکز را جهت تنویر افکار عمومی اعلان فرمایید. هر نهادی که ادعا می کند، شغل یا فرصت شغلی ایجاد کرده یا می تواند ایجاد کند یا جلوی از دست رفتن فرصتهای شغلی را گرفته است با شفافیت تمام اعلام کند؛ کجا؟ در چه بخشی؟ چه مقدار شغل؟ با چه هزینهای؟ با چه مقدار پایداری؟»
حالا با اعلام جلوگیری از تعطیلی کارگاهها و تولیدی ها بار دیگر این پرسش مطرح شده است که این کارگاهها کدامند؟ البته بخشی از اقدامات قوه قضاییه نه به صورت کامل از سوی خبرگزاری میزان، منتشر شد.
البته بحث از لزوم اعلام جزییات اقدامات دستگاه قضایی نخستین بار نیست که مطرح می شود. از هنگامی که سیدابراهیم رییسی به عنوان رییس دستگاه قضایی منصوب شده، شخص رییس قوه قضایی، سخنگوی این قوه و برخی دیگر از مسئولان این دستگاه اعلام کردهاند که دستگاه قضایی در برخورد با متخلفان هیچ خط قرمزی ندارد و در همین راستا اخباری هم از بازداشت یا برکناری قضات متخلفی در این دستگاه منتشر شده است.
البته رییسی در تیرماه امسال و همزمان با دومین روز هفته قوه قضاییه در گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم از برخورد با ۶۰ قاضی متخلف در دستگاه قضایی خبر داده بود. با وجود آماری که از برخورد دستگاه قضایی با قضات متخلف اعلام می شود اما تاکنون بهجز یکی دو نام، نام هیچ قاضی دیگری که بازداشت یا عزل شده است از سوی مسئولان قوه قضاییه اعلام نشده و همواره این پرسش برای برخی مسئولان و افکار عمومی مطرح است قضاتی که با آنها برخورد شده، چه کسانی هستند.
خبر مهم هفته؛ آغاز گام ۴ ایران در برجام
حسن روحانی روز سه شنبه در مراسم افتتاح کارخانه نوآوری آزادی، دستور اجرای گام چهارم کاهش تعهدات برجامی دولت را صادر کرد. روحانی در بخشی از سخنان خود با اعلام آغاز گام چهارم کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد و گفت: «به کشورهای ۱+۴ و دوست اعلام میکنیم که فعالیت جدید ما با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد بود و گام چهارم همانند گامهای قبلی قابل بازگشت است و هر زمان که آنان به تعهدات اول ژانویه ۲۰۱۷ خود بازگردند ما نیز به تعهدات خود در این تاریخ باز خواهیم گشت.»
رئیس جمهور با بیان اینکه طبق برجام قرار بر این شد که ۱۰۴۴ سانتریفیوژ در فردو بچرخند، اما گازی تزریق نشود، تصریح کرد: «از روز چهارشنبه گازدهی در فردو آغاز میشود که ممکن است با آغاز این گام سر و صداهایی ایجاد کنند و از حساسیت آنها نسبت به فردو باخبریم، اما هر وقت که آنها به تعهدات خود عمل کنند، این گام قابل بازگشت است و باید بدانند که نمیتوانیم یکجانبه به برجام پایبند باشیم، اما آنها اقدامی نکنند. »
برداشته شدن گام چهارم توسط ایران با واکنش های زیادی روبرو شد. «دمیتری پسکوف»، سخنگوی کاخ ریاست جمهوری روسیه، گفت: «روسیه نگرانیهای تهران نسبت به تحریمها را درک میکند اما ما اقدام ایران (درخصوص برجام) را نیز نگران کننده میدانیم.»
وزارت امورخارجه فرانسه بدون اشاره به بد عهدی اروپاییها برای عمل به تعهداتشان در برجام از ایران خواست تا از تصمیم خود برای برداشتن گام جدید کاهش تعهدات برجامیاش بازگردد. همچنین فرانسه اعلام کرد این اقدام ایران، خلاف توافق وین است.
«مورگان اورتاگوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز سهشنبه شب با صدور بیانیهای اعلام کرد: «ما از آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اجرای نقش مستقل خود برای راستیآزمایی در ایران به طور کامل حمایت کرده و به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از آژانس درباره هر تحولی توجه میکنیم.»
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در این باره گفت: «در شرایطی که ایران در تلاش برای توسعه برنامه تسلیحات هستهای خود و توسعه غنیسازی اورانیوم برای ساختن بمب هستهای است، من یک بار دیگر تکرار میکنم: ما هیچگاه اجازه نمیدهیم ایران اقدام به ساخت سلاح هستهای کند.
وی افزود: «این مسئله فقط مربوط به امنیت و آینده ما نیست بلکه مربوط به آینده خاورمیانه و دنیا است.»
سوژه هفته؛ اظهارات همسر حداد عادل
برنامه زنده «زاویه» چهارشنبه شب گذشته با موضوع «عدالت آموزشی» و با حضور رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش و طیبه ماهروزاده همسر غلامعلی حداد عادل، دانشیار گروه مدیریت و برنامهریزی آموزشی دانشگاه الزهرا(س) و عضو شورای عالی آموزش و پرورش روی آنتن شبکه چهار سیما رفت.
