امام جمعه قم گفت: روح و محور شهر قم فیضیه و حرم مطهر است که متأسفانه شاهد لطمه دیدن این روح معنوی و تاریخی در هسته مرکزی هستیم و کاری در خور فرهنگ دینی و معنوی ۱۲۴۰ساله شهر قم نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم، آیتالله علیرضا اعرافی در دیدار نوروزی با اعضای شورای شهر قم جایگاه شهر قم را جایگاهی ویژه دانست و اظهار داشت: جایگاه قم و انقلاب اسلامی هنوز در جهان بهخوبی معرفی نشده و بهخصوص برای مردم ایران مغفول مانده است.
وی افزود: جایگاه و منزلت شهر قم بینظیر است و هر کاری در قم قرار است انجام شود باید متناسب با همین جایگاه و منزلت باشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با قدردانی از تلاش مدیریت شهری در توسعه و پیشرفت شهر گفت: قدردان دوستانی که با دلوجان بنای خدمت به مردم و شهر قم را دارند، هستیم و امیدواریم در این سال جدید با برنامهریزی گامهای بزرگ و درستی برای شهر برداشته شود.
وی سپس نکات مهمی را در خصوص شهر قم یادآور شد و بیان کرد: باید شهرداری افزون بر عوارض منابع مالی پایداری را برای شهر تعریف کند و یکسوم و حتی نیمی از بودجه شهر را به سمت منابع پایدار ببرد تا مردم کمتر در معرض فشارهای مالی قرار گیرند.
آیتالله اعرافی با ابراز تأسف ازدستدادن منابع پایدار شهر گفت: باید منابع پایدار در بخش کارهای مولد و تولیدی هزینه شود تا ارزش افزوده برای شهر به ارمغان بیاورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به رعایت عدالت در همه مناطق توجه و تصریح کرد: حفظ عدالت در همه مناطق منافاتی با توسعه و پیشرفت نداشته و باید تمام شهر با نگاه عدالتمحور پیشرفت کند و تا حدودی نیز این نگاه رعایت شده اما باید بیشتر باشد.
امامجمعه قم همچنین توجه به مسائل فرهنگی را نیز مطرح و خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ باید کارهای انجام شود که نتیجه مطلوب حاصل شده و کار تأثیرگذار باشد، بهخصوص در حوزه فرهنگ شهروندی شهر قم در جایگاه و منزلت خود قرار نداشته و بهعنوان شهری بینالمللی نیاز به تقویت فرهنگ شهروندی در آن دیده میشود.
وی تأکید کرد: شهر قم مقصد بسیاری از زائران و طلاب از تمام نقاط جهان بوده و باید برخورد با این افراد محترمانه باشد؛ زیرا همین گردشگری مذهبی و حضور طلاب برای تحصیل در شهر قم نوعی درآمد پایدار محسوب شده و مردم باید نسبت به آن آگاه باشند.
آیتالله اعرافی سپس به بافت هسته مرکزی شهر اشاره و خاطرنشان کرد: روح و محور شهر قم فیضیه و حرم مطهر است که متأسفانه شاهد لطمه دیدن این روح معنوی و تاریخی در هسته مرکزی هستیم و کاری در خور فرهنگ دینی و معنوی ۱۲۴۰ساله شهر قم نشده است.
وی ادامه داد: باید زائران و مجاوران راحتترین دسترسی را به هسته مرکزی شهر داشته باشند و از نظر ساختوساز قدمت و تاریخ شهر قم بهخوبی دیده شود که امروز این امر مغفول مانده است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در پایان خواستار مطالعه مجدد بافت هسته مرکزی شد و ابراز کرد: بافت مرکزی باید دوباره مورد مطالعه قرار گرفته و شاخصهای آن استخراج شود و با جدیت طرح جدید اجرایی شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم استان قم/