به نقل از روابط عمومی بسیج دانشجویی، هم‌اکنون قرارگاه مبارزه با کرونای سازمان بسیج دانشجویی با ظرفیت ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی و بیش از هزار و ۴۰۰ گروه جهادی در بیش از ۲۴ استان کشور فعال است و دانشجویان جهادی شبانه‌روز تلاش می‌کنند تا در کنار پزشکان، پرستاران، کادر درمانی و سایر نهاد‌هایی که که […]

به نقل از روابط عمومی بسیج دانشجویی، هم‌اکنون قرارگاه مبارزه با کرونای سازمان بسیج دانشجویی با ظرفیت ۷۰ دانشگاه علوم پزشکی و بیش از هزار و ۴۰۰ گروه جهادی در بیش از ۲۴ استان کشور فعال است و دانشجویان جهادی شبانه‌روز تلاش می‌کنند تا در کنار پزشکان، پرستاران، کادر درمانی و سایر نهاد‌هایی که که این روز‌ها در خط مقدم مقابله با کرونا هستند گامی برای ریشه‌کن کردن این ویروس بردارند.
تولید روزانه ۲۰ هزار لیتر
مواد ضدعفونی‌کننده  
و توزیع رایگان بین اقشار آسیب‌پذیر
در همین راستا از نخستین اقدامات قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی در استان لرستان ایجاد کارگاه تولید مواد ضدعفونی‌کننده دست و سطوح بود که به همت دانشجویان جهادی و بسیجی هم‌اکنون روزانه ۲۰ هزار لیتر انواع مواد ضدعفونی کننده در این کارگاه تولید می‌شود.
مسئول قرارگاه مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی لرستان در این باره گفت: مواد ضدعفونی‌کننده تولیدی در ظروف یک لیتری تاکنون در محله‌های حاشیه‌نشین خرم‌آباد و روستا‌های اطراف توزیع شده و در چند روز آینده نیز در سطح استان توزیع خواهد شد.
وی افزود: ما آماده تولید مواد ضدعفونی‌کننده برای نهاد‌های مختلف هستیم و ظرفیت تولید برای سازمان‌های دولتی و گروه‌های جهادی نیز وجود دارد، تاکنون ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کردند تا با تهیه مواد اولیه از مواد ضدعفونی تولید شده توسط قرارگاه مبارزه با کرونا، بسیج دانشجویی لرستان استفاده کنند.
نامبرده ادامه داد: با توجه به اینکه قرارگاه مبارزه با کرونا بسیج دانشجویی هزینه‌ای بابت تولید و توزیع مواد ضدعفونی‌کننده دریافت نمی‌کند، شماره حسابی برای دریافت کمک‌های مردمی و کمک‌های خیرین اعلام شده است.
مسئول بسیج دانشجویی لرستان گفت: دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم پزشکی نیز برای مقابله و مهار این بیماری در تلاش هستند، از ظرفیت این دانشجویان برای کمک به دانشگاه علوم پزشکی در اقدامات بالینی و آگاهی‌بخشی به مردم استفاده
می‌شود.
این دانشجوی بسیجی افزود: با کمک سامانه‌های وزارت بهداشت، افراد دارای بیماری زمینه‌ای که در برابر کرونا آسیب‌پذیر‌تر هستند، شناسایی شده و بسته‌های بهداشتی تهیه و به آن‌ها تحویل داده خواهد شد.
خدمات‌رسانی
دانشجویان جهادی خراسان شمالی
برای پیشگیری از کرونا
دانشجویان جهادی خراسان شمالی هم که از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور پای کار بوده‌اند با تلاش‌های خود موفق شدند ۲ کارگاه تولید ماسک در استان که پیش از این تعطیل بوده‌اند را، پیدا کرده و در تلاشند تا با ارائه نیروی کار، کارگاه راه‌اندازی کنند تا با این اقدام قدمی برای حل مشکل کمبود
ماسک بردارند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم در این باره گفت: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی از ابتدای شروع بیماری کرونا در کشور آمادگی خود را برای هرگونه همکاری به استانداری اعلام کرد.