ماهروزاده در این برنامه در بخشی از اظهاراتش با تاکید بر این که مخالف جدی تاسیس مدارس غیر انتفاعی بودم، گفت: «اما مدرسه غیرانتفاعی تاسیس کردیم؛ زیرا پسرم سال ششم رشته ریاضی بود می خواست به رشته های علوم انسانی برود، ما دنبال مدرسه ای می گشتیم که نه از نظر درسی خوب باشد، بلکه از نظر محیطی سالم باشد، اما باورتان نمی شود که در تهران چنین مدرسه ای پیدا نکردیم.»
همچنین ماهروزاده با اشاره به این که اکنون هیچ مسئولیتی ندارم، عضویت خود در شورای عالی آموزش و پرورش را مسئول بودن در این باره ندانست و گفت: «این سوال شما، سوال خود من هم هست.وی در واکنش به این گفته مجری مبنی بر این که بنده این فرمایش را شکست جمهوری اسلامی در حوزه آموزش و پرورش می دانم، گفت: دقیقا.»
آن چه اظهارات ماهروزاده را در نخستین انتقادها به حاشیه برد، این نگاه و تحلیل کاربران بود که «چگونه می شود شما چون در تهران مدرسه مناسبی برای فرزندت نیافتی، به تاسیس مدرسه خصوصی اقدام کردی آن هم مدرسه خصوصی لاکچری.
«حسام الدین آشنا»، مشاور رئیس جمهور، نیز در توییتر خود نوشت: «دکتر غلامعلی حداد عادل از چهرههای ماندگار و پرفروغ آموزش و پرورش دهههای اخیر در ایران است. قدر خدمات فرهنگی و دانشورانه ایشان در آموزش و پرورش، آموزش عالی، ترجمه قرآن، دایرهالمعارف، فرهنگستانزبان، شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرستانهای فرهنگ هنوز کمشناخته شدهاست. سیاسی کاری نکنیم.»
حاشیه هفته؛ علی مطهری
ماجرای قرص بارداری «علی مطهری»، نماینده مردم تهران در مجلس، جنجالی شد.
ماجرا از آنجا آغاز شد که علی مطهری به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در ویژه برنامهای که به مناسبت ۱۳ آبان برگزار شد به عنوان سخنران اصلی حضور مییابد. البته از همان ابتدا یکی از دانشجویان شروع به اعتراض میکند و در بخش پرسش و پاسخ میان همان دانشجو و علی مطهری جملاتی جنجالی رد و بدل میشود.
دانشجوی معترض که از جواب مطهری قانع نشده، خطاب به او میگوید: «آقای دکتر شما باید قرص فراموشی همراه داشته باشید. مطهری هم در جواب این دانشجو پاسخ میدهد: «من قرصهای زیادی به همراه دارم اگر شما خواستید قرص ضد بارداری هم همراه دارم.»
۳ ساعت پس از اتمام مراسم دانشگاه شهید بهشتی، ویدئوی این گفتگوی جنجالی با عنوان "توهین علی مطهری به یک دانشجو" در خبرگزاری فارس منتشر و به سرعت در فضای مجازی دست به دست شد.
بسیاری از تندروها با انتشار این ویدئو در فضای مجازی مدعی شدند که مطهری این جمله را به یک دانشجوی دختر گفته، اما چند ساعت بعد علی مطهری در کانال تلگرامی خود این خبر را رد کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این باره نوشت: «در ارتباط با سخنرانی این بنده در روز ۱۳ آبان در دانشگاه شهید بهشتی، ویدئویی شیطنتآمیز در فضای مجازی منتشر شده است. لازم به توضیح است که مزاح مورد نظر با یک دانشجوی پسر بوده است نه دانشجوی دختر. از بسیج دانشجویی که دعوت کننده و برگزارکننده این برنامه بود انتظار چنین رفتاری نمی رفت.»
همچنین مصطفی ترک همدانی وکیل مدافع مطهری نیز در این باره گفت: «به دنبال انتشار کلیپی تقطیع شده از سخنان موکل در یک سخنرانی، علیه خبرگزاری فارس تحت عناوین اتهامی نشراکاذیب و توهین اقامه دعوا کردیم. آنچه در این در قالب این کلیپ منتشر شده اولاً تقطیع شده است زیرا فقط یک قسمت را گذاشتند و مشخص نیست سوال کننده چه کسی است و ثانیاً اساساً سوال کننده زن نبوده بلکه یک مرد بوده و در پاسخ به کنایه و تمسخر آن فرد، چنین جوابی داده شده و یکباره نبوده و مقدمهای داشته است.
جنجال هفته؛ روزنامه وطن امروز
روزنامه وطن امروز در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی فعالیت خود را بار دیگر آغاز کرد و در اولین روز از انتشار، درباره تعطیلی کشور و انتقاد از دولت سخن گفت.
