به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام والمسلمین ناصر رفیعی ظهر امروز در ویژهبرنامه تفسیر سوره انبیاء که در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد اظهار داشت: آیه ۹۱ سوره انبیاء به آخرین داستان پیامبران اشاره می کند که مربوط به حضرت مریم (س) بوده اما در حقیقت داستان حضرت عیسی(ع) است.
وی افزود: سه روز سرنوشت ساز در زندگی انسان وجود دارد که عبارتند از سلامت تولد، سلامت مرگ و سلامت روز بعث و محشر که امید داریم خداوند به هنگام مرگ و روز محشر نیز سلامتی و صحت و عافیت را نصیب ما بگرداند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: سه مناسبت در هفدهم ماه مبارک رمضان روی داده است که نخستین مناسبت غزوه بدر است که در این روز شکل گرفت و خداوند لشکر مسلمین را نصرت داد و با ارسال ملائکه و هراس افکندن در دل دشمن مسلمین را به پیروزی رساند، دومین مناسبت معراج نبی خداست که با جسم مبارک حضرت بوده و این معراج یک اصل دینی است و باید به آن باور و اعتقاد داشته باشیم و انکار آن به هیچ وجه جایز نیست چرا که در معراج خداوند با رسول خدا سخن گفته و حدیث معراج معروف است و حاوی نکات مهمی است.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی ادامه داد: سومین مناسبت بنای مسجد جمکران است که در تاریخ قم و آثار کهن قرن ۴ و ۵ اشاره شده که امام زمان (عج) دستور بنای این مسجد مقدس را صادر کردند و امروزه این مسجد از جایگاه مقدسی برخوردار است.
وی افزود: حضرت عمران فرزند دار نمی شد و از خداوند درخواست فرزند نمود و نذر کرد فرزند خود را خادم بیت المقدس نماید اما زمانیکه فرزندشان متولد شد متوجه شدند فرزند دختر است و خداوند نیز نذر حضرت را قبول و حضرت مریم(س) به عنوان خادمه بیت المقدس انتخاب شد.
رفیعی بیان کرد: روزی حضرت مریم(س) در بیت المقدس مشغول خدمت بود که جوانی زیبا نزد حضرت ظاهر شد، حضرت مریم(س) آن جوان را نهی نمود و به او خطاب کرد من زن جوان عفیفه و پاکدامنی هستم و جوان به او پاسخ داد من فرستاده خداوند هستم.
استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه دختران جوان باید حضرت مریم(س) را الگوی خود قرار بدهند، گفت: پسران نیز حضرت یوسف(ع) را به عنوان الگو در این مسئله انتخاب و از گناه دوری کنند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی ادامه داد: زمانی که جبرائیل در قامت جوانی خدمت حضرت مریم(س) رسید، بشارت فرزند دار شدن به حضرت را داد چرا که خداوند از دو راه طبیعی و غیر طبیعی می تواند قدرت خود را نشان دهد و طبق آیات قرآن کریم حضرت مریم(س) یک زن عفیفه و پاکیزه و مطهره بود و به اذن و قدرت الهی فرزند دار شد.
وی افزود: هنگامی که درد زایمان حضرت مریم(س) آغاز شد به زیر درخت نخلی پناه برد و تولد صورت پذیرفت اما حضرت به واسطه حرف و حدیث ها و کنایه ها مردم دچار سختی های فراوان شد اما زمانیکه به میان مردم آمد روزه سکوت گرفت و طفل تازه متولد شده لب به سخن گشود و به اذن الهی حضرت عیسی(ع) مادر گرامی خود را تبرئه و خود را معرفی نمود.
رفیعی خاطرنشان کرد: حضرت مریم(س) جزو چهار زن برگزیده عالم هستی، سیده نساء زنان در زمان خودشان بوده و دو مرتبه در قرآن نام مبارکشان ذکر و یک سوره اختصاص به حضرت دارد و جبرائیل با حضرت سخن گفته است.