تنها ۱۲۰ موسسه از ۴۰۰ مرکزخیریه دارای مجوز هستند
تنها ۱۲۰ موسسه از ۴۰۰ مرکزخیریه دارای مجوز هستند
فرماندار قم گفت: فقدان بانک اطلاعات از کمک های مالی در دستگاه های دولتی، بخش خصوصی، مؤسسات خیریه و قرارگاه های مردمی، سبب بی نظمی و موازی کاری شده و از 400 مرکز خیریه فعال تنها 120 موسسه دارای مجوز رسمی هستند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از خبرگزاری تسنیم از قم، مرتضی حیدری در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و عملیات پاسخ به بحران در سالن کرامت استانداری اظهار داشت: در حوزه کمک‌های مالی و پشتیبانی از اقشار ضعیف، موازی‌کاری دیده می‌شود و تقسیم‌بندی درستی برای ارزیابی و پیگیری وجود ندارد.

فرماندار قم افزود: در استانداری سه واحد مشغول به ارزیابی فعالیت‌ها در حوزه حمایت‌های مالی و معنوی خیرین هستند و از طرفی این مسئولیت بر عهده فرمانداری نیز قرار دارد و این تنوع فعالیت، تا حدی سبب موازی‌کاری می‌شود.

وی با بیان اینکه در جلساتی که در استانداری برگزار شده کار به دو قسمت اقدامات مالی و معنوی و مشاوره و روانشناسی تقسیم‌شده است تصریح کرد: برخی از دستگاه‌ها از جمله هلال‌احمر، کمیته امداد و بهزیستی در اجرای کار، اپلیکیشن‌هایی را در این زمینه معرفی کردند.

حیدری با تأکید بر اینکه هر یک از این دستگاه‌ها به دنبال جمع‌آوری اطلاعات هستند، اما باید بانک اطلاعاتی دقیقی شکل‌گرفته تا از موازی‌کاری بپرهیزیم خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقدان بانک اطلاعات از کمک‌های مالی در دستگاه‌های دولتی، بخش خصوصی، مؤسسات خیریه و قرارگاه‌های مردمی، سبب بی‌نظمی و موازی‌کاری شده است.

فرماندار قم عنوان کرد: در جهت تعیین تکلیف وظایف، سه جلسه در فرمانداری تشکیل شد و در جلسه نخست تقسیم‌کار به دو بخش پشتیبانی و کمک‌های مادی و دیگری مشاوره و کمک‌های معنوی به‌ویژه در پساکرونا صورت گرفت، البته در این جلسات، تاکنون قرارگاه مردمی حضور نیافته و آماری از اقدامات آن‌ها در دست نیست.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد بانک اطلاعاتی کامل برای واگذاری کمک‌ها به مردم آسیب‌پذیر گفت: در جهت طراحی بانک اطلاعات، پیشنهاد مشخص ایجاد بانک اطلاعاتی در سطح ملی از طرف وزارت کشور است و تجربه در انتخابات، وجود بانک اطلاعات برای استعلام از رأی‌دهندگان را نشان می‌دهد.

حیدری اضافه کرد: در قم یک بانک اطلاعاتی در مرکزیت وجود ندارد و به همین دلیل، گاهی افراد در بخش مادی بارها کمک می‌گیرند و عده‌ای از اقشار ضعیف، بی‌نصیب می‌مانند و این بی‌نظمی و موازی‌کاری باید ساماندهی شود.

وی اظهار داشت: در جهت مشاوره و روانشناسی که در پساکرونا بسیار مهم بوده نیز با موازی‌کاری مواجه هستیم و بهزیستی در حال برگزاری مشاوره برای ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر است و مشاوره‌هایی از طرف آموزش و پرورش، حوزه علمیه، مؤسسات خصوصی و جامعه روانشناسان نیز در حال برگزاری است، همچنین نیروی انتظامی اقدام به برگزاری مشاوره به‌طور مستقیم در ۱۷ کلانتری کرده است.

فرماندار قم با بیان اینکه این فعالیت‌ها، گسترده و دارای تنوع بسیار بالاست و مانند حوزه مالی نیز از بانک اطلاعات منسجمی برخوردار نیست افزود: در جهت ساماندهی کمک‌های مالی نیز باید اطلاعات دستگاه‌ها و نهادهای مردمی و خصوصی و مؤسسات خیریه کسب شود، از ۴۰۰ موسسه خیریه در قم، ۱۲۰ موسسه دارای مجوز است که این مجوزها از فرمانداری، استانداری، نیروی انتظامی و کمیته امداد و بهزیستی صادرشده است.

حیدری گفت: بر مبنای اطلاعات جمع‌آوری‌شده، باید پیشنهادات در جهت ساماندهی فعالیت‌ها تدوین شود و در نهایت اقدام به برنامه‌ریزی کنیم، ایده کلی این است هر دستگاه و نهادی متناسب با برنامه و روش می‌تواند به فعالیت بپردازد اما یک فعالیت توسط ده دستگاه و بخش خصوصی تکرار نشود.

 هزار ماسک دپو شده در قم توزیع شد

محمود سیجانی نیز در این جلسه  اظهار داشت: در حوزه ثبت‌نام و نظارت بر فعالیت اصناف با تیمی با همکاری معاونت بهداشتی علوم پزشکی، اماکن، اتاق اصناف و تعزیرات، اقدامات لازم از همان ابتدا آغاز شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با بیان اینکه اصناف تا ۵ اردیبهشت فرصت ثبت‌نام برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سامانه سلامت داشتند که بیش از ۹۳ درصد ثبت‌نام کردند تصریح کرد: در حوزه اصناف و صنعت اکثریت اقدام به ثبت‌نام و ارائه تعهد کرده‌اند، مگر اینکه واحد و صنفی قصد فعالیت در این ایام با توجه به شیوع کرونا نداشته باشد.

وی اضافه کرد: در جهت نظارت بر حوزه صنعت،  ۵۰ تیم در آماده‌باش هستند تا بر تعهد فعالان در شهرک‌های صنعتی و بیرون از شهرک نظارت کنند، همچنین ۸۰ تیم و  ۱۰۰ نفر از بسیج اصناف در اختیار معاونت بهداشتی بوده تا بر پروتکل بهداشتی اصناف ثبت‌نام کرده نظارت داشته باشند.

سیجانی خاطرنشان کرد: در هفته‌های گذشته از واحدهای صنعتی سلامت‌محور، بازدیدهایی به عمل آمد و این واحدها در حین تولید، پروتکل‌های بهداشتی را به‌خوبی رعایت می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم تصریح کرد: در حال حاضر تولیدکنندگان محصولات سلامت‌محور قم، نگران دپو و فروش تولیداتشان توسط استان هستند، تولیدکنندگان در این واحدهای تولیدی سلامت‌محور، تعهداتی را برای تولید اقلام بهداشتی دادند و باید امروز تولیدات این واحدها تعیین تکلیف شود.

وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت اعلام کرده است از تولیدات استان خریداری شود و مازاد به استان‌های دیگر برود، دراین‌باره با تمهیدات به ترغیب، تشویق و ظرفیت‌سازی پرداختیم تا کیفیت تولیدات و اقلام بهداشتی افزایش یابد و واحدها در سه شیفت به تداوم فعالیت بپردازند.

وی عنوان کرد: اخیراً نیز در تأمین نیاز استان ۱۵۰ هزار عدد ماسک دپو در قم وارد مرحله مصرف‌شده است.