به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن مهاجرنیا در هفدهمین نشست کرسی‌های آزاد‌اندیشی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع «آینده احزاب و تشکل‌های سیاسی در نظام ولایی» در موسسه […]

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی موسسه آموزش عالی طلوع مهر قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین محسن مهاجرنیا در هفدهمین نشست کرسی‌های آزاد‌اندیشی مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم که با موضوع «آینده احزاب و تشکل‌های سیاسی در نظام ولایی» در موسسه طلوع مهر قم برگزار شد، با بیان این‌که جامعه عرصه ناهمگونی، اختلاف و تنازع است، اظهار کرد: براین اساس، حزب نیز جزء لوازم طبیعی یک جامعه است؛ چراکه تا جامعه هست، اختلاف نیز هست و تا اختلاف وجود داشته باشد، احزاب و دسته‌ها و گروه‌ها نیز وجود خواهند داشت.

مهاجرنیا به تشریح سه عامل اختلاف در جوامع اولیه پرداخت و گفت : اختلاف اول ناشی از عامل سرمایه بود که انباشت آن سبب نوعی شکاف طبقاتی در جامعه شد و به تدریخ طبقه دارا و ندار را به وجود آورد. اختلاف دوم ناشی از تکثیر جمعیت بود که بزرگ شدن خانواده‌ها و تبارها بوجود آورد و باعث دیده شدن اقوام و قبایل در مقابل یکدیگر و رقابت میان آن‌ها و سبب نوعی اختلاف گردید. اختلاف سوم؛ ازجمع شدن ثروت و قومیت در میان عده ای بود که باعث به وجود آمدن قدرت سیاسی گردید. قرآن با نقل سه شکاف فوق سه طبقه اجتماعی برخاسته از آن‌ها را به نام « مترفین»، « قوم» و « ملأ» یاد می‌کند. این سه طبقه اجتماعی به مرور زمان به سه جریان فکری و سه گفتمان رایج، تبدیل شدند و جامعه یک دست و متحد و امت گذشته دچار شکاف و اختلاف گردید.

وی افزود: انبیاء آمدند تا بر اساس موازین وحی و کتاب انسان‌ها را هدایت کنند و اختلافات آن‌ها را حل کنند. در نتیجه دعوت انبیاء، شکاف و اختلاف جدیدی به نام ایمان و کفر به وجود آمد. حضرت نوح(ع) اولین پیغمبری است که در چنین شرایطی مأمور شده است تا انسان‌های بعد از شکاف اجتماعی را دعوت به حق کند. انبیا که آمدند، کسانی که پیامبران را پذیرفتند، جزء گروه هدایت‌شدگان قرار گرفتند و بقیه مردم که از آن‌ها با عنوان «قوم» ، «ملأ» و «مترفین» یاد شده است در ردیف تکذیب کنندگان و کافران قرار گرفتند.