وی ادامه داد: دانشجویان جهادی با تلاش‌های خود موفق شدند ۲ کارگاه تولید ماسک در استان که پیش از این تعطیل بوده‌اند را، پیدا کرده و در تلاشند تا با ارائه نیروی کار، کارگاه راه‌اندازی شود و روزانه هزار ماسک در خراسان شمالی تولید شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اکنون حدود ۸۰ دانشجو به صورت داوطلبانه در قالب تیم‌های تخصصی گرد هم آمده‌اند و از روز‌های آینده در سطح شهر برای آموزش پیشگیری مشغول خواهند شد. از این تعداد عده‌ای نیز مشغول به ارائه خدمات مشاوره‌ای تلفنی هستند.
وی افزود: همچنین بسیج دانشجویی خراسان شمالی در قالب قرارگاه مبارزه با کرونا از تمامی متخصصان حوزه بهداشت که قصد دارند چه در استان و چه در خارج از استان خدمت‌رسانی کنند ثبت‌نام کند.
نامبرده ادامه داد: اگر مواد اولیه الکل به ما برسد، این توانایی را داریم که روزانه حداقل هزار لیتر مایع ضدعفونی‌کننده تولید و به بازار ارائه دهیم.
تلاش دانشجویان جهادی قم
برای ایجاد آرامش در جامعه
و تولید مواد ضدعفونی‌کننده
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی قم هم با اشاره به فعالیت‌های این ستاد گفت: بعد از شیوع ویروس کرونا در قم و با توجه به انتشار برخی اخبار آرامش مردم تحت تاثیر قرار گرفت و اولویت ما ایجاد آرامش وآگاهی در میان مردم است.
نامبرده افزود: در این زمینه تعدادی از اعضای ستاد به ساخت محتوا‌های علمی و تبدیل آن به پوستر پرداختند تا با توزیع این اطلاعات در بین شهروندان هم از اضطراب آن‌ها کم کرده و هم به اطلاعات آن‌ها
اضافه کنیم.
وی گفت: نرم افزاری هم توسط دانشگاه طراحی شده که در این فضا اطلاعات را بارگذاری و در اختیار دیگر دانشجویان قرار می‌دهیم. همچنین این مطالب را به دیگر ستاد‌ها در تمامی استان‌ها ارسال می‌کنیم تا آن‌ها هم ازاین دانستنی‌ها بهره ببرند و به کمک یکدیگر از پس این مشکل بربیاییم.
این دانشجوی جهادگر افزود: در زمینه تزریق آرامش به جامعه دانشجویان فعال در ستاد محتوا‌های رسانه‌ای تولید کرده‌اند که با انتشار آن ان‌شاءالله از اضطراب مردم کاسته خواهد شد.
وی گفت: تعدادی از نیرو‌های متخصص پرستاری و پزشکی این ستاد هم در مساجد به آموزش مسائل بهداشتی و حفظ آرامش و کنترل استرس مشغول هستند.
نامبرده تصریح کرد: ما بحث تولید ماسک و محلول ضدعفونی‌کننده را هم در دست داریم. مجوز‌های بهداشتی را هم اخذ کردیم و با طی مراحل ذکر شده می‌توانیم روزانه حدود هزار و ۵۰۰ مایع ضدعفونی‌کننده و ۲ هزار ماسک تولید کنیم و رایگان در اختیار مردم
قرار بدهیم.
