موازی‌کاری معضل قم درکمک‌های معیشتی به نیازمندان است
موازی‌کاری معضل قم درکمک‌های معیشتی به نیازمندان است
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) قم گفت: معضل استان موازی‌کاری و تکرار در کمک‌های مشابه و بی‌برنامگی در ارائه بسته‌های معیشتی و نقدی به خانواده‌های نیازمند و آسیب‌دیده کرونایی است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم،اکبر میرشکار روز چهارشنبه درجلسه کمیته فرهنگی و اجتماعی مبارزه با کرونا در سالن امام جواد(ع) استانداری قم اضافه کرد: همپوشانی در ارائه بسته‌های معیشتی همچنان درقم موج می‌زند و برخی خانواده‌هایی که بشدت نیازمند هستند از هیچ‌گونه بسته حمایتی برخوردار نمی‌شوند.

وی گفت: برخی از خانواده‌ها روزانه از چند بسته معیشتی برخوردار می‌شوند درحالی‌که بخش دیگری از خانواده‌ها در گرفتاری‌های معیشتی متعددی به سر می‌برند و نهادهای حمایتی از وجود آن‌ها باخبر نیستند.

میرشکار اظهارداشت: جامع‌ترین و کامل‌ترین بانک اطلاعاتی مربوط به نیازمندان قمی در اختیار کمیته امداد است و توزیع کمک‌های مردمی و دولتی در بین خانواده‌های نیازمند باید از طریق این نهاد تخصصی انجام بگیرد.

شناسایی ۷۳ هزار خانوار نیازمند کمک قمی در ایام کرونا

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی قم گفت: ۲۳ هزار خانواده قمی به‌صورت دائم و ۵۰ هزار خانواده نیز به‌صورت دوره‌ای نیازمند دریافت بسته‌های معیشتی هستند.

وی افزود: درمجموع این ۷۳ هزار خانوار به‌ویژه در ایام شیوع کرونا نیازمند دریافت بسته‌های معیشتی می‌باشند.

میرشکار عنوان کرد: کمیته امداد قم انتظار دارد که مسئولان استان ارائه بسته‌های معیشتی را از طریق این نهاد حمایتی دنبال کند و از ایجاد فقر پنداری و موازی‌کاری در امور بشردوستانه جلوگیری شود.

وی اظهار داشت: برای ساماندهی کمک‌های مردمی تاکنون کمیته امداد قم با ۱۸ خیریه بزرگ استان، سپاه و همچنین دفتر مقام معظم رهبری تعاملات انجام‌ گرفته‌است.

وی بیان کرد: ۴۰۰ خیریه در سطح استان قم فعال است که صدور مجوز برای بسیاری از آن‌ها از همان ابتدا اشتباه بوده و امروز نیز هیچ‌گونه حسابرسی و اطلاعاتی از فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها وجود ندارد.

میرشکار گفت: ۲۲ هزار خانواده موردحمایت دائمی کمیته امداد قم در طول ماه رمضان از بسته‌های معیشتی به‌صورت کالا، بن کارت‌های خرید و نقدی بهره‌مند می‌شوند.

کمک ۵ میلیارد تومانی خیرین قم به کمیته امداد

وی اظهار داشت:  از ابتدای اسفندماه ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کمک نقدی در بین خانواده‌های نیازمند قمی توزیع ‌شده‌است.

میرشکار اظهارداشت: از ابتدای شیوع کرونا ،خیرین استان ۵ میلیارد تومان به‌صورت نقدی و کالا به کمیته امداد قم کمک کردند.

میرشکار گفت: سقف بسته معیشتی نقدی کمیته امداد قم به خانواده‌های نیازمند ۳۰۰ هزار تومان است.

وی اظهار داشت:‌ ۷۰ تن برنج تاکنون برای توزیع بین این خانواده‌ها خریداری‌شده و روزانه ۲ هزار دست غذا نیز توسط کمیته امداد آماده و در بین خانواده‌های تحت پوشش توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: درطول ماه رمضان ۹۰ هزار دست غذا در بین خانواده‌های نیازمند قمی توزیع خواهد شد.

میرشکار گفت:‌به تمام خانواده‌های تحت پوششی که سرپرستان آنان در اثر کرونا فوت کردند، ۴ میلیون تومان کمک نقدی از امروز پرداخت خواهد شد.

وی عنوان کرد: ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیز به مددجویان و صاحبان اشتغال خانگی هرکدام به میزان ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری قم نیز دراین جلسه گفت:‌ مجموعه کارکنان ۶۴ دستگاه دولتی قم از ابتدای فرمان مقام معظم رهبری نسبت به رزمایش کمک مومنانه وارد میدان شدند.

محمدرضا گروسی اضافه کرد: برای عدالت در توزیع بسته‌های معیشتی در بین خانواده‌های نیازمند هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های خدمات رسان و بسیج مردمی شکل‌ گرفته‌است.

ارائه بسته‌های معیشتی هلال‌احمر قم به ۲ هزار و ۵۲۰ خانواده

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر قم نیز در ادامه این جلسه، ابراز کرد: ۲ هزار و ۵۲۰ خانواده نیازمند قمی تاکنون از بسته‌های معیشتی این نهاد برخوردار شده‌اند.

