نقش دانش‌بنیان‌ها در ارتقاء آموزش دانشگاهی
نقش دانش‌بنیان‌ها در ارتقاء آموزش دانشگاهی

رئیس مرکز هیات‌های امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری گفت: شرکت های دانش بنیان و عرضه محصول های فن آورانه در جهت حل مشکل های کشور باید به عنوان از شاخص های کلیدی در کیفیت آموزش های دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، علی خاکی صدیق امروز در آیین معارفه رئیس جدید دانشگاه صنعتی قم در سالن اجتماعات شهید آخوندی این دانشگاه اظهار کرد: هوش مصنوعی باید در تمام ارکان دانشگاه اعم از پژوهش، آموزش، خدمات، مدیریت و برنامه‌ریزی به کار گرفته شود.

وی در ادامه افزود: دانشگاه ها هوش مصنوعی را در تمام درس‌ ها و طرح های خود قرار دهند، استادان و مدیریت دانشگاه نیز به این مطلب توجه کنند، اگر آموزشی هم نیاز است، ارائه شود.

رئیس مرکز هیئت‌های امنا و ممیزه وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری با بیان اینکه در جهت‌گیری آینده دانشگاهی کشور باید موضوع هوش مصنوعی مورد توجه باشد گفت: در دانشگاه‌های جهان مساله هوش مصنوعی در حال پیگیری است اما در دانشگاه‌های کشور، با مقداری کُندی پیش می‌رود.

 وی در بخش دیگری سخنان خود، با ذکر اینکه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی امروز بر اساس کیفیت آموزش مورد ارزیابی و سنجش قرار می‌گیرند تاکید کرد: دستورالعمل درجه یک همه مدیران آموزش عالی در سطوح مختلف، ارتقای علمی دانشگاه باشد.

رئیس هیئت امنای وزارت علوم همچنین یادآور شد: اینکه چه تعداد رشته و واحد درسی و یا چند عضو هیات علمی داریم، ملاک بالا بودن کیفیت دانشگاه های کشور نیست، این موارد یک زمانی شاخص های خیلی خوبی برای ارزیابی بودند، اما اکنون دیگر در ارزیابی ها مورد توجه قرار گرفته نمی‌شوند.

وی بیان کرد: در بررسی آموزش عالی، عمده نظر کارشناسان بر کیفیت موجود در آموزش ها و فعالیت‌ های کیفی که جایگاه دانشگاه ها به‌ویژه دانشگاه صنعتی قم را ارتقا می‌دهد، متمرکز است.

خاکی صدیق مفهوم کیفیت در آموزش را به کارگیری روش های نوین آموزشی و ارزیابی همچنین کیفیت در پژوهش های بنیادین ذکر کرد و یادآور شد: این پژوهش ها به پژوهش هایی گفته می‌شود که منجر به تولید مقاله های متعدد و چاپ در نشریه های معتبر علمی شود.

وی همچنین حل مشکل های جاری کشور و اهتمام در تعریف طرح های مساله محور را از دیگر عوامل موثر در کیفیت آموزش دانشگاه برشمرد و افزود: شرکت های دانش بنیان و عرضه محصول های فن آورانه در جهت حل مشکل های کشور باید به عنوان از شاخص های کلیدی در کیفیت آموزش های دانشگاهی مورد توجه قرار گیرد.

رییس مرکز هیات امنای وزارت علوم، کیفیت در مدیریت دانشگاه‌ ها، در تمام مقاطع را مورد توجه قرار داد و افزود: این مدیریت در موضوع های مختلف مانند برنامه‌ریزی و اجرای طرح های راهبردی حائز اهمیت است، بیش از ۸۰ درصد طرح راهبردی دانشگاه صنعتی قم تحقق یافته است، که دست آورد بسیار بزرگی به شمار می‌آید.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه هایی که در مسیر طرح ها و برنامه های راهبردی حرکت می‌کنند، خیلی موفقی هستند.

خاکی صدیق بیان کرد: بازبینی طرح راهبردی و متعهد بودن به اجرای آن، می‌تواند یکی از دستورکارها در جهت ارتقای کیفی دانشگاه باشد.

وی همچنین کیفیت ارائه خدمات دانشجویی و رضایت‌مندی دانشجویان از امکانات را نیز از دیگر شاخص های ارزیابی کیفی دانشگاه دانست و یادآور شد: در همه دانشگاه های کشور از نظر مالی با کاستی هایی روبه‌رو هستیم، این مشکل‌ ها به‌ویژه در یک سال اخیر در موضوع غذا و خوابگاه وجود داشته است.

وی تصریح کرد: این مشکل‌ ها، مانع عملکرد بهتر مدیران می‌شود، از این‌رو کیفیت بخشی به خدمات دانشجویی، به عنوان یکی از راه های ارتقای کیفی دانشگاه ضروری است.

رئیس مرکز هیات امنای وزارت علوم همچنین گفت: ارتقای کیفی روابط انسانی و اخلاق مدارانه در تمام حوزه های دانشگاهی و توجه به اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه از موارد بسیار مهم است.

خاکی صدیق در بخش دیگری سخنان، فعالیت های صورت گرفته در دانشگاه صنعتی قم در طول سال های گذشته را امیدوار کننده توصیف کرد و افزود: این موفقیت مرهون تلاش های همه مسوولان وزارت علوم است.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/