به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم،عباس پورمیدانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: سال گذشته سطح مطلوب قابلاجرا برای توسعه سامانههای نوین آبیاری در قم، سه هزار و ۷۸۶ هکتار تعیین شدهبود که درعمل چهار هزار و ۲۵ هکتار یعنی بیش از صد درصد رقم تعیین شده در استان اجرا شد و یکهزار و ۸۲۵ هکتار نیز درحال اجراست که درمجموع سطح بهرهبرداری از سامانههای نوین آبیاری طی سال گذشته پنج هزار و ۸۵۰ هکتار میشود.
وی افزود: اجرای سامانههای نوین آبیاری و توسعه آن درسطح باغات و مزارع قم یک ضرورت است، چرا که قم در منطقه گرم و خشک کشور قرار گرفته و مدیریت نهادههای کشاورزی بهخصوص منابع آبی درآن از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: اکنون حجم بالایی از هزینههای اجرای سامانههای نوین آبیاری درقم توسط تسهیلات و حمایتهای دولتی تامین میشود و کشاورزان استان استقبال خوبی از بهکارگیری این روش آبیاری در سطح مزارع و باغات خود دارند.
پورمیدانی گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، توسعه سامانههای نوین آبیاری درقم با سرعت بیشتری ادامه مییابد و تمام زمینهای کشاورزی استان که قابلیت استفاده از این سامانهها را داشته باشد با این روش آبیاری میشود.
وی تاکید کرد: باوجود بارشهای اخیر، محدودیت منابع آبی درقم همچنان جدی است و سازمان جهاد کشاورزی استان در چارچوب طرح تغییر الگوی کشت، کاهش مصرف آب دربخش کشاورزی را با استفاده از روشهای مختلف ازجمله بهکارگیری سامانههای نوین آبیاری در اولویت برنامههای خود قرار دادهاست.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی ۴۵ درصد اشتغال روستائیان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص داده است.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.