مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: «زندگی با آیهها» صرفاً یک پروژه زماندار نیست، بلکه انتخاب مسیری تازه برای تحول فرهنگی در کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی شعبانزاده پیش از ظهر امروز در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم که با حضور مدیران و مسئولان در سالن جلسات حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به نقش این شورا در جهتدهی فعالیتهای قرآنی اظهار داشت: شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور دارای منشور و سند بالادستی مشخصی است و لازم است تمام برنامهها و پروژهها بر اساس این سند طراحی و اجرا شوند.
وی با بیان اینکه محافل قرآنی، یکی از ارکان گسترش فرهنگ قرآن در میان مردم هستند، گفت: خوشبختانه در ماه مبارک رمضان امسال حدود ۱۶۰ هزار محفل قرآنی در سراسر کشور برگزار شد که قم با ۱۸ هزار و ۳۹۹ محفل، رتبه اول را به خود اختصاص داد. از این تعداد، ۱۲ هزار و ۱۶۶ محفل بهصورت خانگی برگزار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم تصریح کرد: اگر تنها در ۱۰ درصد از منازل ما محافل قرآنی شکل گیرد، گام بزرگی در جهت خارج کردن قرآن از مهجوریت برداشته خواهد شد.
شعبانزاده بر استمرار این حرکت تأکید کرد و گفت: باید تا دو سال آینده به جایی برسیم که حلقههای میانی، نخبگان و مجموعههای حاکمیتی بتوانند هر ماه حداقل یک محفل قرآنی برگزار کنند تا جامعه در مسیر قرآنی شدن گام بردارد.
وی با اشاره به نقش مساجد در اجرای این برنامه افزود: با وجود ۸۰۰ مسجد در قم، شاهد برگزاری ۲ هزار و ۸۷۴ محفل قرآنی در قالب کانونهای فرهنگی و مساجد بودیم. حضور فعال بانوان و جوانان در این کانونها بسیار چشمگیر بود.
شعبان زاده عنوان کرد: همچنین در مدارس استان، با وجود حدود هزار مدرسه، بیش از هزار و ۹۰۰ محفل قرآنی برگزار شد. افزون بر آن، ۹۳۹ محفل در هیئات مذهبی، ۴۲۹ محفل در بوستانها و فضاهای عمومی، و ۸۰ محفل در ادارات دولتی برگزار شد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان قم با تأکید بر رویکرد کیفی در محافل قرآنی اظهار داشت: امسال علاوهبر توجه به کمیت، تمرکز ویژهای بر کیفیسازی محافل با تکیه بر مضامین طرح «زندگی با آیهها» داشتهایم.
شعبانزاده خاطرنشان کرد: میانگین شرکتکنندگان در این محافل در قم به ۵۲۷ هزار نفر رسید و در بازه ۴۰ روزه از نیمه شعبان تا پایان رمضان، ۴۳ نشست تبیینی برای ۷۱۰۰ نفر از فعالان فرهنگی برگزار شد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی قم به نقش نوجوانان در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: بیش از ۲۳۰ گروه دانشآموزی برای تقویت حضور قرآن در مدارس شکل گرفتند و از مرحله برنامهریزی تا اجرا وارد طرح شدند. همچنین ۵۰۰ امام جماعت در طرح «زندگی با آیهها» مشارکت کردند.
وی گفت: برای آنکه قرآن به محلات برود و برای همه اقشار جامعه کاربردی شود، خلاقیت و ایدهپردازی در میان ائمه جماعات راهاندازی شد که در قالب ۳۰ عرصه محقق گردید.
شعبانزاده در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز در کشور بیش از ۳۰ «عمو روحانی» فعال در حوزه کودک و نوجوان وجود دارند که مخاطبان میلیونی دارند. باید محتوای این اجراها و برنامهها با مضامین قرآنی غنیسازی شود.
وی تأکید کرد: برای اجرای طرح «زندگی با آیهها»، ۷۰ پژوهشگر، ۲۵ استاد و ۱۱ کارگروه تخصصی به مدت ۹ ماه فعالیت کردهاند و این طرح یک حرکت علمی، محتوایی و اجتماعی در ابعاد مختلف است.
شعبانزاده تصریح کرد: طرح «زندگی با آیهها» نباید صرفاً یک پروژه تلقی شود که در بازهای مشخص آغاز و پایان یابد، بلکه این طرح، یک انتخاب راهبردی برای اصلاح و تحول فرهنگی در سطح کشور است که باید استمرار و گسترش یابد.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/