ضرورت تنظیم اشتغال اتباع خارجی برای حفظ پویایی تولید در قم
ضرورت تنظیم اشتغال اتباع خارجی برای حفظ پویایی تولید در قم

استاندار قم به اهمیت تنظیم دقیق وضعیت اشتغال مهاجران در استان پرداخت و گفت: با توجه به سهم بالای نیروی کار اتباع خارجی در بخش تولید، لازم است چارچوبی طراحی شود که هم قوانین رعایت گردد و هم پویایی واحدهای تولیدی دچار خلل نشود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، اکبر بهنام‌جو در جلسه شصت‌وهفتم شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قم که با حضور مسئولان قضایی، مدیران ارشد اجرایی و نمایندگان اتاق بازرگانی برگزار شد، بر عبور هوشمندانه از بحران انرژی، ساماندهی نیروی کار مهاجر و اصلاح فرآیندهای اداری تأکید کرد و خواستار هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی برای حل چالش‌های پیش‌رو شد.

وی، مدیریت منابع انرژی در فصل گرما را یکی از اولویت‌های فوری استان دانست و بیان کرد: افزایش مصرف برق و آب، هشدار مهمی برای تدوین راهکارهای فوری و بومی است. بر همین اساس، مقرر شده دستگاه‌های مسئول ظرف دو هفته آینده، راهکارهای اجرایی خود برای کاهش خاموشی‌ها را ارائه دهند تا پس از جمع‌بندی در قالب طرحی جامع، به مراجع ملی ارائه شود.

استاندار قم بهره‌وری را یک اصل بنیادین برای عبور از بحران‌ها عنوان کرد و گفت: همه ارکان استان از جمله اتاق بازرگانی باید با بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها و نخبگان، به‌صورت جهادی در مسیر افزایش بهره‌وری ورود کنند.

بهنام‌جو بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات مردم در مراجعات اداری، خاطرنشان کرد: پیچیدگی و ناهماهنگی بین دستگاه‌ها، موجب سردرگمی ارباب رجوع شده است. بازطراحی فرآیندها و تعیین دقیق ظرفیت‌ها در سامانه پنجره واحد، می‌تواند سطح رضایت مردم را بالا ببرد و راندمان نظام اداری را ارتقا دهد.

وی همچنین بر ضرورت تعیین تکلیف کاربری زمین‌ها در حوزه‌های مختلف مانند کشاورزی، صنعت، دامداری و گردشگری تأکید کرد و گفت: نبود اجماع در این زمینه، فرآیند صدور مجوزها را با ابهام مواجه کرده و باید با هم‌افزایی بین دستگاه‌ها، این چالش را برطرف کرد.

استاندار قم بخش قابل‌توجهی از نیروی کار استان را اتباع خارجی دانست و تأکید کرد: لازم است با طراحی سازوکاری دقیق، ضمن رعایت قوانین، از ظرفیت این نیروها در پویایی واحدهای تولیدی بهره برده شود.

بهنام‌جو توجه به منابع مالی و بهره‌گیری از روش‌های نوین تأمین سرمایه برای بنگاه‌های اقتصادی استان را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: استفاده از فناوری‌های نو و هوش مصنوعی دیگر انتخاب نیست، بلکه الزام اصلی برای ارتقاء توان رقابتی اقتصاد قم به‌شمار می‌رود.

منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/