
خبرگزاری مهر، گروه استانها: روز دانشجو در تقویم ما یادآور خاطرات تلخ و شیرین بسیاری است. این روز خاطراتی از روزهای پرشور جوانی، آشنایی با دوستان و همکلاسیهایی از دیگر شهرها و از اقوام مختلف ایران، زندگی خوابگاهی و دردسرهای مرتبط با آنان را به ذهن متبادر میکند. از طرف دیگر این روز یادآور استقلالخواهی […]
خبرگزاری مهر، گروه استانها: روز دانشجو در تقویم ما یادآور خاطرات تلخ و شیرین بسیاری است. این روز خاطراتی از روزهای پرشور جوانی، آشنایی با دوستان و همکلاسیهایی از دیگر شهرها و از اقوام مختلف ایران، زندگی خوابگاهی و دردسرهای مرتبط با آنان را به ذهن متبادر میکند.
از طرف دیگر این روز یادآور استقلالخواهی دانشجویان ایرانی است که در این مسیر خونشان به زمین ریخت و همه ساله برای بزرگداشت سه شهید این روز تاریخی و بیان مطالبات و دغدغههای دانشجویان مراسمهای مختلفی در دانشگاههای کشور برگزار میشود.
اما امسال شیوع کرونا شرایط را متفاوت کرده و روز دانشجوی متفاوتی را برای دانشجویان این سرزمین رقم زده است.
نکته دیگر اینکه دانشجویان این روزها آموزش را از لابه لای سیستمهای دانشگاهی و کلاسهای آنلاین و فایلهای ارسال شده توسط اساتید فرا میگیرند که علاوه بر اینکه تجربه متقاوتی است، مشکلاتی را نیز برای دانشجویان به وجود آورده است.
سختی های آموزش آنلاین
نسرین کاری، دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی به خبرنگار مهر در زمینه چالشهای دانشجویی در روزهای کرونایی اظهارکرد: از آنجایی که کار با اینترنت و کامپیوتر رو تقریباً خوب میدانم، آموزش مجازی را میپسندم.
وی با اشاره به اینکه هر چند آموزشهای حضوری از جنبه ارتباط دانشجو با استاد بازخورد بهتری دارد، بیانکرد: آموزش مجازی موجب کاهش مشکلاتی چون سختی رفت و آمد برای دانشجویان و هزینههای مربوط به آن میشود.
دانشجوی مترجمی زبان انگلیسی بیانکرد: اما از طرف دیگر در خراسانجنوبی مشکل قطعی و کندی اینترنت را در بسیاری از مناطق داریم که یادگیری از طریق آموزش مجازی را با سختی فراوان روبه رو میکند.
افزایش هزینههای اینترنتی دانشجویان
کاری یادآور شد: از طرف دیگر دانلود فایلها، عکسها و کلیپهای ارسال شده توسط اساتید به طور طبیعی حجم اینترنت زیادی مصرف میکند و هزینههای اینترنت دانشجویان را در ایام کرونایی نسبت به گذشته افزایش میدهد.
لیلا بیدختی از دانشجویان دانشگاه الزهرای قم نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر ادامهداد: بعد از دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق ترجیح دادم که در دانشگاه و یا همان جامعه الزهرای قم ادامه تحصیل دهم.
وی بیانکرد: البته به واسطه مشغله های متعدد نمیتوانستم از خراسانجنوبی به قم بروم و از این جهت در دوره آموزش مجازی و غیر حضوری آن آزمون دادم و پذیرفته شدم.
بیدختی با بیان اینکه آموزشهای مجازی آن هم در دوران شیوع کرونا و ضرورت کاهش سفرهای از جهاتی برای سلامت دانشجویان و کم شدن تعداد مبتلایان بسیار مؤثر است، گفت: البته در کنار این نکته مثبت باید به مسائلی چون افزایش هزینههای استفاده از اینترنت، کندی سرعت اینترنت، کاهش کیفیت آموزشها نسبت به آموزش حضوری را نیز باید درنظر گرفت.
پایین بودن سرعت اینترنت و مشکلات دانشجویان بیرجندی
وی یادآور شد: در خراسانجنوبی در مناطقی چون مناطق حاشیه شهر بیرجند سرعت اینترنت بسیار پایین است و دانشجویان ساکن در این مناطق با مشکلات عدیدهای رو به رو هستند.
بیدختی گفت: علاوه بر برخی از مناطق شهر بیرجند در گزارشی که چند روز پیش در رسانههای استان منتشر شده بود، بسیاری از دانشجویان روستاهای خراسانجنوبی برای دسترسی به اینترنت با مشکل مواجه بودند که پسندیده نیست.
این دانشجوی اهل خراسانجنوبی با بیان اینکه باید در راستای افزایش آگاهیهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و دینی دانشجویان با همکاری و هماهنگی خود تشکلهای دانشجویی اقدامات متعددی انجام داد، گفت: هر چند در شرایط شیوع کرونا این امکان مؤثر نیست ولی بعد از رفع این مشکل میتوان با برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی در راستای رسیدن به این مهم تلاش کرد.
بیدختی یادآور شد: در آستانه روز دانشجو باید یادی از مرحوم دکتر محمدحسن گنجی از بانیان تأسیس دانشگاه بیرجند کنیم که کار نیکشان امروز موجب تبدیل شدن این منطقه به یکی از قطبهای دانشگاهی کشور شده است.
