لزوم راه‌اندازی تراموا برای دسترسی به حرم حضرت معصومه(س)
لزوم راه‌اندازی تراموا برای دسترسی به حرم حضرت معصومه(س)
آیت الله اراکی با بیان اینکه رسیدن به حرم مطهر حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها در سال‌های گذشته با دشواری‌هایی همراه بوده است، گفت: می‌توان با استفاده از ریل‌های برقی و تراموا این مشکلات را کاهش داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیت‌الله محسن اراکی امروز در دیدار با شهردار و مدیران ارشد شهرداری قم، ضمن قدردانی از اقدامات و پیشرفت‌های صورت‌گرفته در شهر، اظهار کرد: در سال‌های اخیر شاهد تحولات چشمگیری در قم بوده‌ایم که این تحولات به‌روشنی در سطح شهر قابل مشاهده است و از تلاش مجموعه شهرداری تقدیر می‌کنیم.

وی با یادآوری دشواری‌های گذشته در دسترسی به حرم مطهر، خاطرنشان کرد: یکی از راه‌حل‌های مؤثر برای کاهش این مشکلات، بهره‌گیری از وسایل حمل‌ونقل ریلی سبک نظیر تراموا و ریل‌های برقی در مسیرهای منتهی به حرم است.

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر ضرورت توسعه زیرساخت‌های ترافیکی، گفت: افزایش ظرفیت پارکینگ‌ها در هسته مرکزی شهر باید در اولویت قرار گیرد تا بتوان گره‌های ترافیکی را مدیریت کرد. همچنین می‌توان از ظرفیت بخش خصوصی برای ارتقای خدمات و افزایش بهره‌وری اقتصادی در بوستان‌ها، پارک‌ها و حتی احیای باغات سطح شهر بهره برد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به ضرورت اتصال بهتر شبکه معابر شهری، اظهار داشت: لازم است خیابان‌ها و مسیرهای شهری به‌گونه‌ای طراحی و اجرا شوند که انسداد یا یک‌طرفه بودن بی‌مورد مسیرها، مانع دسترسی شهروندان نشود.

آیت‌الله اراکی همچنین خواستار ساماندهی و نظم‌بخشی بیشتر به پارکینگ خیابان معلم و بازنگری در وضعیت سنگ‌فرش‌های کوچه‌ها شد و بر لزوم اجرای دقیق‌تر و باکیفیت‌تر این‌گونه پروژه‌های شهری تأکید کرد.

تحقق بودجه‌ای شهرداری قم به بالای ۱۰۰ درصد

مجید محمدرضاخانی، معاون برنامه‌ریزی و سرمایه انسانی شهرداری قم، در دیدار با آیت‌الله اراکی به تشریح تحولات مالی و ساختاری شهرداری قم طی یک دهه گذشته پرداخت و گفت: در سال ۱۳۹۳، شهرداری قم با بدهی سنگین ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومانی و تحقق بودجه‌ای پایین‌تر از ۶۰ درصد مواجه بود. اما امروز، با تکیه بر برنامه‌محوری و اجرای دقیق سند چشم‌انداز و برنامه‌های پنج‌ساله، تحقق بودجه شهرداری به بیش از ۱۰۰ درصد رسیده است.

وی بودجه شهرداری قم را «عملیاتی و نتیجه‌محور» توصیف کرد و افزود: با استفاده از ابزارهایی مانند کنترل پروژه، بازخوردگیری مستمر و سازوکارهای انگیزشی، فرایند اجرای بودجه به‌صورت دقیق رصد و مدیریت می‌شود.

محمدرضاخانی با بیان اینکه بدهی کنونی شهرداری کمتر از سه هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: در مقابل این بدهی، حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان دارایی و منابع در اختیار شهرداری قرار دارد که نشان‌دهنده تراز مالی مثبت شهرداری قم است.

وی تحقق ۱۱۶ درصدی درآمدها و مصرف بیش از ۱۰۰ درصدی بودجه سال ۱۴۰۳ را یکی از شاخص‌های عملکردی موفق شهرداری دانست و گفت: نسبت بودجه عمرانی به جاری در سال گذشته ۸۰ به ۲۰ بود که در بودجه سال ۱۴۰۴ به ۸۳ درصد عمرانی در برابر ۱۷ درصد جاری ارتقا یافته است؛ در حالی که این نسبت در بسیاری از شهرهای کشور معکوس و به‌نفع هزینه‌های جاری است.

معاون شهرداری قم بودجه این شهر را در میان کلان‌شهرهای کشور کم‌نظیر دانست و خاطرنشان کرد: تمرکز شهرداری بر توسعه زیرساخت‌ها و اجرای پروژه‌های عمرانی مؤثر بوده است. از جمله این پروژه‌ها می‌توان به تملک قبرستان نو و بازارچه حجتیه، اجرای تقاطع‌های جدید و بازگشایی معابر و خیابان‌های اصلی شهر اشاره کرد.

محمدرضاخانی همچنین به گسترش خدمات غیرحضوری شهرداری اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، سامانه «قمیار» ۳۰ خدمت شهری را به شهروندان ارائه می‌دهد که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، این تعداد تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۷۰ خدمت افزایش خواهد یافت.

  • منبع خبر : خبرگزاری تسنیم استان قم