«علیرضا معزی»، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور، نسبت به توصیف روزنامه وطن امروز درباره تعطیلی کشور واکنش نشان داد.
معزی در توییتر خود نوشت: «هشدار رییسجمهور درباره تعطیلی کشور، هشداری درباره نتیجه مانعتراشی و سیاستهای شعاری، بر آینده است اما توصیف «پرتگاه تعطیلی»، توسط وطن امروز، توصیفی از امروز ایران است که به روشنی در تضاد با روایت مقام معظم رهبری از شکست کارزار فشار حداکثری است. از راه نرسیده، پژواک صدای دشمن نباشیم.»
دروغ هفته؛ یک عضو جبهه پایداری
امیرحسین قاضیزاده هاشمی که سالهاست، دبیری هیات رییسه مجلس شورای اسلامی را بر عهده دارد، برای ذکر آخرین بحث داغ مطرح شده در هیات رییسه میگوید: «برخی از دوستان ما معتقد بودند حالا که کار کشور به مشکل خورده، حضرت آقا قائم مقام اجرایی منصوب کنند و مسئولیت ها را به قائممقام اجرایی بدهیم.»
این اظهارنظر قاضیزاده هاشمی در ادامه با این پرسش مجری برنامه تلویزیونی دستخط مواجه میشود که «موضوع مربوط به چه زمانی است؟» این عضو اصولگرای هیات رییسه نیز در پاسخ میگوید: «برای چند ماه قبل است که گفتیم این چه حرفی است؟! این حذف نهادهای مدنی و اجرایی کشور است.»
مجری برنامه درباره هویت پیشنهاددهندگان میپرسد و در پاسخ میشنود: «اجازه دهید بیان نشود. دوستان طرفدار دولت بودند! کار دولت قفل کرده بود و نمیتوانستند کار خود را درست انجام دهند.»
قاضیزاده هاشمی حاضر نیست نامی از افرادی که مساله تعیین قائم مقام اجرایی برای رهبری را در نشست هیات رییسه مجلس شورای اسلامی مطرح کردهاند، رسانهای کند ولی با بیان کلید واژه «حامیان دولت» عملا انگشت اتهام را به سمت اعضای فراکسیون امید و مستقلین ولایی نشانه میرود.
خبر هفته؛ سفر جهانگیری به تاشکند؛ استعفا کاظم جلالی
«اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهور، در هجدهمین اجلاس نخستوزیران سازمان همکاری شانگهای حضور یافت و در آن اجلاس سخنرانی کرد. از همینرو، سفر جهانگیری از روز جمعه دهم آبان ماه به تاشکند آغاز شد.
سازمان همکاری شانگهای به عنوان سازمان میان دولتی برای همکاریهای چند جانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تشکیل شده است. این سازمان که چین و روسیه به عنوان همپیمانان قدرتمند جمهوری اسلامی از کشورهای تاثیرگذارآن هستند با هدف ایجاد موازنه قدرت در برابر نفوذ امریکا و جلوگیری از یک جانبهگرایی تشکیل شد.
جهانگیری در سخنرانی خود در این اجلاس تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که راه توسعه و رفاه کشورهای منطقه از مسیر همکاریهای اقتصادی و تجاری می گذرد و در همین راستا ایران آماده است تا با ابتکارهای منطقهای در این زمینه همکاری لازم را داشته باشد.»
وی سپس ابراز تاسف کرد که تحت تاثیر سیاستهای زورگویانه دولت امریکا برخی سازمانهای رسمی و موثر در مبارزه با تروریسم در کشورهای مستقل در معرض اتهام ناروای تروریستی بودن قرار میگیرند و مشمول معیارهای دوگانه در سیاستهای مبارزه با تروریسم میشوند.
همچنین معاون اول رئیس جمهور در حاشیه این اجلاس، با نخست وزیر ازبکستان، نخست وزیر قرقیزستان و رئیس اجرایی دولت افغانستان دیدار کرد.
اتفاق جالب هفته؛ اظهارات خسروی وفا
محمود خسروی وفا که سالهاست ورزش جانبازان ایران با نام او گره خورده است، یکی از پاسداران تیم حفاظت از حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب بوده است. او در برنامه بدون تعارف بخش خبری ۲۰:۳۰ خاطره ای تعریف کرده بود از روزی که بلیزر را با ایشان چپ کرده بود. این اتفاق در دهه ۶۰ و زمان ریاست جمهوری ایشان رخ داده بود.
مقام معظم رهبری هم خطاب به خسروی وفا گفته بودند: «محمود آقا رانندگیت خوبه ها.»
بیشتر بخوانید: عربستان به دنبال خرید بمب اتمی از پاکستان است/ طرح «صلح هرمز» متکی بر پیشرفتهای نظامی و فنی ایران است/ عمرانخان با چراغ سبز عربستان، حامل پیام به ایران بود سود حاصل از تنش با کشورهای منطقه به جیب قدرتهای فرامنطقهای میرود/ عربستان باید سیگنالهای مثبت ایران را از سخنان ظریف درک کند