بستر آموزش مجازی در دانشگاه بیرجند فراهم است
احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند نیز در گفتوگو با مهر با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند و دانشکدههای اقماری آن در مجموع ۳۶۰ هیئت علمی متخصص دارد، گفت: در حال حاضر بستر آموزش مجازی در دانشگاه بیرجند فراهم است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه در تابستان گذشته برای رفع مشکلات آموزش الکترونیک و بهروزرسانی سرورها سه میلیارد تومان هزینه کردیم، افزود: امیدواریم بتوانیم در نهایت رضایت دانشجویان را از شیوه آموزشهای الکترونیک و مجازی فراهم آوریم.
خامسان با اشاره به مشکلاتی که دانشجویان در زمینه قطعی و کندی اینترنت دارند، گفت: برای دانشجویان مناطق روستایی و نیازمند در راستای دسترسی به ابزار استفاده از اینترنت وامهایی از طریق صندوق رفاه دانشجویان در نظر گرفته شده است.
دانشجویان در شرایط کرونایی میتوانند به مرخصی تحصیلی بروند
وی یادآور شد: البته آن دسته از دانشجویانی که مشکل دارند، میتوانند بدون سنوات به مرخصی بروند و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه بهترین نوع آموزش، آموزش حضوری است، گفت: ولی در شرایط فعلی به واسطه شیوع کرونا و جهت حفظ سلامت دانشجویان و اساتید و …چارهای جز استفاده از آموزشهای مجازی در بستر اینترنت نداریم.
رئیس دانشگاه بیرجند گفت: البته در شرایط شیوع کرونا اساتید نیز برای آموزش سختیهای زیادی را جهت تولید محتوا و آماده کردن فایلهای آموزشی متحمل میشوند.
پژوهش حتی در شرایط کرونایی در دانشگاه تعطیل نیست
خامسان با بیان اینکه شعار ما در دانشگاه بیرجند دانشگاهی جامع محور، کارآفرین و مهارتآموز است، یادآور شد: تمام امور پژوهشی، تربیت بدنی و فرهنگی دانشگاه بیرجند مثل گذشته ادامه دارد و تنها سلف و خوابگاه دانشگاه تعطیل است.
وی افزود: وضع سلف و خوابگاههای دانشگاه بیرجند در حد استاندارد است ولی برای ایده آل شدن آن تلاش خواهیم کرد.
ناصر خوش خبر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی نیز در نشست کمیسیون دانشجویی خراسان جنوبی بیان کرده بود نقش دانشگاهها و دانشجویان در آگاهی بخشی به جامعه و پیروزی انقلاب اسلامی انکارناپذیر است.
تأکید بر پاسخگویی به مطالبات قانونی دانشجویان از سوی مسئولان
وی با تأکید بر پاسخگویی به مطالبات قانونی دانشجویان از سوی مسئولان گفت: دانشجویان ضمن رصد مسائل سیاسی و اجتماعی و تحولات داخلی و خارجی باید به کسب علم و دانش اهتمام ویژهای داشته باشند.
معاون استاندار خراسانجنوبی با بیان اینکه روز دانشجو نماد حق طلبی، آزادیخواهی و استکبار ستیزی دانشجویان است، یادآور شد: با توجه به محدودیتهای ناشی از شیوع کرونا، دانشگاهها باید برای برگزاری مراسم روز دانشجو از ظرفیتهای فضای مجازی و ویدئوکنفرانسی استفاده کنند.
حمید ملانوری استاندار خراسانجنوبی نیز در پیامی به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو گفت: دانشگاهها به عنوان نماد رشد و کمالجویی، از جمله مراکزی هستند که همواره در تحولات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور نقشی بیبدیل داشته و به واسطه حضور دانشجویان، سرمنشأ آرمانخواهی، عدالتجویی و حرکات اعتدالی در همه شئون اجتماعی است.
وی در ادامه پیام افزود: قطع به یقین پیشرفت و تعالی غرورآفرین ایران اسلامی از بدو انقلاب تاکنون، مدیون روحیه خود باوری، غرور ملی، بنیه علمی و اتکاء به دانش بومی دانشجویان متعهد و جوانان متخصصی است که با سلاح علم و ایمان و با تکیه بر اراده ملی، قلههای عزت و افتخار را با موفقیت پیمودهاند.
۴۱ هزار دانشجوی خراسانجنوبی ظرفیتی بی بدیل برای توسعه علم و فرهنگ
ملانوری یادآور شد: در خراسانجنوبی وجود بیش از ۴۱ هزار دانشجوی فکور و صاحب اندیشه، ظرفیت بسیار خوب و مناسبی است که میتوان از آن در رشد علمی و فرهنگی، رونق پژوهش و فناوری، ارتقاء شاخصهای رفاه اجتماعی، استفاده هر چه بهتر از استعدادها در راستای پیشرفت و توسعه متوازن استان بهرهمند شد.
اینکه دانشجو و جوان آیندهساز این کشور و منطقه است تنها یک شعار نیست. یک دهه دیگر همین دانشجویان را در جایگاه مدیران و مسئولان این استان و بالاتر از آن کشور میبینیم که باید با کمک مردم از مشکلات و مسائل این سرزمین گرهگشایی است.
پس اگر به دنبال مدیران توانمند برای آینده این دیار هستیم باید آموزشهای علمی، فرهنگی و پژوهش در دانشگاه را جدی گرفته و نهایت تلاش را برای رفع موانع مرتبط با آن در محیطهای علمی به کار گیریم.