به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری برنا از قم، محسن اروجی در نخستین جلسه ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات بحران که در سالن جلسات استانداری برگزار شد،اظهار داشت:باید سطح آگاهی مسئولان و دستگاههای اجرایی در مدیریت بحران بهویژه در کنترل سیل با توجه به بارشهای پیش رو ارتقاء دهیم. مدیرکل […]
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری برنا از قم، محسن اروجی در نخستین جلسه ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات بحران که در سالن جلسات استانداری برگزار شد،اظهار داشت:باید سطح آگاهی مسئولان و دستگاههای اجرایی در مدیریت بحران بهویژه در کنترل سیل با توجه به بارشهای پیش رو ارتقاء دهیم.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم افزود:بهزودی دوره آموزشی متشکل از اقلیمشناسان و هواشناسان ویژه مدیران و مسئولان در قم برگزار میشود،با توجه به سالهای پربارش باید آمادگی را ازنظر امکاناتی و تجهیزاتی بالا ببریم و نقاط ضعف در جلوگیری از سیلاب و آبگرفتگی را رفع کنیم.
وی بیان کرد: پیشبینیهای هواشناسی نقش مهمی در پیشگیری از بحران سیل دارد و موجب ارتقای آمادگی مردم در برابر حوادث سیل میشود،همه ما باید طبق وظایفی که داریم به مدیریت صحیح بحران بپردازیم.
اروجی عنوان کرد: در حال حاضر بر اساس پیشبینیهای ۷۲ ساعته هواشناسی به برنامهریزی میپردازیم اما در جهت برنامهریزیهای راهبردی به پیشبینیهای بلندمدت نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: در محدوده شهری بااعتبارت لازم اقدامات پیشگیرانه موردتوجه باشد،باید توجه داشت بر اساس مصوبه کشوری، پروژههایی که بهطورکلی در حریم رودخانه آسیب دیدند بهجز پلها،هیچ اعتباری به آن تخصیص پیدا نمیکند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: جمعآوری برخی سازهها در رودخانه یکی از طرحهای مهم است تا در زمان بارندگی جلوی دهانه رودخانه را نگیرد،در مسیر قم رود،تأسیساتی وجود دارد که پارکینگ طبقاتی و اطراف حرم و تأسیسات مهم را شامل میشود.
وی بیان کرد: قم رود در شرایط بحرانی است و اگر سدهای کوچری و ۱۵ خرداد را نداشتیم و ۴۰۰ مترمکعب سیلاب را داشتیم سرازیر میشد، با اصلاحاتی میتوان ۳۰۰ مترمکعب آب را در رودخانه قم رود ساماندهی کرد.
اروجی عنوان کرد:قرارگاه نوسازی و بازسازی از فرودین ماه سال جاری تشکیل و تاکنون ۹ جلسه برگزارشده است و هزینه کرد اعتبارات کشاورزی و پیگیری ثبت خسارات را در دستور کار دارد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس ثبت در سامانه سجاد، خسارات سیل در قم،۲۰۷ میلیارد تومان برآورد شد که بخشی به متقاضیان از دستگاه ملی اختصاصیافته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم تصریح کرد:در جهت هدایت سیلاب باید طرحهای آبخیزداری عملیاتی شود تا مانع از سیل در سراشیبیها شد،بهتازگی نیز طرحی ارائه و مصوب شد تا شهرداری زیر خیابان خاک فرج،زیرگذری را برای شرایط ترافیکی معین کند که این طرح بهطور کامل مطالعاتی شده است.
بیشتر بخوانید: پنج نفر در قم از خطر سیلاب نجات یافتند بارش ۳۹ میلی متر باران در قم