محمد گلفشان گفت:‌ برای حفظ کرامت این خانواده‌ها، تمام بسته‌های حمایتی از طریق انجمن‌های تخصصی و اصناف و چراغ خاموش در اختیار آنان قرار گرفته‌است.

وی با انتقاد از همپوشانی درارائه بسته‌های معیشتی اظهار داشت: موازی‌کاری در ارائه بسته‌های حمایتی امروز تمام نهادهای خیریه و نهادهای دولتی را آزار می‌دهد.

وی بیان کرد: جمعیت هلال‌احمر قم برای عمل به رزمایش کمک مومنانه سامانه “مهک “را راه‌اندازی کرده‌است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش قم نیز یادآور شد: یکهزار و ۴۰۰ واحد آموزشی قم که به دلیل کرونا تعطیل است می‌تواند به مرکزی برای ساماندهی کمک‌های معیشتی و بسته‌بندی اقلام موردنظر تبدیل شود.

حمیدرضا شیخ‌الاسلام ادامه داد: کمک‌های آموزش‌وپرورش قم به خانواده‌های نیازمند صرفا از طریق نهادهای تخصصی ارائه خواهد شد.

وی ابراز کرد: اگر بانک اطلاعاتی جامع از خانواده‌های نیازمند قمی تدوین شود در طول سال می‌توان از ظرفیت خیرین و نهادهای حمایتی برای جبران بخشی از کمبودهای آن‌ها بهره برد.

جمع‌آوری ۷ میلیارد کمک در قرارگاه مردمی کریمه اهل‌بیت(س)

رییس ستاد کمک‌های مردمی قرارگاه کریمه اهل‌بیت(س) قم نیز در بخشی از این جلسه، خاطرنشان کرد: ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک مردمی تاکنون در این قرارگاه جمع‌آوری‌ شده‌است.

محمود پارچه‌باف ادامه داد: کمک‌های جمع‌آوری‌شده بین ۲۰ هزار خانواده نیازمند قمی توزیع خواهد شد.

وی عنوان کرد: اگر ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون کمک نقدی دیگر هم در قرارگاه جمع‌آوری شود به هرکدام از سرپرستان خانوار ۵۰۰ هزار تومان کارت خرید اهدا می‌شود.

وی بیان داشت: فلسفه تشکیل این قرارگاه مردمی جلوگیری از موازی کاری در ارائه بسته‌های معیشتی بوده که تاکنون صرفا بخش کمی از آن محقق شده‌است.

پارچه‌بافت تصریح کرد: در ارائه بسته‌های نقدی و معیشتی در قرارگاه مردمی کریمه اهل‌بیت(س) استعلام‌های لازم از فعالان اصناف آسیب‌دیده و نهادهای حمایتی صورت می‌گیرد.

بخشودگی اجاره‌بهای سالن‌های ورزشی قم

مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم نیز در ادامه این جلسه، گفت: از ابتدای اسفندماه سال گذشته اجاره‌بهای تمام سالن‌های ورزشی و سراهای محله شهرداری قم بخشیده شده‌است.

ابوالقاسم مقیمی اضافه کرد: سالن‌های ورزشی و سراهای محله شهرداری می‌تواند به مرکز توزیع، جمع‌آوری و بسته‌بندی اقلام معیشتی تبدیل شود.

وی ادامه داد: تعطیلی سالن‌های ورزشی و سراهای محله به درآمدهای پیش‌بینی‌شده سازمان در سال‌جاری ضربه جدی وارد کرده‌است.

وی عنوان کرد: افزایش شورونشاط اجتماعی، امیدبخشی، تقویت روحیه عبادی، ترویج مفاهیم سلامت و کمک به نیازمندان اهداف سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری قم درایام کروناست.

شناسایی هزار و ۴۰۰ خانواده آسیب‌دیده حوزه مشاغل شهری

مدیر مدیریت بحران شهرداری قم نیز در پایان این جلسه، بیان داشت: یکهزار و ۴۷۳ تن از نیروهای آسیب‌دیده مرتبط با شهرداری شناسایی ‌شده و بسته‌های معیشتی در بین آنان توزیع خواهد شد.

علی‌اکبر رحیمی گفت: اجاره‌بهای تمام مجتمع‌های ورزشی و غرفه‌های تجاری شهرداری قم از آغاز کرونا تا دو ماه آینده بخشیده شده‌است.

وی ابراز کرد: از ابتدای کرونا هیچ‌یک از نیروهای رسمی و یا پیمانی شهرداری قم بیکار نشده بلکه از ظرفیت آنان در خدمات دیگر استفاده‌ شده است.

وی گفت: بخشی از رانندگان اتوبوس، فعالان در تفکیک پسماند، دست‌فروشان بازار روز و صاحبان غرفه‌ها به‌رغم اینکه اجاره‌بهای آنان توسط شهرداری بخشیده شده اما به‌شدت دچار آسیب شدند.

کرونا، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و ازجمله راه‌های انتقال آن عطسه و سرفه و دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند علاوه بر پرهیز از دست دادن و روبوسی و عدم حضور در مراکز عمومی، به هنگام عطسه حتما جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

ویروس کرونا موسوم به « کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی‌ماه ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۳۶۶۲۰۰۲۳، ۳۶۶۲۰۹۹۹، ۳۶۷۰۶۰۳۰ و ۳۶۷۰۴۳۶۸ (با پیش‌شماره ۰۲۵) تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.