معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری از اختصاص روحانی برای تقریبا تمام کاروانها در حج تمتع ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: مجموعا ۸۴۳ خادم فرهنگی شیعه و اهلسنت اعم از روحانی و معین داریم که جلسات آموزشی را نیز شروع کردهاند.
حجت الاسلام والمسلمین رکن الدینی در گفتگو با خبرنگار نسیم قم از اختصاص روحانی برای تمام کاروانهای حج تمتع در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: به جز یک کاروان که هنوز روحانی آنها نهایی نشده است، ۴۴۷ کاروان شیعه و ۹۱ کاروان اهل سنت دارای روحانی هستند.
وی درباره اختصاص معین به کاروانها اظهار کرد: کاروانهای ۱۶۵ نفر به بالا نیاز به معین دارند که اکثراً تأمین شده و برای ۸ کاروان دیگر که ترکزبان هستند در هفته پیشرو، معین همزبان معرفی خواهیم کرد و با این حساب، مجموعا ۸۴۳ خادم فرهنگی شیعه و اهلسنت اعم از روحانی و معین داریم که جلسات آموزشی را نیز شروع کردهاند.
معاون فرهنگی بعثه، تفاوت برنامههای فرهنگی حج امسال با حج سال گذشته، حضور ۱۰۰ معینه ثابت است که شکل حضورشان در جمع زائران خانم متفاوت از گذشته است و امسال برای اولین بار تحت عنوان طرح «معینه ثابت» در هتلهای مکه و مدینه مستقر خواهند شد.
وی تصریح کرد: قبلا فقط به برخی از کاروانهای پرجمعیت، معینه اختصاص داده میشد، اما برای اینکه تمام بانوان زائر از خدمات معینهها بهرهمند شوند، معینهها در هتلهای مکه و مدینه مستقر خواهند شد و در خدمت بانوان حج گزار تمام کاروانها خواهند بود تا کلیه بانوان زائر حجگزار، به طور یکسان از این نعمت بهرهمند گردند؛ در ایران نیز به گونهای برنامهریزی شده تا بتوانند به تمام کاروانها سرکشی نمایند و پاسخگوی نیاز بانوان زائر و سؤالات آنان باشند.
رکنالدینی از ادامه جلسات آموزشی اکثر کاروانها بعد از عید فطر خبر داد و گفت: جلسات آموزشی کاروانها از ماه شعبان آغاز شده است و در ماه شوال نیز ادامه مییابد. همچنین همایشهای سراسری زائران حج تمتع در هر استان با عناوین مختلف و با اهداف از پیش تعیین شده در حال برگزاری است. همایشهایی مانند همایش بانوان حج گزار، یاوران حجاج و زباندانها تحت عنوان طرح مودت برگزار شده یا میشود و در این همایشها که جنبه آموزشی و توجیهی دارد، مسائل و نکات مرتبط با هر موضوع بیان میشود.
معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری ادامه داد: اکثر نشستهای علمی شامل معارف و اسرار حج و مناسک هم نوعاً در ماه شعبان برگزار شده است و بعضاً در ماه شوال نیز برگزار خواهد شد. اکثر برنامههایی که نام برده شد، در داخل کشور آموزشی توجیهی است و برنامه های فرهنگی ان شاءالله بیشتر در موسم حج در مکه و مدینه برگزار خواهد شد که شامل همایشهای علمی و مسابقات فرهنگی و … است.
وی در پاسخ به سئوالی درباره نحوه سنجش استطاعت جسمی خادمانفرهنگی گفت: علاوه بر معاینه پزشکی و تأیید پزشک معتمَد هیأت پزشکی هلال احمر در هر استان، کلیه روحانیون حج که بالای ۶۳ سال هستند باید سلامت و توان جسمی آنها توسط کمیسیون پزشکی احراز و تأیید شود که تاکنون توان جسمی ۵ نفر از ایشان تأیید نشده است.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/