به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل ازخبرگزاری مهر، گروه استانها – سید احمد میرعمادی*: یکی از نیازهای بشر در زندگی مسئله ازدواج و پیوند زناشویی است. تجرد و عدم رغبت به ازدواج علاوه بر اینکه بر خلاف فطرت و طبیعت انسان است، دشواریها و مشکلات جسمی و روحی، فردی و اجتماعی فراوانی بدنبال دارد، ازدواج و تشکیل خانواده نقش مهمی در سلامت، آرامش و آینده انسان و جامعه دارد.
خداوند متعال در قرآن یکی از آثار و اهداف ازدواج را آرامش و آسایش بیان نموده و در سوره روم آیه ۲۱ میفرماید: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً» از نشانههای او اینکه همسرانی از جنس خود شما برای شما آفرید تا در کنار آنها آرامش یابید و در میانتان مودت و رحمت قرار داد.
بر اساس این آیه شریفه: خداوند متعال در خلقت بشر، زن و مرد را مکمل نیازهای جسمی و روحی یکدیگر قرار داده بطوری که هر یک بدون دیگری احساس فقر، نیاز و خلأ و کمبود میکند، ازدواج علاوه بر اینکه نیازهای جنسی انسان را تأمین میکند و موجب بقا نسل و تکمیل دین و معنویت میگردد، سبب آرامش و سکون زن و مرد و با تولّد فرزند باعث امید به زندگی میشود.
نکته دیگر این است که با ازدواج و تشکیل خانواده بین زن و مرد محبت و مودت ایجاد میشود، همین محبت و مودت اسباب شادی و آرامش را فراهم میسازد و دلبستگی عاطفی بین زن و شوهر بهوجود میآید البته برای تداوم آرامش و امید در زندگی در سایه خانواده راههای گوناگون و مسائل متعددی وجود دارد که در منابع دینی به آنها پرداخته شده است، آنچه در اینجا لازم است به آن اشاره بکنیم این است که خانواده صالح باعث آرامش و امید است نه هر خانوادهای.
مرد صالح، زن صالحه، تربیت فرزندان صالح از اسباب و آرامش و امید هستند، از سوی دیگر آرامش والدین در پرتو فرزندان صالح و آرامش فرزندان در پرتو والدین صالح است، به همین جهت در اسلام ملاکها و معیارهایی برای تشکیل خانواده در نظر گرفته که آن معیارها تضمین کننده آسایش و آرامش و امید به زندگی است. از جمله آن معیارها، ایمان و اخلاق است.
در حدیثی پیامبر اکرم (ص) فرمود: اگر کسی به خواستگاری آمد، اخلاق و دین او مایه رضایت است به او زن بدهید، که اگر چنین نکنید فتنه و فساد زمین را پر خواهد کرد (نهج الفصاحه ج ۲۴۷)؛ امام رضا (ع) فرمود: هرگاه خواستگاری آمد که دین و اخلاقش را میپسندی، اجابت کن و از تنگدستی او نهراس، چون خداوند روزی خانواده را تضمین کرده است.
بنابراین حاکمیت دین و معنویت، اخلاق و فضیلت در میان اعضا خانواده نشانه خانواده صالح بودن است و خانواده صالح نیز باعث آرامش و امید است.