 اقدامات دانشجویان بسیجی
و ستاد مبارزه با کرونا در یزد
مسئول ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در یزد هم گفت: با توجه به استرس و ترسی که وجود دارد، به همین دلیل یک سری مقالات را دوستان در کارگروه محتوایی آماده کردند که هدف اول تزریق آرامش به جامعه است و در کنار آن مهم‌ترین بحثی که دنبال می‌شود آموزش است.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا در یزد افزود: دنبال این هستیم که این آموزش سنین کوچک تا بزرگسالان را دربر بگیرد و در بحث آموزش در قسمت کارتون، صدا‌گذاری (دوبلاژ) و حتی پویانمایی هم وارد شده‌ایم، همچنین یک سری آموزش‌هایی هم هست که در قالب طنز و پادکست قرار است بیرون بیاید.
وی گفت: علاوه بر فعالیت‌های آموزشی و محتوایی، یک بخش هم مربوط به عملیات میدانی است که دانشجویان در حوزه میدانی نیز وارد می‌شوند و به فعالیت‌های اجرایی و عملیاتی می‌پردازند.
نامبرده اضافه کرد: از همین جا به دادستان یزد اعلام می‌کنیم که دانشجویان آمادگی دارند تا برای بازرسی و شناسایی محتکران و گرانفروشان کالا‌ها و اقلام بهداشتی و مورد نیاز مردم در شرایط امروز،
همکاری کند.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا عنوان کرد: همچنین دانشجویان می‌توانند در بحث ضدعفونی کردن اماکن عمومی وارد شوند و در موضوع غربالگری در مبادی ورودی شهر و مکان‌های شلوغ شهر نیز دانشجویان می‌توانند کمک کنند.
وی گفت: یک سری مقالات علمی و مقالات سازمان جهانی بهداشت وجود دارد که با توجه به شرایط خاص یزد ما سعی داریم که علاوه بر ترجمه این مقالات، آن‌ها را بومی کنیم؛ چرا که سازمان جهانی بهداشت دید جهانی به موضوعات دارد که ممکن است شرایط خاص یزد که یکی از مهم‌ترین مباحث مربوط به کرونا که بیماری زمینه‌ای دیابت است نادیده گرفته شود ما باید با توجه به این موضوع، آن را بومی‌سازی کنیم.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا ادامه داد: دانشجوبان روان‌شناسی دانشگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه یزد هم وارد شده‌اند تا نسبت به مقابله با استرس و چگونگی کنترل فضای موجود اقدام کنند به ویژه آنکه خود استرس یکی از عوامل مؤثر در این
زمینه است.
این دانشجوی بسیجی تأکید کرد: ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا فقط منحصر در دانشگاه علوم پزشکی نیست، بلکه از کل دانشجویان دانشگاه‌های مختلف و تشکل‌ها و کانون‌های گوناگون دعوت کرده‌ایم، اما چون بحث تخصصی است محوریت با دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی است و آن‌ها محتوا را تولید می‌کنند و در اختیار دانشجویان دانشگاه‌های دیگر قرار می‌دهند؛ مثلا دانشگاه علم و هنر می‌تواند در زمینه طراحی و ساخت کلیپ و امثالهم به ما کمک کند.
دبیر ستاد دانشجویی مبارزه با کرونا با بیان اینکه اگر لازم شد دانشجویان آمادگی دارند در مناطق حاشیه شهر برای ضدعفونی کردن وارد شوند، اضافه کرد: همچنین در زمینه تولید مواد ضدعفونی دانشجویان داروسازی اعلام آمادگی کرده‌اند و حتی اگر یزد هم نیاز نداشته باشد می‌توانند تولید کنند و به شهر‌های دیگر که بیشتر درگیر هستند مثل
قم بفرستند.
مشابه فعالیت‌هایی که گفته شد در استان‌های دیگر هم توسط دانشجویان جهادی و اعضای ستاد مبارزه با کرونای بسیج دانشجویی در حال انجام است و ان‌شاءالله با فعالیت‌های صورت گرفته و با تلاش شبانه‌روزی نیرو‌های جهادی و همه نهاد‌های مرتبط به ویژه نیرو‌های درمانی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند. به امید آنکه به زودی زود شاهد ریشه‌کن شدن این ویروس از کشور باشیم.