برترین‌های دومین دوره جشنواره رسانه‌ای “شهرما” معرفی شدند
برترین‌های دومین دوره جشنواره رسانه‌ای “شهرما” معرفی شدند
در آئین اختتامیه دومین جشنواره رسانه‌ای شهرما، از برگزیدگان و برترین‌های این جشنواره تجلیل شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نسیم قم،در این آئین که با حضور مدیران استانی و اصحاب رسانه در سالن همایش‌های رضوان شهرداری قم برگزار شد، در ابتدا مهدی کلانترزاده مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم در خصوص آثار رسیده به جشنواره اظهار داشت: ۹ قالب در دستور کار این جشنواره قرار داشت. وی بیان کرد: در این جشنواره ۱۰ موضوع و ۵۰ زیر موضوع محور قرارداشتند که متأسفانه در این ۵۰ زیر موضوع تنها ۱۰ مورد، توجه اصحاب رسانه را به خود جلب کرد.

کلانترزاده تصریح کرد: درمجموع ۳۶۴ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال‌شده است که در بخش ویژه جشنواره رسانه‌ای شهرما با موضوع جهاد تبیین که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، شاهد حضور پرشور اصحاب رسانه‌ بودیم.

وی با تاکید بر ضرروت مشارکت بیشتر خبرنگاران در حوزه‌های مدیریت شهری عنوان کرد: برای نخستین بار در سال آینده ۴ ردیف بودجه به بخش رسانه‌ای شهرداری قم اختصاص پیداکرده است، همچنین در حوزه اطلاع‌رسانی مجموعه مدیریت شهری در چهار محور تحلیل، سامانه ۱۳۷، انتشار اخبار و راهبری رسانه برای سال ۱۴۰۲ بودجه دیده‌شده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم بیان کرد: قم از ظرفیت رسانه‌ای بالایی برخوردار است و باید تلاش کنیم در سومین دوره جشنواره رسانه‌ای شهرما، موانع و مشکلات موجود را رفع کنیم تا شاهد توجه بیش‌تر اصحاب رسانه به آن باشیم.

وی در مورد برگزاری دومین جشنواره رسانه‌ای زائرین کریمه خاطرنشان کرد: مهلت ارسال آثار به این جشنواره نیز تا ۲۰ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ است و امیدواریم در این جشنواره نیز شاهد حضور اصحاب رسانه باشیم. اصحاب رسانه‌ رسالت سنگینی بر عهده‌دارند.

در ادامه امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان اینکه موضوع خبررسانی و فعالین این عرصه یک موضوع مهم و حساس است عنوان کرد: اصحاب رسانه‌ عهده دار رسالت‌های سنگینی هستند و فعالین این عرصه باید با وجدان کاری به دنبال تحقق رسالت‌های خبررسانی خود در جامعه باشند.

همچنین مهدی توکلیان مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم در این مراسم بیان کرد: جشنواره رسانه‌ای شهرما باید موجب افتخار شهروندان قمی به این شهر شود. وی تصریح کرد: قم مورد توجه عظیم رسانه‌های بیگانه است و این موضوع اهمیت مباحث رسانه‌ای در استان قم را نشان می‌دهد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان قم خاطرنشان کرد: تلاش بر این است خدمات مدیریت شهری با مدیریت فرهنگی عجین شده و توسعه شهر در ابعاد مختلف را شاهد باشیم.

وی گفت:طبق فرموده مقام معظم رهبری، امروز جنگ دنیا، جنگ رسانه‌ها است و قم مورد توجه عظیم رسانه‌های بیگانه است و این موضوع اهمیت مباحث رسانه‌ای در استان قم را نشان می‌دهد، در این راستا باید شاهد نقش‌آفرینی اصحاب رسانه در جنگ‌ ترکیبی امروز باشیم، هر چند در حوزه فعالیت رسانه‌ای در استان قم و در دیپلماسی رسانه‌ای استان متأسفانه در تراز مناسبی قرار نداریم.

