کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمی‌شود/ خطر کم‌آبی جدی گرفته نشده است
کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمی‌شود/ خطر کم‌آبی جدی گرفته نشده است
دکتر صادق پور با بیان اینکه متأسفانه سال‌هاست زنگ خطر کم‌آبی به صدا در آمده است، گفت: متأسفانه این مورد توسط بسیاری از افراد جدی گرفته نشده است و خود را مخاطب این هشدار ندانسته‌اند، با رشد جمعیت و افزایش مصرف به زودی با کمبود آب مواجه خواهیم شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، دکتر علی جان صادق پور امروز همزمان با آغاز هفته صرفه‌جویی در مصرف آب در جمع خبرنگاران با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی مصرف آب در قم در سه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از سی میلیون مترمکعب آب در شهرهای استان مصرف شده در حالی که این میزان در سال گذشته در این مدت ۲۷ میلیون مترمکعب بود.

وی افزایش مصرف را ناشی از بار روانی غلط ناشی از افزایش بارندگی‌های ابتدای سال جاری دانست و اظهار داشت: سال‌ها خشکسالی و کمبود آب با یک سال بارندگی جبران نمی‌شود و باید همچنان در مصرف آب صرفه‌جویی لازم را داشت کما اینکه سال گذشته با همکاری مردم شاهد کاهش سرانه مصرف آب بودیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه سرانه مصرف آب در حال حاضر در قم به حدود ۱۷۰ لیتر به ازای هر نفر رسیده است، ابراز داشت: این در حالی است که هر فرد با حدود ۸۰ لیتر هم‌ می‌تواند زندگی مطلوبی داشته باشد.

وی با اشاره به نامگذاری روزهای هفته صرفه‌جویی در مصرف آب خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت آب و ارتباط آن با طیف وسیعی از موضوعات زیست‌محیطی، قانونی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی این نامگذاری‌ها انجام شده است.

دکتر صادق پور با بیان اینکه نامگذاری‌های این هفته دربرگیرنده خانواده، رسانه، افکار عمومی، گروه‌های اجتماعی، منابع طبیعی، اقتصادی و آموزه‌های دینی است یادآور شد: این امر بیانگر توجه سیاست‌گذاران حوزه آب و انرژی به ابعاد مختلف مؤثر برکمیت و کیفیت آب به‌عنوان یک ماده حیاتی، اقتصادی، بهداشتی و استراتژیک است.

وی با اشاره به اینکه غالب جامعه در حال حاضر بیشتر از گذشته به اهمیت آب پی برده و خطر کم‌آبی را حس کرده‌اند گفت: البته این آگاهی و شناخت کمتر از میزان لازم است و توجهات نیز متناسب شرایط نیست به‌گونه‌ای که در حال حاضر سرانه مصرف آب در قم به حدود ۱۷۰ لیتر به ازای هر نفر رسیده این در حالی است که هر فرد با حدود ۸۰ لیتر هم می‌تواند زندگی مطلوبی داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم بر لزوم فرهنگ‌سازی، آگاهی مردم از وضعیت منابع آبی استان و استفاده درست از آب تأکید کرد و اظهار داشت: در حال حاضر هیچ منبع آبی در استان نیست که شناسایی شده باشد و مورد بهره‌برداری قرار نگرفته باشد.

وی با اشاره به منابع تأمین آب قم از جمله سد۱۵ خرداد، چاه‌های منطقه علی‌آباد و سدکوچری ابراز داشت: با رشد جمعیت و افزایش مصرف به زودی با کمبود آب مواجه خواهیم شد که در این راستا باید در استفاده از آب دقت لازم صورت گیرد.

دکتر صادق پور با بیان اینکه متأسفانه سال‌هاست زنگ خطر کم‌آبی به صدا در آمده است، گفت: متأسفانه این مورد توسط بسیاری از افراد جدی گرفته نشده است و خود را مخاطب این هشدار ندانسته‌اند.

وی تصریح کرد: آنچه مهم است یک اجماع ملی و یک اقدام همگانی با برنامه اجرایی متعهدانه در همه بخش‌هاست و صرفه‌جویی و مصرف صحیح در همه بخش‌ها کماکان از ضروریات است.