شفاف‌ترین دوره شورا در قم رقم خورد /رفع مشکلات هسته مرکزی قم نیازمند ۵۰ هزار میلیارد تومان
شفاف‌ترین دوره شورا در قم رقم خورد /رفع مشکلات هسته مرکزی قم نیازمند ۵۰ هزار میلیارد تومان

رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: موفقیت ما در رفع مشکلات هسته مرکزی کم بوده است و برای رسیدن به شأن مطلوب در این منطقه بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و از دولت درخواست داریم تا توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم به نقل از شهر نیوز، روح‌الله امرالهی امروز _شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست خبری که به مناسبت روز ملی شوراها در سالن جلسات شهید زین‌الدین شورای شهر برگزار شد، اظهار کرد: این دوره از شورای شهر قم یکی از شفاف‌ترین دوره‌ها بوده و تمام جلسات به صورت علنی و با رعایت کامل مباحث حقوقی اجرا شده است.

وی با بیان اینکه مردم در روند تصمیم‌گیری‌های شورا مشارکت غیرمستقیم داشته‌اند، افزود: در این دوره طرح سوال و تحقیق و تفحص نیز برای نخستین بار کلید خورد و جنبه نظارتی شورا به‌صورت جدی تقویت شد.

رئیس شورای اسلامی شهر قم در خصوص غیرعلنی بودن بخشی از جلسات شورا در موضوع انتخاب شهردار تصریح کرد: با توجه به اینکه بررسی سوابق کاری و عملکرد نامزدها مطرح بود، لازم بود جلسات غیرعلنی باشد تا به سابقه تاریخی افراد خدشه‌ای وارد نشود و بررسی‌ها با دقت و از تمام ابعاد انجام گیرد.

امرالهی در خصوص استعفای شهردار سابق گفت: فرآیند استعفای دکتر سقائیان‌نژاد به صورت کامل در تعامل با کمیته انطباق و شورای حل اختلاف طی شد و همه اعضای شورا به‌طور کلی تأیید داشتند.

وی با توجه به حجم بالای فعالیت‌های شهرداری قم، نقد و بررسی در این مجموعه را لازم دانست و گفت: دکتر سقائیان‌نژاد سه بار در آستانه بازنشستگی قرار گرفت، نخستین بار در سال ۱۴۰۰ که با تفاهم‌نامه‌ای میان شورا و شهرداری مقرر شد پروژه‌های نیمه‌تمام تکمیل شود و پس از آن نیز یکسال با تمدیدهای قانونی فعالیت ادامه یافت و همراهی اعضای شورا با وجود مخالفت تا سه الی چهار سال ادامه یافت.

رئیس شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه هنوز هیئت تطبیق در خصوص عدم احراز صلاحیت شهردار نظر قطعی صادر نکرده است، ادامه داد: علاقه‌مندی ما بر بومی بودن شهردار جدید است اما گزینه‌ای غیربومی نیز بررسی می‌شود، اعضای شورای شهر قم ۲۹ نفر را معرفی کردند که در مرحله اول ۱۰ نفر انتخاب شدند و در حال ارائه برنامه هستند و درنهایت منتخب برای رأی‌گیری فرستاده می‌شود.

امرالهی درباره روند تأیید نهایی شهردار آینده افزود: طبق قانون، انتخاب شهردار بر عهده شورا است، اما تأیید نهایی و صدور حکم با وزارت کشور انجام می‌شود. این روند در تمام ادوار شوراهای شهر کلان‌شهرها با جمعیت بالغ بر یک میلیون نفر جریان داشته است.

وی با اشاره به مشکلات هسته مرکزی شهر خاطرنشان کرد: رایزنی‌های زیادی در مورد مشکلات هسته مرکزی شهر انجام‌شده و جلسات زیادی با نمایندگان مردم شریف قم در مجلس شورای اسلامی برگزارشده و امیدواریم بتوانیم چالش‌های این حوزه را برطرف کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهر قم در خصوص اجرایی شدن تقاطع غیر همسطح امام موسی صدر اذعان کرد: تقاطع صدر از جمله پروژه‌های کلیدی است که امیدواریم با بهره‌برداری از آن در هسته مرکزی شهر و حرم مطهر آرام‌سازی بهتری صورت گیرد.

امرالهی تاکید کرد: موفقیت ما در حل مشکلات هسته مرکزی کم بوده و برای رسیدن به شأن مطلوب در این منطقه بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و از دولت درخواست داریم تا توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشد.

وی گفت: عملیاتی بودن شهردار آینده از جمله انتظارات جدی شورای شهر است و انتظار داریم در حوزه‌هایی مانند فرهنگی و اجتماعی، سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل و پارکینگ که پیش‌تر ضعف‌هایی وجود داشته است، تحرک بیشتری ایجاد شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: همچنین با توجه به میزبانی شهر قم در مناسبت‌های ملی و مذهبی و استقبال فراوان زائران، لازم است بخش سرمایه‌گذاری تقویت شود و بر همین اساس ۲۰ درصد از بودجه پیش‌بینی شده برای سرمایه‌گذاری اختصاص یافته است.