گفتنی است در این مراسم در بخش خبر مهدی جعفری از پایگاه خبری دیدار قم با عنوان “اثر مرده‌ها روی زمین می‌مانند”، اصغر شهبازی از خبرگزاری ایرنا با اثر “طرح‌های مدیریت شهری قم در چه وضعیتی هستند؟” و سید محمدرضا بهشتی‌پور از خبرگزاری ایرنا با اثر “شرکت‌های دانش‌بنیان برای مدیریت بهتر پسماند شهر قم طرح بدهند”، به ترتیب رتبه‌های نخست، سوم و شایسته تقدیر را کسب کردند.

همچنین سه رتبه برتر بخش مصاحبه را نیز به ترتیب محمدمهدی عنایت‌پور از پایگاه خبری شهر۲۰ با عنوان “خطر تکرار پلاسکو در کمین ۱۶ مرکز تجاری”، راضیه رضایی از پایگاه خبری شهر۲۰ با عنوان “من محروم نیستم” و سید محمدحسین تقوی از خبرگزاری ایسنا با عنوان اثر “فرهنگ شهروندی آخرین تکه پازل شهر سبز” به خود اختصاص دادند.

در بخش گزارش خبری نیز وجیهه غلامحسین زاده از پایگاه خبری شهر۲۰ با عنوان “مادران نامرئی” رتبه نخست، فاطمه جمال‌زاده از خبرگزاری فارس با عنوان اثر “شغل‌های هزار رنگ هنوز زیر آسمان یکرنگ قم نفس می‌کشند” رتبه دوم و محبوبه آقانوری از روزنامه شاخه سبز با اثر “سیری در خانه موزه شهیدان زین‌الدین؛ ۶۰۹۰ شهید قمی مهمان‌خانه فرمانده شدند” رتبه شایسته تقدیر را کسب کردند.

برگزیدگان بخش یادداشت نیز علی البرزی از پایگاه رسانه‌ای آوای جام جم با اثر بحران ” آلودگی کلامی” در شهر رتبه نخست، مهدی هواسی از پایگاه رسانه‌ای خبرقم با اثر “چرا بسیاری از شهروندان قمی به اتوبوس‌های شهری رغبتی ندارند؟!” رتبه دوم و عباس جعفری از روزنامه ایمان با اثر “چالش‌های محیط زیستی پیامد توسعه ناسازگار شهر قم در بستر رودخانه قمرود” رتبه سوم را از آن خود کردند.

همچنین رتبه دوم و سوم بخش تیتر را نیز وجیهه غلامحسین‌زاده از پایگاه خبری شهر۲۰ با اثر “دفن آرزوها در گودال «کشاورز»” و حسن شیخ حائری از خبرگزاری فارس با اثر “این بوستان دیگر «جوان» نیست” به خود اختصاص دادند.

داوران بخش گزارش تصویری چهارمین جشنواره رسانه‌ای شهرما، احمد ظهرابی از خبرگزاری ایسنا و محمد محسن‌زاده از خبرگزاری میزان را برگزیدگان این بخش اعلام کردند.

در بخش مستند رسانه‌ای نیز زهره بیادی، معصومه سعادتی فردو، فاطمه آقامحمدی و زهره زمانیان از مرکز خبر صداوسیمای استان قم به ترتیب رتبه‌های اول، دوم، سوم و شایسته تقدیر را کسب کردند.

بخش ویژه جشنواره نیز که با موضوع جهاد تبیین در مدیریت شهری بود هیفا پردل از هفته نامه پردیسان نوین با اثر “جهاد تبیین در اولویت مدیریت شهری”، علی شعبانی از پایگاه خبری ۵۹۸ با اثر “نقش جهاد تبیین در مدیریت شهری” و سید مهدی جابری بناب با اثر “جهاد تبیین در مدیریت شهری” با رویکرد سیاست‌گذاری فرهنگی به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.

گفتنی است در این آئین، روزنامه ایمان، روزنامه گویه به‌عنوان رسانه‌های برگزیده و شاخص در بخش انتشار و بازنشر اخبار مدیریت شهری، پرداخت تخصصی به موضوعات شهری و ابوالفضل رئیس جعفری برای پرداخت به موضوعات شهری در قالب طنز تقدیر شدند.