حضور ۵۰ مهمان از سراسر جهان در همایش حقوق بشر در قم
حضور ۵۰ مهمان از سراسر جهان در همایش حقوق بشر در قم
ساجدی گفت: همایش بین‌المللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» با حضور ۵۰ مهمان از ۲۶ کشور جهان در این دانشگاه برگزار می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، سیدهادی ساجدی در نشست خبری «همایش بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی» که امروز در سالن غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، از تدارک گسترده و محتوایی این رویداد علمی ـ بین‌المللی خبر داد و گفت: این همایش حاصل بیش از یک سال تلاش هدفمند و برنامه‌ریزی مستمر است؛ حرکتی که با هدف ارائه الگویی بدیل در برابر گفتمان رایج و ناقص حقوق بشر غربی، به دنبال بنیان‌گذاری یک رویکرد نوین و تمدنی در این حوزه حساس است.

وی با تأکید بر این‌که نظام فعلی حقوق بشر در جهان نه‌تنها ناکارآمد است بلکه به‌شدت گزینشی عمل می‌کند، افزود: حقوق بشر کنونی اغلب در چارچوب رویکردهای سکولار و فردگرای غربی تعریف شده و جایگاه تمدن‌ها، ادیان و فرهنگ‌های ریشه‌دار در این منظومه غایب است. تلاش ما در این همایش، ساخت ادبیاتی تازه و معطوف به ظرفیت‌های انسانی، اخلاقی و تمدنی مشرق زمین است که بتواند به گفتمان مسلط جهانی اعتبار تازه‌ای ببخشد.

معاون بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم تصریح کرد: در مسیر شکل‌گیری این گفتمان، تا کنون نزدیک به ۱۷ پیش‌نشست علمی با حضور اندیشمندان داخلی و بین‌المللی برگزار شده و اکنون بیش از ۷۰ متفکر از کشورهای گوناگون، برای مشارکت فعال در این گفت‌وگوی نوین اعلام آمادگی کرده‌اند.

ساجدی افزود: در جریان همایش، بیش از ۵۰ میهمان خارجی از ۲۶ کشور جهان به ایران خواهند آمد. این افراد شامل اندیشمندان برجسته، نمایندگان پارلمان‌ها، اعضای کمیسیون‌های حقوق بشر، اساتید دانشگاه و رؤسای دپارتمان‌های حقوقی از کشورهای مختلف خواهند بود.

وی با اشاره به انتقادات بنیادی همایش نسبت به ساختارهای حاکم بر گفتمان فعلی حقوق بشر گفت: نگاه ما صرفاً واکنشی نیست؛ بلکه نگاهی ایجابی و تمدن‌ساز است. ما با گزاره‌های بنیادین نظام حقوق بشر غربی از منظر نظری و اجرایی چالش داریم و در این مسیر، مفهومی کلیدی به نام «شرق فرهنگی» را به عنوان هویت‌ساز این گفتمان نوین مطرح کرده‌ایم؛ مفهومی که در دل خود، ریشه‌های معنویت، عدالت، جمع‌گرایی، اخلاق و معنای زندگی را دارد.

معاون بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) خاطرنشان کرد: نظام حقوق بشر امروز، با نگاه دولت‌محور و انحصارگرای خود، نه‌تنها نتوانسته به دفاع از حقوق اقلیت‌ها بپردازد، بلکه بسیاری از فرهنگ‌ها، نژادها و ادیان را به حاشیه رانده است. در حالی که حقوق بشر باید ساختاری اجتماعی، فراملی و برخاسته از وجدان و عقلانیت مشترک بشری باشد.

ساجدی در تشریح روند برگزاری این رویداد گفت: افتتاحیه رسمی همایش روز یکشنبه ۸ اردیبهشت‌ماه در تهران و با حضور شخصیت‌هایی مانند دکتر محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، و دکتر سیدعباس عراقچی برگزار خواهد شد.

وی افزود: در ادامه، برنامه‌های علمی و پنل‌های تخصصی در روزهای ۹ و ۱۰ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه باقرالعلوم (ع) قم پیگیری خواهد شد.

معاون بین‌الملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: در این پنل‌ها، اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی به ارائه مقالات خود می‌پردازند و همچنین ۷ استاد بین‌المللی در قالب میزگردها و گفت‌وگوهای علمی، به تبادل نظر درباره چالش‌ها و ظرفیت‌های حقوق بشر در رهیافت شرقی خواهند پرداخت.

  • منبع خبر : خبرگزاری تسنیم استان قم